بازرسی غیرمعمول سرنشینان هواپیمای ایرانی در بیروت پارلمان رسما آلمان منحل شد شمار شهدای خبرنگار در نوار غزه به ۱۹۷ نفر از آغاز جنگ رسید گروه‌های جدید معارضان مسلح سوریه وارد دمشق شدند (۱۹ آذر ۱۴۰۳) زلزله ۷ ریشتری در ایالت کالیفرنیا آمریکا+ویدئو «محمد» محبوب ترین نام پسر در انگلیس شد ایتالیا و فرانسه پروازهای خود را به مقصد سرزمین‌های اشغالی لغو کردند افزایش شمار کشته‌شدگان سیل اسپانیا به ۱۵۸ نفر رهاشدن مارها و کروکودیل‌ها از باغ‌وحش، در پی جاری‌شدن سیل در شمال نیجریه اعمال‌قانون ۱۸۴۶ خودروی حادثه‌ساز در مشهد | ۵۷ خودروی متخلف توقیف شدند (۷ شهریور ۱۴۰۳) وال استریت ژورنال: اسرائیل و حزب‌الله در آینده نزدیک وارد جنگی تمام عیار نخواهند شد دولت فرانسه، مریم رجوی را ممنوع‌الخروج کرد (۸ تیر ۱۴۰۳) رسانه‌های فلسطینی: تنها ایران می‌تواند در چند دقیقه معادله را عوض کند سلوان مومیکا، فرد عامل اهانت به قرآن در نروژ کشته شد (۱۴ فروردین ۱۴۰۳) معامله گران بورس رژِیم صهیونیستی از عملیات طوفان الاقصی با خبر بودند؟ دانمارک ممنوعیت قرآن سوزی را تصویب کرد مقاومت لبنان چندین پایگاه اشغالگران را هدف حمله موشکی قرار داد وزیر خارجه قطر: نابودی حماس با ادامه جنگ هرگز اتفاق نخواهد افتاد ترکیه تعدادی از اعضای پ.ک.ک. را کشت
سرخط خبرها

