ورود مجلس به بحران کمبود خون در کشور یک پارک آبی در مشهد پلمب شد (۹ دی ۱۴۰۳) از هر ۷ نفر در استان خراسان رضوی، یک نفر مبتلا به دیابت است هشدار پلیس فتا در خصوص کلاهبرداری با شیوه رفع فیلترینگ آیا اوزون‌درمانی ریه مؤثر است؟ نکاتی درباره پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های تنفسی و درمان آن‌ها افزایش ۳۳ درصدی مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن در خراسان رضوی (۹ دی ۱۴۰۳) افزایش ۱۵ تا ۲۰ درصدی میزان مراجعه به اورژانس بیمارستان‌ها در مشهد (۹ دی ۱۴۰۳) هشدار مهم در فصل سرد سال | از مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک خودداری کنید سن مصرف واکسن ایرانی آنفلوانزا اعلام شد یک کافه‌قلیان زیرزمینی در مشهد پلمب شد (۹ دی ۱۴۰۳) اعمال‌قانون بیش از ۵ هزار تخلف پلاک مخدوش در مشهد طی ۹ ماه نخست ۱۴۰۳ | افزایش ۵ درصدی جرائم پلاک‌مخدوش پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (یکشنبه، ۹ دی ۱۴۰۳) | کاهش دما درپی نفوذ سامانه بارشی از سه‌شنبه درباره عوامل مؤثر بر بحران میان‌سالی و مدیریت این دوره خاص از زندگی | میان‌سالی بحران است؟ اختصاص حدود ۳۲ هزار دُز واکسن آنفلوانزا به علوم پزشکی مشهد مبلغ افزایش حقوق بازنشستگان در دی ۱۴۰۳ اعلام شد پلمب ۹۸۱ واحد صنفی مشاور املاک غیرمجاز در مشهد (۹ دی ۱۴۰۳) سانحه هوایی، این بار در کانادا | فرود سخت هواپیمای کانادایی روی باند + فیلم رئیس پلیس راهور مشهد: افزایش جریمه‌ها در کاهش تصادفات اثربخش نبود قتل دلخراش زن معلول توسط دامادش! | داستان عجیب زندگی قاتل و مقتول باوجود تحریم‌ها، اقلام موردنیاز بیماران پروانه‌ای تا ۶ ماه تأمین و ذخیره شد سقط جنین و سندرمی که گریبان مادر را می‌گیرد! توضیح مهم حوزه سخنگوی قوه قضاییه درمورد جامعه نابینایان کشور نهضت سوادآموزی دیگر به آموزش خواندن و نوشتن محدود نمی‌شود | الفبای باسوادی با روش‌های جدید مجوز استخدام ۱۲ هزار پرستار در نظام سلامت صادر شد + جزئیات پرایدی که راز یک باند سرقت را برملا کرد پله‌نوردی برای چه کسانی ضرر دارد؟ قتل مرد جوان با ۴۴ ضربه چاقو به خاطر ۷۰۰ میلیون تومان بدهی مسئولیت آموزش و پرورش در قبال سلامت دندان دانش‌آموزان چیست؟ پشت پرده بازار سیاه دارو‌های شیمی‌درمانی پیش‌بینی ورود سامانه بارشی به کشور (۹ دی ۱۴۰۳) مرگ ۲ سرنشین موتورسیکلت در تصادف با خودرو در تربت جام خراسان رضوی
سرخط خبرها

نشست تخصصی بررسی نظام سلامت ایران در مشهد برگزارشد

  • کد خبر: ۱۳۵۲۶۸
  • ۲۶ آبان ۱۴۰۱ - ۱۶:۳۴
نشست تخصصی بررسی نظام سلامت ایران در مشهد برگزارشد
نشست تخصصی نظام سلامت ایران، بررسی چالش ها و راه ها در این نظام با حضور دکتر کامران باقری لنکرانی در مشهد برگزارشد.

به گزارش شهرآرانیوز، امروز پنجشنبه ۲۶آبان ماه، دکتر کامران باقری لنکرانی با حضور در دانشکده پزشکی دانشگاه فردوسی مشهد درنشست تخصصی با دانشجویان در حوزه نظام سلامت ایران چالش ها و راهبردهای آن گفت: اصولا سیاست گذاری ابزار مداخله است . سیاست گذاری سلامت زیر مجموعه سیاست گذاری عمومی در کشورها است و آنچه که‌مربوطبه حاکمیت می شود پایش سلامت و پیشگیری از مخاطرات است که باید انجام شود. برای مثال در اواخر دهه ۸۰مشخص نبود چند نفردر حادثه جاده ای میمیرند و وقتی اولین امار حوادث  کشته ای اعلام شد بر اساس آن آمار روی موضوع و‌  رفع مخاطره کار شد.

