استاندار خراسان رضوی: زنجیره تولید و ارزش افزوده در استان تکمیل شود دور جدید پیش فروش محصولات سایپا از دوشنبه آینده (۱۷ دی ۱۴۰۳) لزوم هم‌فکری و تصمیم‌سازی برای اجرایی‌شدن پروژه‌هایی که در مشهد متوقف شده‌اند نمایشگر جایگاه‌های سوخت تغییر کرد + جزئیات معاونت علمی ریاست جمهوری و بانک مرکزی برای امنیت و شفافیت رمزپول و پرداخت‌یاری‌ها تفاهم‌نامه امضا کردند جزئیات عرضه اولیه «نبابک» یکشنبه آینده (۱۶ دی ۱۴۰۳) بزرگ‌ترین مجتمع فرآوری کائولن شرق کشور در تربت‌حیدریه با حضور رئیس مجلس افتتاح شد (۱۳ دی ۱۴۰۳) قیمت مرغ کاهش یافت | قیمت امروز گوشت قرمز، مرغ و دام زنده (۱۳ دی ۱۴۰۳) + جدول قیمت قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۱۳ دی ۱۴۰۳) | افت ۱۸ میلیونی تیگو ۷ قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۱۳ دی ۱۴۰۳) | دنا پلاس توربو یک میلیارد و ۶۹ میلیون تومان اولویت بازرسی اصناف مشهد، نظارت بر کالا‌های اساسی و درج قیمت بر روی آن‌ها است فرصت تکمیل اطلاعات حقوق کارمندان در سامانه ثبت حقوق و مزایا تمدید شد (۱۳ دی ۱۴۰۳) نفت، سال ۲۰۲۵ میلادی را با افزایش قیمت آغاز کرد نرخ امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۳ دی ۱۴۰۳) | دلار ۸۱ هزار و ۷۰۰ تومان روغن ۱۵ درصد گران شد (۱۳ دی ۱۴۰۳) ۵ شاخصه اصلی حذف یارانه‌بگیران اعلام شد | دهک‌بندی‌ها تغییر می‌کند؟ پاتک کریسمس به بازار طلا و سکه ایران | بازار طلا از سکه افتاد (۱۳ دی ۱۴۰۳) ۲۰۲۵؛ سال انفجار ثروت میلیاردر‌ها | برندگان و بازندگان چه کسانی هستند؟ مصرف برق ۲ هزار مگاواتی ماینرهای غیرمجاز نگرانی تازه خریداران مسکن | نوسانات ارزی بر بازار مسکن اثر دارد؟ نرخ امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۱۳ دی ۱۴۰۳) | فلفل دلمه از ۲۵ تا ۱۰۰ هزار تومان جای خالی رفتارشناسی در تدوین و اجرای قوانین واریز سود سهام عدالت در راه است | میزان سود جدید چقدر است؟ ثبت رکورد جدید در تحویل گاز به نیروگاه‌های حرارتی تولید برق خراسان رضوی رقیب خودروهای چینی از راه رسید | بنز و تویوتا به زودی در بازار خودرو ایران دریافت حق ترانزیت در قبوض برق صنایع؛ مانع‌زدایی یا مانع‌تراشی؟ وزیر نفت خبر داد: تولید حداکثری گاز برای عبور از زمستان بیست و پنجمین نمایشگاه لوازم خانگی مشهد | قیمت‌های نجومی و گلایه تولیدکنندگان از نوسانات ارز خانواده‌های اسرای اسرائیلی مقابل منزل نتانیاهو در قدس اشغالی تظاهرات کردند
سرخط خبرها

مردم توان خرید گوشت قرمز را ندارند

  • کد خبر: ۱۲۲۰۵
  • ۲۶ آذر ۱۳۹۸ - ۲۱:۰۰
سرپرست وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه پیشنهاد حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات برنج و شکر ارائه شده است، گفت: مطمئن هستیم که با شکر موافقت می‌شود و درباره برنج هم با وزارت صمت مذاکره می‌کنیم.
به گزارش شهرآرانیوز؛ عباس کشاورز سرپرست وزارت جهاد کشاورزی امروز در دیدار با فعالان بخش کشاورزی در اتاق بازرگانی ایران گفت: پیشنهاد حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از واردات برنج و شکر ارائه شده و مطمئن هستیم درباره شکر موافقت می‌شود و درباره برنج هم رایزنی می‌کنیم.

