جشنواره گل در مشهد کجا برگزار می‌شود؟ + فیلم توسعه روستا‌های مجاور، راه‌حل حاشیه‌نشینی در مشهد قلندرشریف: شهرداری طی دو، سه دوره اخیر بیشترین درآمد را در بخش‌های مختلف داشته است | مشهد به مرکز دیپلماسی شهری تبدیل شده است کشف پرونده سرقت ۱۲۰ میلیاردی از یک خانه مسکونی در مشهد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) دبیریان: برگزاری نمایشگاه «مشهد اینوکس-فاینکس» گامی مؤثر در جهت تحقق شعار سال و توسعه اقتصاد شهری است شهروند خبرنگار | نمایی از مرزعه کلزا در نیشابور رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: تزریق نشاط و امید به شهروندان هدف اصلی ماست + فیلم اجرای ۵۱۵ رای قلع در سال ۱۴۰۳ در مشهد جشنواره‌های شهری مشهد فرصتی برای نشاط مومنانه و تزریق حال خوب به شهروندان است حل معضل حاشیه نشینی در بخش مرکزی شهرستان مشهد با بازنگری در تقسیمات کشوری جشنواره گل‌های لاله مشهد میزبان شکوه بهاری طبیعت + فیلم نگاهی به بازار سوغات زائر در مشهد و چالش هایش | سوغات مشهد همچنان ساخت چین! هوای کلانشهر مشهد امروز سالم است (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) شهردار مشهد: روند عملیات اجرای پروژه دوربرگردان غیرهم‌سطح شرقی حضرت ابوطالب ادامه دارد درباره قدیمی‌ترین کوچه خیابان عبادی مشهد | گذر «حوض لقمان» که بعدها به «کوی سعادت» رسید نایب رئیس کمیسیون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر مشهد: مدیریت شهری مسئولیت دارد زمینه جمع‌آوری سرمایه خُرد مردم را فراهم کند طی سال ۱۴۰۳ چند نفر در مشهد فوت کردند؟ موحدی: کارگروه‌های مختلف در شورای شهر مشهد جهت حمایت از جبهه مقاومت تشکیل شده است | مسئله فلسطین باید بزرگ شود نایب‌رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: امیدوارم همت مجموعه دولت و استان برای قطار سریع السیر مشهد-تهران نتیجه‌بخش باشد سید حسین احمدزاده، سرپرست معاونت مالی و پشتیبانی شهرداری مشهد شد (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) آرایشِ نوروزیِ مشهدِ عزیز!
سرخط خبرها

١۴ درصد جمعیت بالای ٢۵ سال کشور «دیابت» دارند

  • کد خبر: ۱۳۴۶۸۰
  • ۲۳ آبان ۱۴۰۱ - ۱۳:۵۵
١۴ درصد جمعیت بالای ٢۵ سال کشور «دیابت» دارند
معاون دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در کشور بیش از ٧.۵ میلیون نفر از افراد بالای ٢۵ سال مبتلا به دیابت هستند و به عبارت دیگر حداقل ١۴ درصد جمعیت بالای ٢۵ سال کشور از بیماری دیابت رنج می‌برند.

به گزارش شهرآرانیوز، سیدجواد حسینی در نشست خبری که به مناسبت هفته دیابت در مرکز بهداشت استان برگزار شد، با بیان اینکه دیابت یکی از مهمترین بیماری‌هایی است که حدود ١٣ درصد جامعه درگیر آن هستند، اظهار داشت: امیدواریم با هم‌افزایی بیشتر بتوانیم از افزایش این درصد جلوگیری کنیم.

وی افزود: ما در نظام سلامت چهار استراتژدی مهم را باید دنبال کنیم که شامل مشارکت مردم، هماهنگی بین بخشی و هم‌افزایی بین دستگاه‌ها، خود مراقبتی و دسترسی راحت مردم به مراکز سلامت و استفاده از تکنولوژی مناسب و متفاوت در نظام سلامت است. نظام جمهوری اسلامی برای دسترسی مردم به شبکه بهداشت و درمان اهتمام ویژه‌ای داشته و توانسته نمره قابل قبولی به خود اختصاص دهد. اگر این چهار اصل را کنار هم داشته باشیم می‌توانیم کار‌ها و خدمات را به نحو احسن پیش ببریم.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: آموزش دیابت موضوع مهمی است و از اصول اولیه آن خود مراقبتی است. دیابت بیماری است که به عنوان بزرگترین اپدیمی قرن از آن یاد می‌شود. در حال حاضر بیش از ۵٣٧ میلیون نفر از بزرگسالان ٢٠ تا ٧٩ سال جهان مبتلا به دیابت هستند و پیش‌بینی می‌شود تا سال ٢٠٣٠ تعداد بیماران بزرگسال به ۶۴٣ میلیون نفر برسد.
 
