در آینده نزدیک اتکا به منابع آب‌های سطحی و زیرزمینی مشهد مقدور نخواهد بود کشف ۱۰ آیفون ۱۶ قاچاق در سبزوار (۲۸ آبان ۱۴۰۳) رئیس شورای اسلامی شهر مشهد مقدس: پیمانکاران حوزه فضای سبز و خدمات شهری ایمنی را براساس قواعد رعایت کنند انهدام باند سارقان حرفه‌ای رایانه‌های خودرو در مشهد (۲۸ آبان ۱۴۰۳) انتقاد پلیس راهور مشهد از قطع برق تقاطع‌های راهنمایی و رانندگی | وضعیت نامناسب امدادرسانی به مجروحان تصادفات، منجر به «مرگ» آن‌ها می‌شود + فیلم حمایت مدیریت شهری مشهد از هیئت‌های ورزشی عکسبرداری هوایی با پهپاد و تهیه نقشه از محدوده منتخب کمربند سبز مشهد شهروند خبرنگار | درخواست اتصال بولوار کرامت به بولوار حر در مشهد + پاسخ طراحی اولین بوستان موضوعی با محوریت نوآوری در مشهد تولید سالانه ۱۰۰ مترمکعب خاک غنی‌شده در مشهد با بازیافت برگ‌ها و چوب‌های خشک رشد خدمت‌رسانی به مردم مشهد نسبت به ادوار گذشته تا ۳۰۰‌درصد ساخت تصفیه‌خانه در مشهد معادل ۳۵ سال گذشته قطار شهری، شاخص مهم توسعه‌یافتگی شهری شهردار مشهد مقدس: کتابچه خدمات شهرداری برای اولین بار در کشور منتشر خواهد شد شروع بحران سرما در روستاهای بدون گاز خراسان رضوی یادی از آسیاب‌های مشهد قدیم که نان مردم در گرو چرخیدن آن‌ها بود | «نهر نادری» و خاطره‌های آبی خراب‌شده پروژه تعریض بزرگراه آزادی مشهد، فروردین ۱۴۰۴ تکمیل می‌شود برقراری عدالت در توزیع غرفه بازار‌های سیار مشهد با ثبت‌نام الکترونیکی منطقه ۴ مشهد، رکورددار کاهش زمان صدور پروانه ساخت در شهر ۱۶۵ واگن مترو در مسیر مشهد درج تمام خدمات شهرداری مشهد در نرم‌افزار «شهرمن» | لزوم افزایش سرعت هوشمندسازی شهر
سرخط خبرها

شهرداری مشهد تنها حامی ایست کار‌ها

  • کد خبر: ۱۳۰۸۰۷
  • ۰۱ آبان ۱۴۰۱ - ۱۲:۲۰
شهرداری مشهد تنها حامی ایست کار‌ها
نخستین ایست کار در کشور در سال ۱۳۸۰ در شهر تهران با مصوبه شورای شهر و پس از آن در شیراز، اصفهان، همدان، قم، اراک ایجاد شده. مشهد نیز هفتمین شهری است که ایست کار آن در اسفند ۱۳۹۹ راه اندازی شده است.

نخستین ایست کار در کشور در سال ۱۳۸۰ در شهر تهران با مصوبه شورای شهر و پس از آن در شیراز، اصفهان، همدان، قم، اراک ایجاد شده. مشهد نیز هفتمین شهری است که ایست کار آن در اسفند ۱۳۹۹ راه اندازی شده است.

در آن روز‌های کرونایی، معاونت خدمات شهری شهرداری مشهد با منشور سامان دهی کارگران ساختمانی و موقت سرگذر، به داد آن‌ها رسید و به جد وتمام قد به حمایت این قشر شتافت و با این اقدام سایر دستگاه‌ها مانند فنی حرفه ای، اداره کار استان و ...  که سهمی در سامان دهی و خدمات رسانی داشتند از این اقدام شهرداری منتفع و بهره‌مند شدند.

در حال حاضر، باید از شهرداری مشهد، انجمن صنفی کارگران ساختمانی و دادگستری خراسان رضوی که با تشکیل یک شعبه ویژه رسیدگی (۳۱۳۷) از کارگران ساختمانی و فصلی حمایت می‌کنند به نیکی یاد کرد.

چرا که کارگران ساختمانی در صورتی که با کارفرما اختلاف دستمزدی پیدا کنند ادارات کار استان که در این باره، صلاحیت ذاتی برای اصلاح ذات البین و میانجیگری دارند هیچ اقدامی نکرده و پاسخگو نیستند و استدلال ناصحیح آنان این است که، چون مدت کارکرد یک هفته و یا زیر یک ماه است رسیدگی نمی‌شود. درصورتی که طبق ماده ۲ قانون کار، کارگران ساختمانی و موقت مشمول قانون کار هستند و مانند دیگر شهروندان باید از خدمات حاکمیتی استفاده کنند.

سازمان تأمین اجتماعی هم که مکلف است از محل درآمد‌های اخذ شده از شهرداری برای صدور پروانه، در راستای ماده واحده بیمه کارگران ساختمانی، کارگران ساختمانی را بیمه کند. با این همه، مدتی است خبری از این مقوله نیست و درآمد‌های مأخوذه از صدور پروانه ساختمانی که باید در ردیف تأمین سهم کارگران ساختمانی در نظر گرفته شود متأسفانه انجام نمی‌گیرد و در جای دیگر تخصیص داده می‌شود.

متأسفانه خبری از دیگر متولیان نیست و در این شرایط شهرداری، کارگران ساختمانی را تنها نگذاشته است. اکنون به همت شهرداری مشهد در راستای ارائه تسهیلات به شهروندان و دیگر دستگاه‌ها، بانک آماری کارگران ساختمانی ایجاد شده تا شهروندان با شماره ۳۱۷۵و یا از طریق نرم افزار «شهر من» از مزایای کارگران شناسنامه دار برخوردار شوند. با این همه، کارگران ساختمانی نیاز دارند که دیگر دستگاه‌ها نسبت به توانمندی آن‌ها اقدام کنند.

یکی از مهم‌ترین نیاز‌های این قشر آسیب پذیر، آموزش است که باید ادارات کار فنی، حرفه‌ای و دانشگاه علوم پزشکی، آموزش‌های لازم اعم از HSE تا بهداشت فردی و سایر موارد ضروری را در محل ایست کار‌ها انجام دهند چرا که بیشترین سهم در حوادث ناشی از کار اختصاص به کارگران مطروحه دارد.

درباره فرهنگ سازی و استفاده شهروندان از نرم افزار «شهر من» نیاز است صداو سیمای خراسان رضوی به این مقوله بپردازد. یکی از نقد‌های وارد به صداو سیمای استان این است که نسبت به سایر استان ها، بخشی اختصاصی برای تولید برنامه و محتوا در حوزه روابط کار (صدای کارگر) وجود نداشته یا سهم بسیار ناچیزی پیش بینی شده است که اصلا به چشم نمی‌آید.

صدا و سیما می‌تواند با تولید این برنامه‌ها منجر به ارتقای دانش کارگران عزیز شهرمان شود و کارگران نیز با تعداد زیاد و جمعیتی که در استان دارند باید سهمی در تولید برنامه‌ها داشته باشند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->