ورود بیش از ۵ میلیون و ۹۸۰ هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی تا کنون (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) مینی‌بوس حامل ۲۶ دانش‌آموز تیزهوش در مسیر جاده ملکان – بناب واژگون شد (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) دستگیری قاچاقچی حرفه‌ای با بیش از ۸۸ کیلوگرم حشیش در مشهد واژگونی خودروی حامل معلمان ریگانی با ۷ نفر مصدوم (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ابتلای ایرانی‌ها به یک بیماری کشنده ۱۰ سال زودتر از جهان واکسنی که می‌تواند خطر زوال عقل را در افراد مسن کاهش دهد کارگروه ملی زیارت به ریاست معاون‌اول رئیس‌جمهور، روز دوشنبه (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) در مشهد برگزار می‌شود رسیدگی به ۱۵۲ شکایت نوروزی از تأسیسات گردشگری خراسان رضوی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی: در ایام نوروز ۱۴۰۴، بیش از ۶ میلیون نفرشب اقامت داشتیم کاهش کلسترول بد خون خطر ابتلا به زوال عقل را کم می‌کند کشف و ضبط بالغ بر ۵۰ قلم مواد آرایشی و بهداشتی غیرمجاز در ایام نوروز ۱۴۰۴ (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) فروش نوروزی محصولات صنایع دستی در خراسان رضوی از مرز ۷۸ میلیارد تومان عبور کرد کاهش ۲۵ درصدی تلفات تصادفات جاده‌ای در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۴ درصدی تردد در جاده‌های خراسان رضوی ارائه بیش از ۲۰ میلیون خدمت توسط هلال احمر در نوروز ۱۴۰۴ آیا کلثوم اکبری، قاتل سریالی پیرمردهای مازندرانی، اعدام شده است؟ وجود حدود ۹۵۰ عنوان کتاب‌های درسی غیرانگلیسی در مدارس کشور تلاش دولت در راستای کاهش هزینه‌های مهدکودک برای مادران شاغل پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) | رگبار باران پراکنده در برخی نقاط استان چطور پس از تعطیلات به روال عادی زندگی برگردیم؟ احکام جدید حقوق ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی چه زمانی صادر می‌شود؟ گردشگران خاک بر دست شایع‌ترین بیماری‌های خون در ایران زمان برگزاری آزمون اعزام فرهنگیان به مدارس جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۴۰۴ اعلام شد ماجرای پرتاب شیء آتش‌زا به داخل برج مسکونی باران مشهد چیست؟ + فیلم رئیس سازمان بهزیستی: مدارس جدید با تمرکز بر مهارت‌های شغلی و سلامتی راه‌اندازی می‌شوند راهکارهایی برای کاهش نشانه‌های آزاردهنده حساسیت فصلی | بهار حساس‌ها زمان واریز حقوق فروردین ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین اجتماعی، کشوری و لشکری اعلام شد + جدول تکذیب نقص موتور پرواز مشهد- رامسر (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) آلرژی بهاری هر لحظه شما را تهدید می‌کند زنگ خطر بلوغ زودرس کودکان | هشدار: این موسیقی‌ها خانمان‌سوزند!
سرخط خبرها

شهید مفتح و نخستین تظاهرات ملی مردم تهران علیه رژیم ستم شاهی

  • کد خبر: ۱۲۴۱۱۸
  • ۱۵ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۱
شهید مفتح و نخستین تظاهرات ملی مردم تهران علیه رژیم ستم شاهی
بعد از نماز عید فطردر ۱۳ شهریور ۱۳۵۷ به امامت شهید مفتح، نخستین تظاهرات ملی مردم تهران رقم خورد.

آزاده چشمه سنگی | شهرآرانیوز؛ روزی که قرار بود امام از پاریس به تهران برگردد، سرپرستی کمیته استقبال را همان کسی بر عهده گرفت که در نخستین روز‌های آمدن به قم، پای جلسات علوم حوزوی امام خمینی (ره) رشد کرد و تربیت یافت. مردی که در تصاویر سخنرانی معروف امام در بهشت زهرا، در کنار امام نشسته و چشم از امام بر نمی‌دارد، رئیس دانشکده الهیات دانشگاه تهران بود.

نخستین کسی که به واسطه تجربه تحصیلات حوزوی و دانشگاهی، آغازکننده وحدت حوزه و دانشگاه بود و مسجد قبا را نه تنها به نیت ایجاد یک پایگاه معنوی که با هدف تأسیس هسته‌ای مردمی برای جهت دهی تشکیلات و جنبش‌های ضدرژیم پهلوی بنا کرد. تبعید به زاهدان، مجازاتی نبود که شهید آیت ا... دکتر مفتح را از سخنرانی‌های متعدد علیه پهلوی منصرف کند.

او تربیت یافته مکتب امام بود و با جدیت معتقد بود اگر علوم دینی با یاری عنصر دانشگاه متحد شود، می‌تواند بستری برای آگاهی و جنبش دوباره مردم علیه رژیم شاهنشاهی فراهم کند. به دنبال چنین اندیشه ای، نماز عید فطر در پایان رمضان سال ۵۷ در حالی به امامت شهید آیت ا... دکتر مفتح برگزار شد که گوش‌ها تشنه شنیدن و دهان‌ها آماده لبیک گفتن به ندای آزادی بود. دکتر مفتح، خوب می‌دانست این رودخانه خروشان را چطور در مسیر قیام، هدایت کند تا سنگ ریزه‌های نظامی حکومت پهلوی، قدرتی در برابر نیروی‌های مردمی نداشته باشند.

با پایان نماز، در مدت زمان کوتاهی چندین هزار نفر برای نخستین بار با شعار مرگ بر شاه، بزرگ‌ترین تظاهرات ضدرژیم را تا آن زمان رقم زدند. این نقطه، آغازی بر تسریع روند سقوط پهلوی در تاریخ ایران قرار گرفت و اولین تظاهراتی بود که زنان پا به پای مردان در خیابا ن‌ها شعار می‌دادند و خشم خود را فریاد می‌زدند. آن قدر بلند که محمدرضاشاه، سوار بر هلی کوپتر بر فراز آسمان شهر، صدای خشم و نفرت مردم را به وضوح شنیده بود و به نقل از اطرافیانش، از همین نقطه با پذیرش واقعیت، به فکر خروج از مملکت و رها کردن تاج و تخت افتاد.

تاریخ اقرار می‌کند اگر ۱۳ شهریوری در کار نبود، هیچ گاه شانزدهم شهریور و روز‌های ملتهب پس از آن رقم نمی‌خورد تا دستان خون آلود رژیم پهلوی در جامعه برملا شود. کمال یاسینی، از اعضای گروه فرقان که یک سال پس از جریانات شهریور ۵۷، مأمور ترور دکتر مفتح می‌شود، زمانی که جزئیات ترور را بازگو می‌کند، در آخرین لحظه با شلیک به سر، کار را تمام می‌کند. انگار او نیز به خوبی می‌داند برای از بین بردن چنین شخصیتی، باید به مغز مفتح شلیک کرد.
بی آنکه بداند اندیشه‌ای چنین نابود شدنی نیست، کشتن صاحب اندیشه، آغاز ماندگاری همیشگی و ابتدای گسترش این افکار نورانی است. تا آنجا که سالروز شهادت دکتر مفتح به امر امام خمینی (ره)، با عنوان روز «وحدت حوزه و دانشگاه» در تقویم نام گذاری می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->