درگیری‌های شدید در شمال شرق استان حلب سوریه انتصاب اولین فرماندار زن در تاریخ استان کرمان + سوابق نمایش قدرت دفاعی کشور با رزمایش‌های هفته آتی حمایت از غزه در قلب انگلستان (۷ دی ۱۴۰۳) روسیه اعلام کرد: در روز سقوط هواپیمای آذربایجان، هدف حملات پهپادی اوکراین بودیم پزشکیان: از شرایط سخت تامین برق و گاز عبور کردیم| به فکر سال آینده باشیم علت سقوط هواپیمای آذربایجانی مشخص شد جمع‌بندی کمیسیون انرژی مجلس از دلیل قطعی برق پاییز ۱۴۰۳ آیت‌الله علم‌الهدی: اساس فتنه ۸۸ براندازی نظام و انقلاب اسلامی بود | مردم در مقابل فتنه‌های دشمن غافل نباشند عملیات ضدصهیونیستی در تل‌آویو یک کشته برجای گذاشت (۷ دی ۱۴۰۳) موافقت پارلمان کره جنوبی با عزل رئیس جمهور موقت عراقچی وارد چین شد (۷ دی ۱۴۰۳) اوکراین مدعی تلفات سنگین کره شمالی در کورسک شد (۷ دی ۱۴۰۳) رئیس‌جمهور موقت کره جنوبی هم استیضاح می‌شود؟ رژیم صهیونیستی دوباره آتش‌بس لبنان را نقض کرد (۷ دی ۱۴۰۳) عراقچی: بار‌ها به بشار اسد توصیه کردم با ترکیه وارد مذاکره شود حمله موشکی یمن به تل‌آویو فرودگاه بن‌گوریون را به تعطیلی کشاند (۷ دی ۱۴۰۳) درگیری شدید در مناطق علوی‌نشین حمص| «افراد مسلح» با نیروهای تحریر الشام درگیر شدند فرماندار جدید مشهد منصوب شد ویدئو| پزشکیان: اتصال ریلی بجنورد به مشهد مصوب شده است ویدئو| پزشکیان: ۳۵ میلیارد دلار گاز را می‌سوزانیم! پوتین: خواهان پایان جنگ با اوکراین هستیم یاوه گویی تازه وزیر خارجه رژیم صهیونیستی: ایران تهدیدی علیه ما و اوکراین است! پزشکیان ۲۸ دی‌ماه به مسکو سفر می‌کند ایران، عضو ناظر اتحادیه اقتصادی اوراسیا شد ویدئو| حمله جنگنده‌های رژیم صهیونیستی به خاک یمن ویدئو| وزیر نیرو: قول می‌دهم سال آینده مشکلات برقی را رفع کنیم دادستان مشهد: شکایت‌های مردم از خودروسازان را پیگیری می‌کنیم
سرخط خبرها

پایان بی‌نتیجه مذاکرات طالبان و پاکستان برای خاتمه درگیری‌ها در «دند پتان»

  • کد خبر: ۱۳۶۱۳۸
  • ۰۱ آذر ۱۴۰۱ - ۱۸:۱۵
پایان بی‌نتیجه مذاکرات طالبان و پاکستان برای خاتمه درگیری‌ها در «دند پتان»
مذاکرات هیئت طالبان با طرف پاکستانی‌ برای خاتمه دادن به درگیری‌های در منطقه مرزی «دند پتان» ولایت پکتیا در شرق افغانستان به نتیجه نرسید.

به گزارش شهرآرانیوز؛ مذاکرات مقامات محلی دولت موقت طالبان و طرف پاکستانی برای خاتمه دادن درگیری‌ها در منطقه مرزی «دند پتان» ولایت پکتیا به نتیجه نرسید و طرفین نتوانستند به یک توافق دست یابند.

این مذاکرات پس از وقوع درگیری در منطقه مرزی بین پاکستان و افغانستان، آغاز شده است که دو طرف هیئت‌های مذاکره کننده خود را به دروازۀ «خرلاس» واقع در مسیر منطقۀ «اکرم اجنسی» و ولسوالی «دند پتان» ولایت پکتیا فرستاده بودند.

بر اساس اعلام منابع محلی، والی دولت موقت طالبان در ولایت پکتیا در این مذاکرات حضور داشته است و با اینکه شماری از رسانه‌های افغان، از جمله «طلوع نیوز» از حضور ملا فاضل مظلوم، معاون وزارت دفاع حکومت طالبان در «دند پتان» خبر داده‌اند، اما تا کنون مشخص نشده است که وی نیز در این مذاکرات حاضر بوده است یا خیر.

یکی از بزرگان قومی منطقه (پاکستانی) درباره محتوای این مذاکرات گفته است: «مذاکرات طولانی انجام شد. پس از مذاکرت، آن ها (طالبان) چیزی را که گفتند برای مردم ما قابل پذیرش نبود، چون که ما خواست مشروع داشتیم. ما به آن‌ها گفتیم که در محلۀ ما سرک ایجاد کرده‌اید. سرک‌سازی را متوقف کنید و از آن استفاده نکنید، اما آن‌ها نپذیرفتند. آن‌ها (طالبان) با آمادگی درست آمده‌اند. بنابراین، جنگ شاید ادامه یابد».

مردم محلی منطقۀ «کُرم اجنسی» پاکستان ادعا می‌کنند که پس از نصب سیم‌خاردار در امتداد خط دیورند، صدها هکتار زمین‌شان در طرف افغانستان مانده است، اما مقامات طالبان این ادعا را رد می‌کنند.

حکومت پاکستان به هدف آنچه برقراری امنیت خوانده بود، در سال 2017 نصب سیم خاردار در امتداد «خط دیورند» را آغاز کرد، اقدامی که با مخالفت حکومت پیشین افغانستان به همراه شده بود.

تا کنون مقامات وزارت خارجه و وزارت دفاع دولت موقت طالبان درباره مذاکرات سخنی نگفته‌اند، پیش‌تر تنها ذبیح الله مجاهد از تعیین افرادی از طرف دو کشور برای انجام گفتگو خبر داده بود.

درگیری‌های مرزی در ولایت پکتیا سه روز پیش، نخست از سوی باشندگان محلی «کُرم اجنسی» پاکستان آغاز شده است و سپس نیروهای طالبان و نیروهای پاکستان در ولسوالی دندپتان ولایت پکتیا از اسلحۀ سبک و سنگین علیه مواضع یکدیگر استفاده کردند.

شماری از باشندگان دند پتان می‌گویند یک طالب و یک رانندۀ عادی در تیراندازی پاکستان کشته شدند و چند تن دیگر زخم برداشتند.

مسئولان امنیتی کرم اجنسی به رادیو «مشال» گفته‌اند بر اثر حملات طالبان، یک نظامی پاکستان کشته شده و هشت نظامی و چهار غیرنظامی نیز زخمی شده‌اند.

با شروع درگیری‌ها در این منطقه، دروازۀ خرلاس که مسیر اصلی تجارتی بین جنوب شرق افغانستان و پاکستان است، بسته شده است.

سید اصغر حسین، عضو شورای شاروالی «خرلاس» به رادیو مشال در این مورد گفته است: «به خاطر بسته شدن سرحد، خسارت زیاد رسیده است. اموال زیادی متوقف مانده. زغال، برنج، میوۀ خشک و تازه و چیزهای زیاد دیگر. بر اثر این درگیری‌ها به مردم زیان زیادی می‌رسد».

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->