پیش بینی قیمت طلا و سکه (چهارشنبه ۲۰ فروردین ۱۴۰۴)| کاهش قیمت ادامه دارد؟ پیش بینی بورس (چهارشنبه ۲۰ فروردین ۱۴۰۴)| تاثیر مثبت اخبار سیاسی استاندار خراسان رضوی: وظیفه دولت تسهیل امور، رفع موانع و توسعه استان است قیمت سیب‌زمینی در بازار به تدریج کاهش می‌یابد قیمت امروز خودرو‌های خارجی در مسیر ریزش (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) | سراتو ۹۰ میلیون تومان ارزانتر شد تداوم روند ریزش قیمت خودرو‌های داخلی (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) | افت ۲۱ میلیونی شاهین بخشودگی ۱۰۰ درصدی جرائم عدم صدور صورتحساب الکترونیکی پزشکانی که از دستگاه کارتخوان استفاده کرده‌اند عراقچی در الجزایر: اگر طرف آمریکایی با اراده واقعی به عمان بیاید، حتماً به نتیجه خواهیم رسید آخرین وضعیت ذخیره آب در سد‌های اطراف مشهد (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) شکاف دستمزد و قیمت مسکن انتظار برای خرید ۵۰ متر خانه را ۵۰ ساله کرد بازار خودرو در سال جدید همچنان بدون مشتری (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) سیگنال مثبت مذاکرات به بازار سرمایه مخابره شد | جهش حدود ۶۰ هزار واحدی شاخص بورس (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) هشدار برای کاهش راندمان تولید فولاد کشور | درخواست وزیر صمت برای حمایت برق رسانی در صنعت فولاد ریزش ۱۱ میلیونی قیمت سکه در مشهد | هر گرم طلای ۱۸ عیار حدود ۶۰۰ هزار تومان ارزانتر شد (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) + این خبر بروزرسانی می‌شود حذف ۴۰ درصد از مهارت‌های فعلی بازار کار تا ۵ سال آینده سقوط دلار به زیر کانال ۱۰۰ هزار تومان (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) شوک خبر مذاکرات ایران و آمریکا به بازار طلا و سکه | ریزش طلا تا ۷.۲ میلیون تومان (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی: مطالعات ایجاد پنجمین منطقه ویژه اقتصادی استان به پایان رسیده است ممنوعیت صادرات خرما لغو شد (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) صنعت، تشنه سرمایه‌گذاری بر تولید | گفت‌وگوی اختصاصی شهرآرانیوز با رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی قیمت طلای جهانی امروز (سه شنبه، ۱۹ فروردین ۱۴۰۴) | طلای جهانی به مسیر افزایشی برگشت درباره نقش بازار سرمایه در تحقق شعار «سرمایه‌گذاری برای تولید» | سهم بورس از هدایت سرمایه افزایش ۸۰ درصدی سهم شهرداریها، دهیاری‌ها و فرمانداری‌های خراسان رضوی ترفند‌ فروشگاه‌ها برای تخلف و دور زدن طرح کالابرگ | چند نکته برای خرید با کالا برگ خودروسازان ۳۱ درصد از برنامه تولید خود در سال ۱۴۰۳ را محقق نکردند کالابرگ الکترونیکی از فردا (چهارشنبه، ۲۰ فروردین ۱۴۰۴) شارژ می‌شود نرخنامه قیمت میوه و تره‌بار در مشهد به صورت عمده فروشی اعلام شد (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) | بادمجان چند؟ جزئیات تغییرات دستمزد کارگران در سال ۱۴۰۴ اعلام شد | احتمال ترمیم حق مسکن کارگران وجود دارد؟ ریزش شبانه نرخ تتر (۱۹ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

آیا دلار به نرخ ۳۲ هزار تومان برمی گردد؟

  • کد خبر: ۱۳۳۹۰۳
  • ۱۸ آبان ۱۴۰۱ - ۱۴:۵۰
آیا دلار به نرخ ۳۲ هزار تومان برمی گردد؟
آینده نا مشخص برجام، بی ثابتی در بازار، نقدینگی و تورم باعث شده دلار نرخ صعودی خود را طی هفته های گذشته طی کند.
طنین همتی
خبرنگار طنین همتی

به گزارش شهرآرانیوز، بازار ارز هفته گذشته شاهد افزایش قیمت دلار بود. نرخ دلار در اوایل آبان ماه در کانال ۳۲ هزار تومان قرار داشت و در محدوده ۳۲ هزار و ۷۵۰ تومان در حال نوسان بود، اما از روز دوشنبه ۹ آبان اسکناس آمریکایی در کانال ۳۳ هزار تومانی معامله شد.
در روز‌های پایانی هفته دوم آبان ماه قیمت دلار مجددا دچار تغییر کانال شد و برای نخستین‌بار در طول تاریخ معاملات این ارز در کانال قیمت ۳۴ هزار تومانی به فروش رسید.

