وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی اختتامیه نخستین همایش «رودکی و پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان» برگزار شد
سرخط خبرها

نرخ باروری خراسان رضوی کمتر از معدل کشوری

  • کد خبر: ۱۳۲۴۶۳
  • ۱۰ آبان ۱۴۰۱ - ۱۳:۴۶
نرخ باروری خراسان رضوی کمتر از معدل کشوری
عضو هیئت علمی دانشگاه، فعال و تحلیلگر مسائل اجتماعی گفت: نرخ باروری در چهار استان مازندران، گیلان، سمنان و البرز یک است که اگر این وضع بحرانی ادامه پیدا کند، تا چندسال دیگر نسل این افراد منقرض می‌شود.

گروه جامعه | شهرآرانیوز؛ امیرحسین بانکی‌پورفرد در گفتگو با شهرآرانیوز اظهار کرد: در سال گذشته که قانون جمعیت تصویب شد، رهبر معظم انقلاب در نامه‌ای ذکر کردند که برای افزایش جمعیت باید فرهنگ‌سازی شود. بهترین راه برای این فرهنگ سازی رفتار چهره‌به‌چهره است؛ بنابراین باید کنشگران فعالی تربیت کنیم و آن‌ها را با بحران سالمندی و افزایش جمعیت آشنا کنیم و آن‌ها نیز اطلاعات خود را در این زمینه به مردم منتقل کنند.

وی با اشاره به اینکه این افراد موظف به فرهنگ سازی هستند تا گره‌های ذهنی مردم را باز کنند، افزود: کنشگران باید دارای سابقه فرهنگی، توانایی ارتباط با مردم و انگیزه لازم باشند تا بتوانند اطلاعات را به مخاطبان ارائه دهند. آستان قدس در راستای تربیت کنشگران با مجموعه قرب بقیةالله همکاری می‌کند. ما باید به‌عنوان الگوی موفق این مسیر را به کل کشور تعمیم دهیم. 

عضو هیئت علمی دانشگاه، فعال و تحلیلگر مسائل اجتماعی ادامه داد: در این راستا باید چهار گروه را هدف قرار دهیم؛ جوانانی را که ازدواج نکردند، به ازدواج ترغیب کنیم، جوانانی را که ازدواج کردند و فرزند آوری را به تأخیر انداخته‌اند، جوانانی که بچه می‌خواهند اما نابارور هستند و جوانانی که به کم فرزندی روی آورده‌اند.

وی اضافه کرد: در این قانون تمهیدات خوبی دیده شده است، به‌عنوان مثال جوانانی که فرزند دوم دارند، می‌توانند بدون قرعه‌کشی یک خودرو بگیرند و کسانی که فرزند سوم دارند زمین ٢٠٠ متری با قیمت نازل بگیرند که شرایط آن شامل این است که دو سال اول تنفس دارند و قسط‌بندی آن‌ها در طول هشت سال است.

بانکی‌پور با بیان اینکه ٣٠ سال دیگر وارد سیاه‌چاله پیری جمعیت و ابربحران بزرگ تاریخ ایران‌زمین خواهیم شد، گفت: هرم سنی جمعیت که مانند کوه است، به ستون تبدیل می‌شود و آدم‌های پیر از جمعیت پایه بیشتر می‌شوند و حالت ناپایداری در هرم سنی جمعیت ایجاد می‌شود. طبعا باید جلو پیری جمعیت گرفته شود و برای این کار پنج تا شش سال بیشتر فرصت نداریم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: این ابربحران بعد امنیتی دارد، زیرا کشورهای همسایه جوان هستند و همچنین این اتفاق روی ابعاد اقتصادی، بهداشتی و دیگر ابعاد زندگی اثر خواهد گذاشت و راه درست این است که از قانون جوانی جمعیت استفاده کنیم. در حال حاضر در اکثر موارد این قانون اجرایی شده و آیین‌نامه آن تصویب و به گفتمان عمومی تبدیل شده است و این امر اثرگذار بوده، زیرا طی یک سال گذشته نرخ باروری و ازدواج افزایش یافته است.

 وی تأکید کرد: نرخ باروری در چهار استان مازندران، گیلان، سمنان و البرز یک است که اگر این شرایط بحرانی ادامه پیدا کند، تا چندسال دیگر نسل این افراد منقرض می‌شود. مشهد نیز در زمینه رشد جمعیت وضعیت خوبی ندارد و خراسان رضوی جزو استان‌هایی است که نرخ باروری آن کمتر از معدل کشوری است. 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->