آیا وزیر اقتصاد استیضاح می‌شود؟ تجاوز هوایی جدید آمریکا و انگلیس به یمن (۸ دی ۱۴۰۳) دستگیری سرشبکه مرتبط با منافقین در اردبیل (۸ دی ۱۴۰۳) پایگاه هوایی «نواتیم» ارتش رژیم صهیونیستی مورد حمله موشکی ارتش یمن قرار گرفت (۸ دی ۱۴۰۳) تداوم درگیری در امتداد خط مرزی بین پاکستان و افغانستان (۸ دی ۱۴۰۳) عذرخواهی پوتین از جمهوری آذربایجان به خاطر سقوط هواپیما فرماندار مشهد مقدس: توسعه زیرساخت‌های مشهد یک ضرورت است داوری: روند خدمت در سه سال اخیر هرگز متوقف نشد | از افتتاح ۷۰۰ کلاس درس تا ۱۰۰ جلسه دیدار مردمی پزشکیان: دولت آماده فراهم‌کردن زیرساخت‌های لازم برای مشارکت دانشگاهیان است مسیر خدمت در فرمانداری مشهد مقدس باید استمرار داشته باشد معاون‌اول رئیس‌جمهور: اصلاح برخی روندهای غلط گذشته، توسعه را شتاب می‌دهد مان‌موهان سینگ نخست وزیر سابق هندوستان کیست؟ + بیوگرافی و فیلم تشییع پیکر فرمانده کل سپاه: یمن در دفاع از فلسطینیان پیروز خواهد شد عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: وزیر امور خارجه با نگاه راهبردی وارد پکن شده است | این سفر محدود و محصور به پرونده هسته‌ای نخواهد بود مجلس به دنبال استیضاح وزیر راه و شهرسازی؟ درباره چالش‌ها و راهکار‌های اجرای قوانینی که روی کاغذ مانده‌اند | قوانین نامیزان ابلاغ ۲ ماده واحده از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی از سوی رئیس‌جمهور بحث و جدل مجلس و شورای عالی فضای مجازی بر سر کاسبان فیلترشکن؛ مقصر کیست؟ ستاد کل نیروهای مسلح: اتفاقات سوریه، محصول نقشه مشترک آمریکا و اسرائیل است امیر نصیرزاده: سلسله رزمایش‌های ما، توان و قدرت دفاعی ما را نشان خواهد داد عراقچی در پکن با وزیر امور خارجه چین دیدار کرد درگیری‌های شدید در شمال شرق استان حلب سوریه انتصاب اولین فرماندار زن در تاریخ استان کرمان + سوابق نمایش قدرت دفاعی کشور با رزمایش‌های هفته آتی حمایت از غزه در قلب انگلستان (۷ دی ۱۴۰۳) روسیه اعلام کرد: در روز سقوط هواپیمای آذربایجان، هدف حملات پهپادی اوکراین بودیم پزشکیان: از شرایط سخت تامین برق و گاز عبور کردیم| به فکر سال آینده باشیم علت سقوط هواپیمای آذربایجانی مشخص شد
سرخط خبرها

وزیر سابق دفاع: دشمنان در سوریه‌سازی ایران ناتوان هستند

  • کد خبر: ۱۲۹۹۳۶
  • ۲۵ مهر ۱۴۰۱ - ۱۱:۴۱
وزیر سابق دفاع: دشمنان در سوریه‌سازی ایران ناتوان هستند
مشاور فرماندهی کل نیرو‌های مسلح در امور ارتش با تأکید بر لزوم تقویت توان دفاعی، گفت: دشمنان قصد داشتند که ما را همچون سوریه، لیبی، یمن، عراق و افغانستان درگیر جنگ کنند؛ اما به دلیل اینکه ما آماده و هوشیار هستیم، ناکام مانده‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز، امیر سرتیپ امیر حاتمی در همایش جایگاه علم و فناوری در دوران دفاع‌‌مقدس که در دانشگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء (ص) برگزار شد، اظهار داشت: در جنگ مؤلفه‌های متعددی تأثیرگذار است که در بین همه آن‌ها دو مؤلفه نیروی انسانی و فناوری و تجهیزات بیش از بقیه اثر دارد. برخی معتقدند که نیروی انسانی اصل است و برخی فناوری را اصل می‌دانند که هرکدام استدلال‌ها و اشارات تاریخی به جنگ‌ها دارند.