قیمت دلار در معاملات نقدی روز پنجشنبه گذشته تقریبا ۵۲۰ تومان افزایش را ثبت کرد و نسبت به نرخ روز چهارشنبه بر روی ۳۴ هزار و ۸۵۰ تومان قرار گرفت.. با عبور اسکناس آمریکایی از مرز یاد شده برخی از معامله گران می‌گفتند ممکن است دلار وارد کانال ۳۵ هزار تومان شود. در معاملات پشت خطی پنجشنبه ۱۲ آبان ماه قیمت دلار وارد کانال ۳۵ هزار تومان شد.

دکتر علی عقیلی، کارشناس بازار ارز درباره پیش بینی نرخ دلار به شهرآرانیوز می‌گوید: افزایش نرخ ارز چندین عامل دارد یک عامل جهانی آن افزایش ارزش برابری دلار با نرخ ارز‌های دیگر است که طی ماه‌های گذشته قیمت جهانی دلار و طلا تقویت شد.
عامل اصلی که دلار در کشور سیر صعودی خود را طی کرد نرخ تورم بالای ۵۰ درصد است که عامل اصلی آن چاپ پول بی پشتوانه است. همچنین آینده غیر قابل پیش بینی برجام یکی دیگر از عوامل افزایش ارز در کشوراست.
به گفته این اقتصاددان، اخیرا هم عکس العمل امریکا درباره بازار ارز ایران و اتفاقات اخیر ایران که بازتاب بین المللی هم داشته است سیگنال منفی را در پی داشته است وباعث شد دلار نرخ صعودی خود را داشته باشد.

دکتر عقیلی تصریح کرد: با توجه به وضعیت بازار سرمایه و پیش بینی عدم ثبات در این بازار، سرمایه گذاران سرمایه‌های خود را از بورس خارج کردند و به بازار طلا و ارز هدایت کردند.
وی گفت: علی رغم اینکه دلار رقم ۳۲ هزار تومان بود دولت هم تلاش کرد سیاست سوداگری در بازار را مدیریت کند. دولت مبلغ ۲۰۰۰ دلار را به صورت اسکناس در اختیار مردم قرار داد تا ریال‌هایی که بر اثر کسری بودجه تزریق شده بود و موجب تورم شد را جمع کند و ترجیح دولت این بود در بالاترین نرخ‌ها دلار خود را بفروشد و برای همین دلار به ۳۷ هزار تومان هم رسید. همچنین دولت در اقدامی ۱۰۰ هزار سکه را با قیمت ۱۵ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان به بازار بورس عرضه کرد که کلا ۷۷۷ سکه روز گذشته خریداری شد.

سیاست مقطعی کنترل تورم راه حل ریشه‌ای نیست

این کارشناس اقتصادی یادآورشد: آینده نامشخص برجام، بی ثابتی در بازار، نقدینگی و تورم باعث شده دلار نرخ صعودی خود را طی کند. از آنجایی که سیاست مقطعی کنترل تورم راه حل ریشه‌ای نیست نهایتا بتوانند دلار را بروی ۳۶ هزار تومان تثبیت کنند، اما در دراز مدت دلار به نرخ افزایش خود ادامه می‌دهد حتی پیش بینی می‌شود با توجه به شرایط اقتصادی موجود به نرخ ۵۰ هزار تومان تا پایان سال هم برسد که مسلما سایر بازار‌ها را هم تحت تاثیر قرار می‌دهد.
 دکتر عقیلی افزود: برای پایین آمدن نرخ ارز باید چند کار انجام شود اول اینکه باید تکلیف برجام مشخص شود مسلما رویکرد کنگره امریکا که انتخاباتی را در پیش دارد خیلی مهم است که دموکرات‌ها و یا جمهوری خواه صندلی‌های کنگره را بدست بیاورند که مسلما در روابط سیاسی ما هم تحت تاثیر قرار می‌گیرد.
همچنین احتمال برگشت ترامپ به عرصه سیاست مسلما برجام را تحت تاثیر قرار می‌دهد. از طرفی حمله پهبادی به تانکر‌های سوخت ایران در مسیر لبنان شعله‌های آتش جنگ را بیشتر می‌کند و سیگنال بدی را به دنبال دارد.

وی گفت: در این شرایط ایران هم استراتژی مشخصی را دنبال نمی‌کند در هفته‌های آینده جام جهانی در قطر را داریم که ایران عملی انجام نمی‌دهد که جام جهانی تحت شعاع قرار گیرد، ولی اگر در شرایط بحرانی قرار بگیریم چاره‌ای جز عکس العمل نداریم.
وی اضافه کرد: مسلما تا برجام تکلیف آن مشخص نشود و ما ندانیم چه طور نفت بفروشیم و منابع آن را چطور وارد کشور کنیم وضعیت به این شکل خواهدبود و منبع دیگر برای کسب دلار نداریم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->