وزیر صمت از آمادگی ایران برای انتقال دانش فنی معادن به افغانستان خبرداد ایران و افغانستان گسترش ﻫﻤﮑﺎﺭﯼ‌ﻫﺎ دﺭ ﺯﻣﯿﻨﻪ ﻧﻔﺖ ﻭ ﮔﺎﺯ را بررسی می‌کنند قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (سه‌شنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) کیش میزبان مسابقات فوتسال کافا شد | تیم ملی فوتسال افغانستان به مصاف رقبا می‌رود استاندار طالبان در هرات: قطعه چهارم راه‌آهن خواف-هرات به‌زودی به بهره‌برداری می‌رسد دیوان محاسبات: فقدان آمار دقیق از اتباع خارجی در کشور موجب ارائه آمار‌های متناقض از سوی دستگاه‌ها شده است تیم «سفید سنگ» قهرمان مسابقات کریکت جام بهاری در ولایت لوگر افغانستان شد سخنگوی دولت: تفاوت‌ها و تشابهات میان ایران و افغانستان می‌تواند تعاملات فرهنگی ما را غنی کند قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) امیرخان متقی از سفارت افغانستان در تهران بازدید کرد سرپرست کنسولگری افغانستان در مشهد، درگذشت (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) جودوکاران افغانستانی ۴ مدال مسابقات جام صلح و دوستی را از آن خود کردند رئیس مرکز امور اتباع وزارت کشور: بنای ما اخراج اتباع نیست + فیلم قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (شنبه، ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) دونالد ترامپ: چین در بگرام حضور دارد قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (پنجشنبه، ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) یک مقام وزارت کار: با تغییر فرهنگ کار در کشور مواجه هستیم | بخش عمده بازار ایران در اختیار اتباع خارجی قرار ندارد ایران منطقه ویژه اقتصادی و معدنی مشترک با افغانستان در منطقه آزاد دوغارون ایجاد می‌کنند افتخار خون شریکی | سومین یادواره لاله‌های غریب در مشهد برگزار شد قیمت افغانی به تومان و دلار سه‌شنبه (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) توضیحات رئیس مرکز امور اتباع وزارت کشور درباره اجرای طرح ساماندهی اتباع غیرمجاز + فیلم
سرخط خبرها

آرامگاه ناصرخسرو در یمگان بدخشان + فیلم و عکس

  • کد خبر: ۱۲۱۸۴۹
  • ۲۸ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۴
  • ۱
آرامگاه ناصرخسرو در یمگان بدخشان + فیلم و عکس
حکیم ناصر خسرو در بین اهالی بدخشان دارای شان، مقام و منزلت خاصی است و ساکنان بدخشان برای او احترام زیادی قائل هستند. او در ۴۸۱ قمری (۱۰۸۸ میلادی، ۴۶۷ خورشیدی) درگذشت. مزار وی در یمگان بدخشان در شمال افغانستان است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ ناصر خسرو قبادیانی شاعر، فیلسوف، حکیم و جهانگرد بزرگ فارسی زبان در قرن چهارم و پنجم (۳۹۴–۴۸۱ ه‍. ق) بوده است. ناصر خسرو در قبادیان بلخ متولد شد و در یمگان بدخشان درگذشت. وی بعنوان دانشمند زمان خود در زمینه فلسفه و حساب و طب و موسیقی و نجوم و کلام تبحر داشت. وی همچنین حافظ کل قرآن بوده است.

تصاویری از آرامگاه ناصر خسرو در یمگان بدخشان

تعداد بازدید : 434


ناصر خسرو به نام اصلی ابومعین ناصر بن خسرو بن حارث قبادیانی بلخی در تاریخ ۹ ذیقعده ۳۹۴ قمری (۳ سپتامبر ۱۰۰۴ میلادی، ۱۲ شهریور ۳۸۳ شمسی) در روستای قبادیان در توابع بلخ متولد شد، قبادیان در حال حاضر در کشور تاجیکستان قرار دارد. خانواده وی متمول بودند و در امور دولتی اشتغال داشتند که همزمان بود با سال پنجم سلطنت سلطان محمود غزنوی که علاقه بسیاری به دانشمندان و شاعران داشت.

ناصر خسرو از ابتدای جوانی به تحصیل علوم متداول زمان پرداخت و حافظ کل قرآن شد. در دربار پادشاهان و امیران از جمله سلطان محمود و سلطان مسعود غزنوی به عنوان مردی ادیب و فاضل به کار دبیری اشتغال ورزید و بعد از شکست غزنویان از سلجوقیان در نبرد دندانقان، ناصر خسرو به مرو و به دربار سلیمان چغری بیک، برادر طغرل سلجوقی رفت و در آنجا نیز با عزت و اکرام به حرفه دبیری خود ادامه داد و به دلیل اقامت طولانی در این شهر به ناصر خسرو مروزی شهرت یافت.

ناصر خسرو به دنبال سرچشمه حقیقت بود، بنابراین با مسلمانان، زرتشتیان، مسیحیان، یهودیان و مانویان بحث‌های بسیاری داشت و از رهبران دینی درباره حقیقت هستی سوالات بسیار نمود، اما به نتیجه‌ای نرسید و حیران و سرگردان به شراب و می‌گساری و کامیاری‌های دوران جوانی روی آورد.

به نقل از سفرنامه ناصر خسرو در سن چهل سالگی خوابی دید که وی را دگرگون کرد و از لذت‌های دنیا به یکباره کناره گرفت و شغل دیوانی را رها کرد و به سفر حج رفت.

عکس‌هایی از آرامگاه ناصرخسرو در یمگان بدخشان

از آرامگاه ناصر خسرو چه می‌دانیم؟

مقبره ناصر خسرو به شکل کلبه سفید رنگ در دامنه‌ای بلند و سرسبز ، در میان تپه‌های سنگی قرار دارد که اطراف آن در اثر بارندگی‌ها مورد فرسایش و ریزش قرار گرفته و خطر لغزش و فروپاشی کامل آن وجود دارد و تاکنون هیچ گونه رسیدگی از جانب مسئولین صورت نگرفته است. تمام ستون‌ها، تیرها و در محوطه ورودی و در داخل آرامگاه به صورت زیبایی کنده ‌کاری شده و با آیاتی از قرآن به رنگ‌های مختلف مزین شده است. یک جلد قرآن بزرگ در پوست آهو تا سالیان آخر در صندوقی در این مرقد نگهداری می‌شد، اما در زمان «داود خان» نخستین رئیس جمهور افغانستان به دلیل نگهداری در آرشیو ملی به کابل انتقال داده شد اما تاکنون اثری از آن در آرشیو ملی وجود ندارد.

افراد ناشناس بارها برای تخریب و غارت آرامگاه ناصر خسرو به این مکان یورش برده اند و حفاری هایی نیز در این مکان به قصد یافتن اشیای قیمتی انجام داده اند که گاهی با برخورد مردم محلی روبرو شده اند اما اثر این تخریب ها در آرامگاه به وضوح مشاهده می شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
گيلانى
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۹
0
0
چرا خاكسپارى ابتهاج بتعويق افتاد و چرا بلا تكليف باقى مانده است ؟ نه به آن شورى شورى كه از ابتهاج يك فرشته آسمانى ساخته شده بود و نه باين بى نمكى كه ١٠ روز است پيكر يك مسلمان در سرد خانه مانده است. نياز چندانى به انتشار ديدگاه من نيست. تكليف شرعى انجام شود بهتر است.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->