روحانی توکیو را به مقصد تهران ترک کرد

  • کد خبر: ۱۲۴۶۳
  • ۳۰ آذر ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۷
روحانی توکیو را به مقصد تهران ترک کرد
رییس جمهوری اسلامی ایران در پایان سفر دوروزه خود به ژاپن که بنا به دعوت نخست وزیر این کشور انجام شد، لحظاتی پیش توکیو را به مقصد تهران ترک کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، رییس جمهوری اسلامی ایران عصر روز گذشته (جمعه) در رأس هیأتی بلند مرتبه وارد توکیو شد و در کاخ نخست وزیری این کشور به طور رسمی از سوی «آبه شینزو» مورد استقبال قرار گرفت.
روحانی در بدو ورود به ژاپن و پس از استقبال رسمی، وارد گفت وگوی خصوصی با آبه شینزو نخست وزیر ژاپن شد و بعد از این نشست نیز در مذاکرات مشترک با وی شرکت کرد.
رییس جمهوری اسلامی ایران در این نشست گفت: روش غیرقانونی آمریکا در خروج غیرمتعهدانه از توافق برجام نشان داد که این اقدام ضربه به یک توافق بین المللی و صلح و امنیت بود و در واقع، نه برای آمریکا و نه هیچکدام از طرف‌های برجام سودی نداشت و ثابت کرد که تحریم، سرنوشتی جز باخت– باخت برای هیچکس ندارد.
حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره برای برقراری صلح و آرامش در منطقه و جهان با کمک و همکاری کشور‌های منطقه و همسایگان تلاش کرده و در همین راستا نامه‌هایی نیز برای سران کشور‌های منطقه ارسال شده است.
رئیس جمهوری پس از دیدار با نخست وزیر ژاپن در حساب توییتری خود نوشت: در راستای منافع ملی خود از هیچ‌گونه مذاکره و توافقی، روی‌گردان نیستیم ایران از هر طرحی که بتواند موجب افزایش تبادلات اقتصادی به‌ویژه در حوزه انرژی و افزایش صادرات و فروش نفت بشود، استقبال می‌کند.
‌رییس جمهوری در ادامه یادداشت خود بار دیگر تصریح کرد: «در راستای منافع ملی خود از هیچ‌گونه مذاکره و توافقی، روی‌گردان نیستیم.»
«آبه شینزو» نخست وزیر ژاپن نیز در نشست هیأت‌های عالیرتبه ایران و ژاپن با ابراز خرسندی از حضور رئیس جمهوری ایران در کشورش، گفت: روابط ایران و ژاپن وارد نودمین سال خود شده و رفت و آمد مسؤولان دو کشور در سال‌های اخیر موجب تقویت بیش از پیش روابط تهران و توکیو شده است.
او با تأکید بر علاقه‌مندی کشورش بر گسترش روابط با ایران در همه عرصه ها، اظهار کرد: مصمم هستیم همکاری‌های خود را با ایران بویژه در زمینه‌های کنسولی، فنی و مدیریت پزشکی، مدیریت بحران و مقابله با زلزله توسعه دهیم.
رییس جمهوری اسلامی ایران شب گذشته نیز در ضیافت شام نخست وزیری ژاپن شرکت کرد؛ آبه در این مراسم با میز یلدایی از هیأت ایرانی پذیرایی کرد.
در همین حال «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، دیدار رییس جمهوری و نخست وزیر ژاپن را در توکیو «پرمحتوا، دوستانه و صریح» عنوان کرد و از میزبانان ژاپنی برای جشن گرفتن یلدا همراه با هیأت ایرانی، قدردانی کرد.
ظریف که حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی را در سفر به ژاپن همراهی می‌کرد، پس از دیدار دکتر روحانی و آبه شینزو با انتشار تصاویری در حساب توییتری خود، این دیدار را این طور روایت کرد: «نشست پرمحتوا، دوستانه و صریح رئیس‌جمهوری روحانی و آبه شینزو نخست وزیر ژاپن؛ تقویت بیشتر همکاری دوجانبه، منطقه‌ای و جهانی.»
ظریف همچنین در ادامه یادداشت خود نوشت: «از میزبانان ژاپنی برای این که یلدا را با ما جشن گرفتند، قدردان هستیم.»
حجت الاسلام روحانی صبح امروز (شنبه) نیز با مدیران ارشد سیاسی، فرهنگی و اقتصادی در توکیو دیدار و گفتگو کرد.
«آبه شینزو» نخست وزیر ژاپن خردادماه سال جاری به عنوان نخستین نخست وزیر این کشور در ۴۰ سال گذشته، به تهران سفر کرد. او در این سفر با مقامات جمهوری اسلامی ایران دیدار و گفتگو کرد.
آبه، هدف خود از آن سفر را کمک به کاهش تنش در منطقه عنوان کرده بود و رسانه‌های ژاپنی از تلاش او برای حل مسائل مربوط به برجام و تحریم‌های آمریکا خبر داده بودند؛ سفر روحانی به توکیو در پاسخ به سفر آبه و برای تکمیل گفتگو‌هایی است که در جریان سفر او به ایران شکل گرفته بود.
ژاپن و ایران به طور سنتی روابط دوستانه‌ای دارند روحانی و آبه پیش از این، تابستان سال جاری در حاشیه برگزاری مجمع عمومی سازمان ملل متحد با یکدیگر دیدار کرده بودند. این دیدار، نوزدهمین دیدار رهبران و مقامات ارشد دو کشور در ۱۹ سال گذشته و دهمین دیدار آبه و روحانی در طول ۷ سال گذشته از ابتدای ریاست جمهوری روحانی از سال ۹۲ بود.
ژاپن و ایران روابط صمیمی و دوستانه‌ای دارند و هفته گذشته نیز نودمین سال روابط سیاسی خود را جشن گرفتند.

 

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->