به گفته وی، در سال۲۰۱۱  اپیدمی در اروپا اتفاق افتاد  که ابتدا گفته شد ار گوجه فرنگی در  اسپانیا  شیوع پیدا کرده است و بعد معلومشد این اپیدمی دو ماه پیش شروع شده و یک مزرعه جوانه گندم در المان بوده است .  بیماریابی فعال که دیر اتفاق افتاد  باعث می شودشناسایی بیماری  آن  دیرهنگام شد . در بیماری کرونا هم همین  تجربه را داشتیم که جایگاه  بیمار یابی را بیش از پیش در تصمیمگیری ها، برخورد و پیشگیری مورد توجه قرار داد.

وی با تاکید بر اینکه چرخه سیاست گذاری با سایر بخش های  همراه نتیجه می دهد تصریح کرد: یکی از کارهای  مهم در سیاستگذاری اینکه اگر اتفاقی می افتد سعی شود ریشه یابی صورت بگیرد و قبل اینکه عامل به یک اتفاق منجر شود آن را رصد و‌جلو پیشرفتان را بگیرد.

دکتر لنکرانی یادآورشد: در سیاست گذاری باید اعمال قانون و پایش قانون هم در نظر گرفته شود. چون سیاست گذاری با فرهنگ ارتباطداردو بدون جلب مشارکت مردمی نتیجه ای ندارد.

به گفته وزیر اسبق بهداشت، آنچه که سیاست گذاری برای مردم ملموس می کند الگوی رفتاری مدیران  در صف اجرا است. و باید توجهکنیم فهم عمومی مردم از مشکل و فاصله بین سیاست گذاری و خ‌واسته مردم هم‌مورد اهمیت است.

وی تصریح کرد: سلامت یک موضوع پیچیده است اگر بخواهیم سیاست گذاری و مداخله ای انجام دهیم باید توجه به پیچیدگی آن داشتهباشیم تا نتایج مورد قبول اتفاق بیافتد.  مداخله سلامت عمومی نیاز به برنامه ریزی دارد . در طرح تحول سلامت انتقاد این بود که چقدروقت و زمان برای برنامه ریزی انجام شده است.  مسلما در کشور و در نقاط مختلف در  طرح نظام  تحول نمی توان یک برنامه ربزیمتمرکز داشت.و باید الگوی فرهنگی و اجتماعی ان منطقه  در برنامه ریزی دخیل باشد.

این استاد دانشگاه یادآورشد: در ارزش های محوری،  عدالت مورد توجه و‌تاکید است . سیاست های یکسان  و متمرکز باعث بی عدالتیمی شود. تعارض منافع یکی دیگر از موارد است که در بی عدالتی نظام سلامت می تواند تاثیر بگذارد. همچنین تاثیر سیاست گذاری درگروهای مختلف و عکس العمل آنها باعث بی عدالتی می شود.

وی افزود: اگر تحقیقات ضعیف و‌ گسسته و  تکراری باشد تاثیر خود را نمی تواند داشته باشد . هنوز هم تصمیمات در نظام سلامت ماسلیقه ای انجام می شود. ما  با چالش های در نظام سلامت مواجه هستیم که با توجه به منابع محدود باید الویت بندی را داشته باشیم  وعوامل اجتماعی و‌همکاری بین بخشی توجه کنیم. در بیماری کرونا و‌همکاری بین  دستگاهی باعث شد امواج کرونا کننرل شده باشد . یکی از چالش های سیاست گذاری اینکه سرعت عملیاتی شدن در آن بیشتر دیده شود که  حاصل ان‌کار ناپخته است. تاکید بر ساختاردر نظام سلامت شده است .

دکتر کامران لنکرانی در ادامه‌گفت: مهمترین مشکل ما در نظام سلامت اینکه نقشه راه نداشتیم ، در سال ۹۳اولین نقشه راه نظام سلامتشکل گرفت. اما متاسفانه تا الان این نقشه را مورد توجه قرار نگرفت هدف لز از این نقشه راه این بود برنامه ریزی جدای از سلیقهشخصی  مدیران و وزیران باشد و بر اساس نقشه راه گام بردارد که این اتفاق نیافت

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->