در صحبت‌های کشاورز مشخص بود که وی با اختصاص ارز دولتی به واردات کالا‌های اساسی مخالف است، اما گفت: ما نباید تنها به فکر تولیدکننده باشیم، بلکه باید شرایط مصرف‌کننده را هم در نظر بگیریم، اگر من بپذیرم که جزئی از دولت و ملت هستم نمی‌توانم بی‌تفاوت باشم، چرا که در شرایط فعلی حذف ارز دولتی قیمت‌ها را به شدت بالا خواهد برد.

وی افزود: در صورتی که ارز دولتی از واردات خوراک دام و طیور حذف شود و با ارز آزاد وارد شود قیمت مرغ به ۳۰ هزار تومان خواهد رسید و اگر ارز دولتی از نهاده‌های تولید حذف شود قیمت جو به کیلویی ۳۲۰۰ تومان و گندم به ۳۵۰۰ تومان افزایش می‌یابد و باید در نظر بگیریم که پس از این افزایش قیمت نان چگونه خواهد بود که البته گرفتاری‌های خاص خود را به وجود خواهد آورد.

*گوشت قرمز را مردم نمی‌توانند بخورند حداقل مرغ را از آن‌ها نگیریم

کشاورز با اشاره به اینکه در مورد اختصاص ارز باید با احتیاط عمل کنیم، گفت: گوشت قرمز را که الحمدلله مردم نمی‌توانند بخورند ما حداقل مرغ را از دست آن‌ها نباید بگیریم.

سرپرست وزیر جهاد کشاورزی درباره نظر شخصی‌اش درباره حذف ارز گفت: در شرایط فعلی اعتقاد دارم که ارز ۴۲۰۰ تومانی باید به کالا‌های واسطی که در تولید نقش دارند مانند خوراک دام و طیور داده شود و کالا‌های اساسی آرام آرام به سمت ارز نیمایی برود.

وی با بیان اینکه واردات با کالا‌های نیمایی در حال حاضر برای چای، گوشت، کره و حبوبات اجرا می‌شود، گفت: همچنان که در مورد واردات گوشت هم دیدیم اختصاص ارز نیمایی به این محصول اتفاقاً قیمت را در بازار کاهش داد، بنابراین ما باید به این سمت برویم.

کشاورز در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: اگر بتوانیم قیمت را آزاد کنیم و یارانه را از بخش کشاورزی برداریم در این حالت بسیاری از مسائل کشاورزی را می‌توانیم به بخش خصوصی واگذار کنیم.

سرپرست وزیر جهاد کشاورزی بیان داشت: من اعتقادم بر این است که به غیر از مسائل حاکمیتی باید همه امور در بخش کشاورزی به بخش خصوصی واگذار شود، مثلاً وزارت جهاد کشاورزی نمی‌تواند قرنطینه را کنترل کند و یا از جنگل‌ها محافظت کند، چرا که کار اداری ساعتی است، در حالی که این امور باید ۲۴ ساعته انجام شود.

وی به تجربه تلخی در مورد چاه‌های غیرمجاز هم اشاره کرد و گفت: برای کنترل حفر چاه‌های غیرمجاز کسانی بوده‌اند که دولت به آن‌ها به اندازه یک سوم گذران معیشت زندگی‌شان حقوق می‌داد و انتظار داشت که همین افراد بتوانند جلوی کسانی را که حفر غیرمجاز می‌کنند، بگیرد در حالی که به هیچ عنوان موفق نشد. باید این مسائل به بخش خصوصی داده شود و مدیریت خوبی از آن‌ها طلب شود.