مشاور فرماندهی کل نیرو‌های مسلح در امور ارتش افزود: در این رابطه به جنگ‌های اخیر در منطقه همچون جنگ‌های اول و دوم خلیج فارس نیز اشاره می‌کنند؛ اما ما در جمهوری اسلامی از زاویه دیگری به این موضوع نگاه می‌کنیم و همان‌طور که رهبری فرمودند به جنگ به‌عنوان گنجینه نظر داریم؛ بنابراین هر دو مؤلفه و همچنین تمامی مؤلفه‌ها مهم هستند. نیروها، رشته‌ها و تمامی رسته‌ها در جنگ ایفای نقش کردند که لازم است میزان نقش هرکدام را بررسی کرد و در جنگ‌های احتمالی آینده، به آن توجه داشت.

وی با اشاره به نقش و اهمیت علم و فناوری در دفاع مقدس، بیان کرد: استفاده از تجارب جنگ، کشور را بیمه می‌کند. جنگ همواره اتفاق می‌افتد؛ اگر تاریخ ۵۰۰ سال گذشته ایران‌زمین را بررسی کنیم، خواهیم دید که بار‌ها ناخواسته درگیر جنگ‌های بسیاری شدیم؛ البته از وقوع چندین جنگ هم جلوگیری شد.

امیر حاتمی با بیان اینکه اگر جنگ نمی‌خواهیم، و می‌خواهیم امنیت کشورمان حفظ شود، باید آماده باشیم و قدرتمند شویم، گفت: آیا دشمنان نمی‌خواستند ما را همچون سوریه، لیبی، یمن، عراق و افغانستان درگیر جنگ کنند؟ اکنون هم می‌خواهند؛ اما چرا اینگونه نشده است؟ چون آماده و هوشیار بوده و هستیم. آن‌ها در تحمیل جنگ محاسبه می‌کنند و اگر به نفع‌شان نباشد، جنگی را آغاز نمی‌کنند.

امیر حاتمی تأکید کرد: باید از علم و فناوری به خوبی استفاده کنیم تا امنیت کشورمان را برقرار کنیم. ما در حوزه پدافند هوایی با فناوری وارد جنگ شدیم. اگر هم می‌خواهیم در جنگ‌های آینده موفق باشیم، باید به فناوری و علم توجه داشته باشیم. ما در جنگ، سامانه‌ها را تلفیق کردیم و ارتقا دادیم؛ بنابراین به علم توجه داشتیم.

وزیر سابق دفاع در خصوص نقش ابعاد مختلف علم در دفاع مقدس اظهار داشت: در جنگ، بیمارستان‌های صحرایی برپا و هزاران عمل جراحی انجام شد که این نشان‌دهنده حضور علم تجربی در جنگ است؛ همچنین بسیاری از رشته‌های علوم انسانی در جنگ نقش‌آفرینی کردند. مدیریت در نیرو‌های مسلح در دوران جنگ از سخت‌ترین کار‌ها بود هر چند تبیین نقش علم مدیریت در دفاع مقدس مورد غفلت قرار گرفته است.

مشاور فرماندهی کل نیرو‌های مسلح در امور ارتش عنوان کرد: نقش علم مدیریت در جنگ و دفاع مقدس باید به‌طور ویژه مورد بررسی قرار بگیرد و این موضوع در سه سطح تاکتیکی، عملیاتی و راهبردی قابل تبیین است.
وی با بیان اینکه فرماندهان ارشد نقش مهم و راهبردی در جنگ داشتند، افزود: با تجهیزاتی که وارد جنگ شدیم، فرماندهان ما توانستند در عملیات «والفجر هشت» جنگنده‌های بسیاری را ساقط کنند و شگفتی بیافرینند.

امیر حاتمی با اشاره به نقش شهید ستاری فرمانده وقت نیروی هوایی در جنگ اظهار داشت: البته باید این بررسی نقش‌ها را در بین سایر فرماندهان و گسترده‌تر هم دید.

مشاور فرمانده کل نیرو‌های مسلح در امور ارتش خاطرنشان کرد: ۴۳ کشور در جنگ از صدام حمایت کردند؛ اما در این سو ما خودمان تنها بودیم. رهبری عالمانه و دلسوزانه امام خمینی (ره) و خلف صالح ایشان حضرت امام خامنه‌ای (مدظله العالی) موجب شد تا علی‌رغم تمامی فشار‌ها در جنگ و پس از آن، کشور و نیرو‌های مسلح را بسازیم.

وی تصریح کرد: امروز در پدافند هوایی در برد‌های کوتاه، متوسط و بلند شرایط بسیار خوبی داریم که این حاصل مدیریت راهبردی رهبر حکیم و با درایت انقلاب اسلامی و تمرکز تلاش‌های علمی و فن آورانه کشور است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->