سامانه یکپارچه وصول حق بیمه و مالیات ایجاد می‌شود پیش‌بینی قیمت دلار (دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت طلا و سکه (دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) عدالت به سبک وزارت نیرو پیش بینی بورس (دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴)| بورس در کُما می‌ماند؟ کاهش تعرفه گمرکی واردات کالاهای اساسی، دارو و شیرخشک به یک درصد پیش‌بینی نرخ دلار تا دور پنجم مذاکرات ایران و آمریکا بیت‌کوین امسال از طلا سبقت می‌گیرد؟ سقف قیمت فروش مرغ اعلام شد طلای جهانی آماده آغاز روند صعودی است؟ (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت گازوئیل سه‌نرخی می‌شود تحرکات کم‌حجم در بورس ادامه یافت | گزارش وضعیت بازار سهام (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی: «پدیده» تنها یک طرح عمرانی نیست؛ بلکه سرمایه جمع بزرگی از مردم و خانواده‌ها در آن نهفته است روزانه بیش از ۶۵۰ تن گوشت مرغ در خراسان رضوی تولید می‌شود افت شدید قیمت طلا و سکه در مشهد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) بررسی قیمت امروز گوشت گوسفندی، گوساله و مرغ (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) | گوشت خورشتی در مشهد چقدر قیمت دارد؟ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و بیت کوین (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) | سقوط دلار و طلا به کانال پایین‌تر قیمت جدید تخم‌مرغ برای سال ۱۴۰۴ اعلام شد واریز ۱۰ میلیارد دلار درآمد حاصل از صادرات نفت و گاز به صندوق توسعه ملی بررسی فایل‌های اجاره ملک با رهن ۳۰۰ میلیون تومان در مشهد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) واکسیناسیون هاری امسال نیز بدون محدودیت در خراسان رضوی انجام می‌شود ۸۷ تن برنج و روغن خوراکی احتکارشده در مشهد کشف شد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۵۰درصد ظرفیت شهرک‌های صنعتی به علت قطع برق تعطیل شده است بررسی وضعیت تسهیلات دهی بانک‌های خراسان رضوی | نسبت مصارف به منابع بانکی افزایش می‌یابد؟ قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) | هلو و زردآلو به بازار آمد مقایسه قیمت گوشت در ایران و سایر کشورهای دنیا | آیا گوشت در ایران واقعا از همه کشور‌های دنیا گران‌تر است؟ گران‌فروشی نان، در صدر شکایات مردم طرح تعویض کولر‌های گازی برای عبور از بحران کمبود برق از سوی دولت | عملی خواهد بود؟ پیش بینی قیمت دلار (یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

نشست خبری همایش بین‌المللی «غذای طیب» برگزار شد

  • کد خبر: ۱۳۳۳۰۰
  • ۱۵ آبان ۱۴۰۱ - ۱۶:۲۱
نشست خبری همایش بین‌المللی «غذای طیب» برگزار شد
نشست خبری همایش بین‌المللی «غذای طیب» و سومین جشنواره محصولات و کسب‌وکار‌های طیب، صبح امروز با حضور حسین زمانی مدیرعامل موسسه دانش‌بنیان کیفیت رضوی برگزار شد.

مرتضی محمدپور | شهرآرانیوز، نشست خبری همایش بین‌المللی «غذای طیب» و سومین جشنواره محصولات و کسب‌وکار‌های طیب، صبح امروز با حضور حسین زمانی مدیرعامل موسسه دانش‌بنیان کیفیت رضوی، محمدعلی رضوی رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی و مرضیه رضوی‎زاده، عضو هیئت‌علمی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی برگزار شد.

«طیب»، رقابت برای کیفیت است

عضو هیئت‌علمی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی و دبیر علمی جشنواره در ابتدا اظهار کرد: قرار است این همایش در ۱۸ و ۱۹ آبان و به میزبانی تالار همایش‌های موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی واقع در پردیس پارک علم و فناوری خراسان برگزار شود.

وی افزود: هدف از برگزاری این همایش، آشنایی با آخرین دستاورد‌های علمی در خصوص غذای طیب و آشنایی با روش‌های مختلف فرآوری و ارتقای کیفیت هم‌زمان محصولات است.