کشاورز همچنین گفت: ۶ سال است آسیب‌شناسی صادرات کالا‌ها در همین اتاق بازرگانی انجام می‌شود و نتیجه آن بوده که بازار ما هر روز محدودتر و کوچکتر شده است ما آرام آرام بازار‌های اروپا و پس از آن کشور‌های دیگر را از دست دادیم و اکنون بازار‌های ما محدود به عراق، افغانستان و تا حدودی آذربایجان است.

سرپرست وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه تا زمانی که تولیدکننده و کشاورز نتواند پس‌اندازی داشته باشد منجر به توسعه در بخش نمی‌شود، گفت: ما باید تمام توان خود را به افزایش درآمد کشاورزان و تولیدکنندگان معطوف کنیم. در حالی که اکنون صادرات هم برای ما پول نمی‌شود، به غیر از محصولاتی مانند پسته و زعفران که رقیبی در دنیا نداریم بقیه محصولاتی که صادر می‌کنیم، برای ما پول نمی‌شود و مشکلات زیادی سر راه آن‌ها است.

*سالانه ۶ میلیارد دلار صادر کردیم، اما اتفاق خاصی در کشاورزی نیفتاد

وی با بیان اینکه از سال ۹۲ سالانه حدود ۵ تا ۶ میلیارد دلار صادرات محصولات کشاورزی داشته‌ایم گفت:، اما هیچ اتفاقی در بخش نیفتاده است، در حالی که باید شرایط بهتر از گذشته می‌شد. به این دلیل است که این صادرات برای ما پول نمی‌آورد و منجر به پس‌اندازی برای تولیدکننده نمی‌شود.

کشاورز افزود: زمانی که عراق صادرات ما را قطع کرد با وزارت امور خارجه صحبت کردم و آن‌ها اعلام کردند که ما با کشور‌های مذاکره کردیم و پس از مدتی این مذاکرات متوقف می‌شود.

سرپرست وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه صادرات مبنای توسعه است، گفت: صادرات جریانی است که منجر به انتقال تکنولوژی می‌شود و کانالی است که ما را با فضای جدید آشنا می‌سازد و از همه مهمتر صادرات به تولید نظم می‌دهد و اگر بتوانیم قیمت محصولات کشاورزی را آزاد کنیم در آن صورت خواهیم توانست یارانه‌ها را حذف کرده و بسیاری از امور را به بخش خصوصی انتقال دهیم.

وی چند نکته هم درباره تولید گفت و از تولیدکنندگان درخواست کرد که هیچ اقدامی را بدون در نظر گرفتن وضعیت آب تولید نکنند.

به گفته کشاورز، برنامه‌های وزارتخانه این خواهد بود که چه محصولی را در کدام منطقه تولید کند و تولید با چه میزان آب حمایت کند.

سرپرست وزیر جهاد کشاورزی بیان داشت: بر اساس بررسی‌ها گوجه‌فرنگی که در تابستان تولید می‌شود، به ازای یک کیلوگرم تولید ۶ مترمکعب آب مصرف می‌کند در حالی که این مصرف در پاییز حدود ۳ مترمکعب است، بنابراین تلاش وزارتخانه این خواهد بود که از تولید پاییزه حمایت کند و در سایر محصولات کشاورزی هم چنین عمل خواهد کرد.

وی به رابطه با تولیدکننده اشاره کرد و گفت: ما برنامه‌های خرید توافقی و قیمت پایه را برای کشاورزان در نظر خواهیم گرفت.

کشاورز همچنین گفت در دنیا بخش خصوصی در مسائل تولید دخالت داده می‌شود و در مدیریت جدیدی که در وزارتخانه ایجاد شده به این مسأله اهمیت ویژه‌ای خواهیم داد و وی از بخش خصوصی تقاضا کرد که پیشنهادات خود را در این زمینه اعلام کنند.

سرپرست وزیر جهاد کشاورزی همچنین جوان‌گرایی و استفاده حداکثری از ظرفیت‌های زنان را از برنامه‌های وزارتخانه در مدیریت جدید عنوان کرد.
 
منبع: فارس
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->