حسینی اضافه کرد: در کشور بیش از ٧.۵ میلیون نفر از افراد بالای ٢۵ سال مبتلا به دیابت هستند و به عبارت دیگر حداقل ١۴ درصد جمعیت بالای ٢۵ سال کشور از بیماری دیابت رنج می‌برند. به همین منظور جهت افزایش آگاهی مردم از ٢١ تا ٢۵ آبان‌ماه هفته دیابت نامگذاری شده است. روز جهانی دیابت ١۴ نوامبر و شعار این روز «با آموزش دیابت از آینده خود محافظت کنید»، است.

وی خاطر نشان کرد: اگر آگاهی مردم، آگاهی قابل قبول باشد، می‌توانیم درصد‌های ابتلا به دیابت را کاهش دهیم. افزایش آگاهی مردم باید با کمک انجمن‌ها، انجوها، بنیاد‌ها و نظام سلامت انجام شود. متاسفانه مراجعه مردم به مراکز بهداشتی و درمانی آنچه که باید باشد، نیست و از دلایل آن می‌توان به معرفی نشدن واحد‌ها و مراکز سلامت و اینکه مردم علاقه‌ای به سلامت خود از جنبه خود‌مراقبتی ندارند، اشاره کرد. مردم بیشتر به دنبال درمان هستند تا پیشگیری در صورتی که پیشگیری مهمتر است و ما موظف هستیم در این زمینه آگاهی مردم را افزایش دهیم.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد خصوص بیماری دیابت گفت: دیابت یا بیماری قند یک بیماری غیر‌واگیر است که در آن بدن انسولین نمی‌سازد یا کم می‌سازد و یا اینکه قادر نیست از انسولین تولید شده به طور مناسب استفاده کند. در هر صورت نتیجه این است که قند خون بطور غیر‌طبیعی افزایش می‌یابد. انسولین هورمونی است که به سلول‌های بدن کمک می‌کند که از قند موجود در غذا استفاده کرده و آن انرژی بدست آورد.

وی تصریح کرد: از انواع دیابت می‌توان به دیابت نوع ۱، دیابت نوع ۲ و دیابت بارداری اشاره کرد. دیابت نوع یک حدود ۱۰ درصد از انواع دیابت را شامل می‌شود که بیشتر در نوجوانان و کودکان دیده شده است. در این نوع دیابت بدن نمی‌تواند انسولین تولید کند یا بسیار کم تولید می‌کند، به همین دلیل در این بیماران، حتما باید انسولین تزریق شود تا نیاز بدن تامین شود.

حسینی اضافه کرد: دیابت نوع دو شایعترین نوع دیابت است که ۹۰ تا ۹۵ درصد انواع دیابت را شامل می‌شود. این نوع دیابت زمانی بروز می‌کند که بدن قادر به تولید انسولین کافی نیست یا نمی‌تواند به طور مناسب از انسولین تولید شده استفاده کند. بیشتر افراد مبتلا به این نوع بزرگسالان هستند که اغلب بدون علامت است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: از علائم دیابت می‌توان به خستگی مفرط، تشنگی زیاد، افزایش اشتها و در عین حال کاهش وزن، تکرر ادرار، ضعف و بی‌حالی، تاری دید، تشنگی زیاد، پرخوری اشاره کرد. درمان دیابت نوع یک فقط با تزریق انسولین است. شروع درمان دیابت نوع دو با استفاده از قرص‌های خوراکی است که گاهی ممکن است در ادامه درمان نیاز به تزریق انسولین باشد که با تجویز پزشک انجام شود.

وی با اشاره به اینکه در هر دو نوع بیماری همراه با دارو درمانی اصلاح شیوه زندگی با برنامه غذایی سالم، فعالیت بدنی مناسب، کاهش وزن، کنترل استرس توسط بیمار باید رعایت شود، ادامه داد: کنترل فشار خون، چربی خون و قند خون و بروز عوارض زودرس با معاینه منظم، توسط پزشک انجام می‌شود. توصیه می‌شود تمام افراد بالای ۳۰ سال جهت آگاهی از افزایش قند خون خود به نزدیک‌ترین مرکز خدمات جامع سلامت جهت آزمایش مراجعه کنند.

وی تاکید کرد: عوامل خطر ابتلا به دیابت نوع دو سن بالای ۳۰ سال، چاقی، سابقه فامیلی ابتلا به دیابت، فشار خون بیشتر از ٩٠/١۴٠، سابقه ابتلا دیابت بارداری یا تولد نوزاد بالاتر از ۴ کیلوگرم، بی‌تحرکی یا عدم فعالیت بدنی، سطح کلسترول خون بیشتر از حد طبیعی و سابقه بیماری قلبی عروقی است.

وی با اشاره به عوارض بیماری دیابت گفت: عوارض عصبی که در صورت آسیب به اعصاب و عروق خونی ممکن است پا‌ها حس خود را از دست بدهند و منجر به ایجاد زخم پای دیابتی شود، عوارض کلیوی که آسیب به کلیه‌ها که گا‌ها باعث از دست رفتن کارکرد کلیه و انجام دیالیز یا پیوند کلیه می‌شود، عوارض چشمی شامل تاری دید و نابینایی، عوارض قلبی عروقی و بیماری لثه و دندان‌ها است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->