به گزارش شهرآرانیوز، این کنگره در محورهای بیخوابی و کم خوابی، پرخوابی، نارکولپسی، خواب و اختلالات ریتم سیرکادین، اختلالات خواب و مشاغل، اختلالات تنفسی حین خواب، خواب در کودکان، خواب در سالمندان، اختلالات حرکتی حین خواب، سندروم پای بیقرار، پاراسومنیا، خواب در بیماریهای طبی و جراحی، خواب در بیماریهای روانپزشکی، علوم اعصاب شناختی و خواب، نقش طب مکمل و تلفیقی در خواب، کاربرد انفورماتیک پزشکی در اختلالات خواب، کاربرد فناوری در اختلالات خواب، اختراعات در حوزه علم خواب در دانشگاه علوم پزشکی مشهد طی روزهای ۲۷ الی ۲۹ آذر ماه در مجتمع فرهنگی سپید دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حال برگزاری است.
دبیر علمی کنگره ملی خواب در خصوص این کنگره اظهار کرد: در این کنگره ۱۰۰ مقاله پذیرفته شده است که ۱۶ مقاله برتر در قالب سخنرانی و مابقی در قالب پوستر ارائه میشود.
دکتر مهناز امینی با بیان اینکه علم خواب یک علم جدید و بین رشتهای است که با رشتههای مغز و اعصاب، طب کار، ریه، گوش و حلق و بینی مرتبط است، تصریح کرد: برگزاری این کنگره در چند سال اخیر موجب شناخته شدن این علم در دنیا شده است؛ علاوه براین حضور در این کنگره امتیاز باز آموزی نیز خواهد داشت.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه بین ۲۰ تا ۵۰ درصد بی خوابی در جوامع شیوع دارد، ابراز کرد: بار بیماری بی خوابی بسیار بالا است به شکلی که هزینه سالانه بی خوابی در کشورهای خارجی ۶ بیلیون دلار است، زیرا در اثر بی خوابی حوادث و سوانح زیادی برای فرد اتفاق میافتد و یا از عملکرد فرد کاسته میشود.
وی با بیان اینکه شعار امسال انجمن علمی خواب دنیا " خواب بهتر، زندگی بهتر، سیاره بهتر" است؛ خاطر نشان کرد: آلودگی نوری، خواب موجودات زنده دنیا را برهم میزند و در حال حاضر در ۸۰ درصد کل زمین انسانها در آلودگی نوری زندگی میکنند.
دکتر امینی با اشاره به اینکه علاوه بر آلودگی نوری شهری، الودگی نوری بخاطر استفاده از وسایل الکترونیک شخصی مانند تلویزیون، تلفن همراه و رایانه اضافه شده است، گفت: مهمترین اختراع نوع بشر الکتریسیته بوده، ولی امروزه اثرات سوء این اختراع مفید همزمان با سبک جدید زندگی نه تنها خواب انسان را مختل کرده بلکه بر حیات سایر موجودات زنده مثل لاک پشتها، خفاشها، مرجانها و پرندهها اثر گذاشته است.
وی افزود: بیشترین ضرر از پیشرفت تکنولوژی روی خواب اثر گذاشته است و این کم کردن عمدی مدت زمان خواب، سبب ایجاد یک بیماری جدید به نام سندروم خواب ناکافی شده است که در حال حاضرپیشنهاد میشود به عنوان یکی از بیماریهای غیر واگیر دار به فهرست مراقبتهای وزارتخانهای اضافه شود.