مرضیه رضوی‎زاده خاطرنشان کرد: تاکنون ۱۸۶ مقاله شامل ۲۵ مقاله شفاهی و ۱۶۱ مقاله مکتوب از طرف ۳۴۷ اندیشمند و فعال اقتصادی از ایران و کشور‌های خارجی همچون سوئیس، برونئی، مالزی، پاکستان و تایلند به دبیرخانه جشنواره ارسال شده و مقالات پذیرفته‌شده هم بر مبنای چهار محور اصلی، در حوزه‌های «پژوهش‌های کاربردی و بنیادی»، «اقتصاد، تجارت و مدیریت»، «فقه و شریعت» و هم‌چنین «قوانین و استانداردها» طبقه‌بندی شده‌اند.

«طیب»، شاخصی برای کیفیت‌سنجی محصولات

رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی هم در این مراسم، در پاسخ به سؤالی پیرامون تفاوت‌های نشان «حلال» با نشان طیب، به تبیین ضرورت‎های فعالیت یک نشان تجاری جدید برای کیفیت‌سنجی محصولات غذایی پرداخت و گفت: درحالی که اسلام معتقد به دارو بودن همه غذاهاست، جهان مدرن به‌تازگی به این نتیجه رسیده که برخی غذا‌ها می‌توانند خواص دارویی داشته باشند و در این زمینه، نشان «فراسودمند» را تعریف کرده و مثلاً به محصولات لبنی و مثلاً ماست، میکروب‌های پروبیوتیک می‌افزاید تا با تحریک آنزیم‌های روده و ایجاد متابولیک‌های خاص، سلامت‎بخش باشند.

وی ابراز کرد: نشان حلال، صرفاً از نظر فقهی دلالت بر قابل‌مصرف‎بودن یا نبودن یک ماده غذایی دارد، اما «طیب» نشانی برای سنجش کیفیت محصولات است. نقشه راه نشان طیب، تجاری‌سازی آن و برگزاری همایش‌های علمی برای معرفی بیشتر به بازار‌های جهانی است و در این باره باید اشاره کرد به یکی از نوآوری‌های طیب به نام «بوم کیفیت طیب» که براساس آن، فاکتور‌های کیفی پارامتربندی می‌شوند و طبق یک نظام ارزش‌گذاری مشخص، کیفیت به یک فاکتور قابل‌سنجش تبدیل خواهد شد.

این یک شروع نوآورانه است

مدیرعامل موسسه دانش‌بنیان کیفیت رضوی و دبیر اجرایی این همایش هم تصریح کرد: پنج کلیدواژه برای مفهوم طیب مطرح می‌شود؛ حلیت  به معنای حلال‎بودن محصول از نظر شرعی، برکت  به معنای ارزش‌افزوده محصول، جذابیت  به معنی تلاش تولیدکننده برای بهبود ویژگی‌های حسی در محصول، سلامت  به معنای رعایت الزامات سلامت محیط و زنجیره تولید و در نهایت اصالت  به معنای صادقانه بودن تبلیغات محصول. از این جهت، طیب را می‌توان فاز توسعه نشان حلال است که اگرچه امروزه در پنج استان کشور نمایندگی دارد، اما بازهم تأکید آستان قدس رضوی این است که این موضوع در یک فضای قانونی و کاملاً تعریف‌شده جلو برود و این‌طور نباشد که افراد، نشان طیب و موسسه کیفیت رضوی را رقیب نشان استاندارد و این سازمان بدانند.

وی تأکید کرد: در تبیین مفهوم طیب، به دنبال این هستیم که کیفیت زندگی به‌طور واقعی افزایش پیدا کند و برای کسی که بخواهد در مسابقه کیفیت شرکت کند، نشان طیب مثل یک مدال است که مصرف‌کننده با مشاهده آن، بلافاصله می‌تواند اطمینان پیدا کند که محصول موردنظر، معیار‌های دقیق و سخت‌گیرانه‌ای را پشت سر گذاشته است.

حسین زمانی در انتها ابراز امیدواری کرد: اهمیت طیب زمانی مشخص می‌شود که بدانیم امروزه بیش از ۹۰ درصد بازار زعفران جهان در اختیار ایران است، اما سهم کشورمان از بازار هشت میلیارد دلاری زعفران تنها به ۴۰۰ میلیون دلار محدود می‌شود. در این شرایط، کیفیت‌بخشی رمز فرار از خام فروشی و پیشروی به سمت فرآوری است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->