آخرین وضعیت بازار سرمایه | رشد ۵۰ هزار واحدی بورس (۱۸ دی ۱۴۰۳) سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس: افزایش خودسرانه قیمت نان توجیه ندارد خراسان رضوی رتبه دوم تولید تخم‌مرغ کشور را دارد قیمت ارز‌های دیجیتال در بازار امروز (سه‌شنبه، ۱۸ دی ۱۴۰۳) چند؟ | بیت‌کوین دوباره اوج گرفت قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله ایران، امروز (سه‌شنبه، ۱۸ دی ۱۴۰۳) چند؟ ریزش قیمت دلار تا چه زمانی ادامه خواهد داشت؟ (۱۸ دی ۱۴۰۳) مهشید اشتری، نفر اول بخش بانوان در جدیدترین رنکینگ تنیس روی میز جهانی وام مسکن زوجین کفاف خرید چند متر خانه را می‌دهد؟ سود سهام عدالت معوقه چقدر است؟ | جزئیات مرحله دوم سود سهام عدالت ۱۴۰۳ هزار و ۵۸۰ میلیارد ریال ارزش تخلفات مکشوفه در حوزه کشاورزی خراسان رضوی است قیمت خودرو در بازار امروز (سه‌شنبه، ۱۸ دی ۱۴۰۳) | پژو پارس، شاهین، رانا، ساینا، جک و لاماری چقدر قیمت خورد؟ + جدول قیمت‌ها تولید ماهی‌های زینتی در شهرستان مشهد ۲۰ درصد افزایش یافت قراردادهای کارموقت و کارمعین کارگران دوره آزمایشی ندارند قیمت طلای جهانی، امروز (سه‌شنبه، ۱۸‌ دی ۱۴۰۳) + جزئیات آیا مزد ۱۴۰۴ کارگران در جلسه امروز شورای عالی کار (۱۸ دی ۱۴۰۳) تعیین می‌شود؟ بار سنگین فقر بر دوش مستأجران قالیبافان چگونه از مستمری بازنشستگی و ازکارافتادگی بهره‌مند می‌شوند؟ رجیستری آیفون در سامانه جامع تجارت آغاز شد (۱۷ دی ۱۴۰۳) وزیر اقتصاد: آزادسازی معادن منجمد شده را پیگیری می‌کنیم کاهش ۰.۴ درصدی نرخ بیکاری در پاییز ۱۴۰۳ نسبت به سال قبل تغییر سهامداران مستقیم شرکت تولیدکننده روغن خوراکی بهشهر تکذیب شد گرانفروشی و عدم درج قیمت، در صدر تخلفات لاستیک فروشان مشهد (۱۷ دی ۱۴۰۳) اطلاعیه جدید عرضه خودرو‌های وارداتی منتشر شد | آغاز ثبت‌نام از امروز (۱۷ دی ۱۴۰۳) + جزئیات بررسی قیمت روز موبایل‌های شیائومی (۱۷ دی ۱۴۰۳) محدودیت عرضه روغن در بازار تکذیب شد (۱۷ دی ۱۴۰۳) ممنوعیت فروش نان به نرخ آزاد در نانوایی‌های دولتی افت ۶۰ هزار تومانی قیمت طلا در مشهد (۱۷ دی ۱۴۰۳) نشست شورای عالی کار فردا (۱۸ دی ۱۴۰۳) برگزار می‌شود سقف‌شکنی شاخص هم‌وزن، بورس را مثبت کرد | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۷ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

جدال بودجه‌ای

  • کد خبر: ۱۳۶۲
  • ۱۵ تير ۱۳۹۸ - ۰۷:۳۵
جدال بودجه‌ای
سازمان‌های مختلف در جلسه شورای برنامه‌ریزی از نحوه تخصیص بودجه‌های استانی گلایه کردند

فرزانه شهامت - از انتهای سالن اجتماعات استانداری به‌خوبی می‌شد مدیران متعددی را دید که برای اعلام اعتراضشان به نحوه توزیع اعتبارات تازه‌رسیده، دست بالا برده‌اند و اجازه صحبت می‌خواهند. حرفشان یکی بود: اینکه نیاز شهرستان‌ها خیلی بیشتر از این اعتبارات است و نمی‌دانند این رقم‌های ناچیز را به کدام زخمشان بزنند. در میان مدیران حاضر در جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان، گلایه‌ مسئولان آب استان اعم از آب‌منطقه‌ای و آبفای شهری و روستایی بیش‌ از بقیه بود. تابستان به نیمه نزدیک می‌شود و قطع خط‌درمیان آب در بسیاری از روستاها‌ اهالی را کلافه کرده است،‌ همان روستاهایی که انتظار داریم مردمانش آن‌ها را ترک نکنند و به حاشیه شهرها نیایند.
«فقط مشهد را نبینید!» نماینده مردم فریمان در مجلس شورای اسلامی این را گفت و با صحه گذاشتن بر گلایه‌های مدیر آبفای روستایی استان، برای توصیف وضعیت آب روستایی، دست‌‌کم در حوزه انتخابیه‌اش از عبارت «فوق بحرانی» استفاده کرد. احسان قاضی‌زاده معتقد است همه‌چیز‌ پول نیست و قسمتی از این مسئله به سستی در مدیریت اجرایی برمی‌گردد. به زعم او اگر استاندار پیگیر باشد و ادغام آبفای روستایی و شهری زودتر تعیین تکلیف شود، اوضاع بهتر می‌شود.


سهم اندک استان از بودجه کشور
رئیس شورای برنامه‌ریزی استان ابتدا به مدیرانی که به توزیع اعتبارات اعتراض داشتند، حق داد و گفت که می‌داند سهم 2/5 درصدی خراسان رضوی از اعتبارات، تناسبی با سهم هشت درصدی‌اش از جمعیت کشور ندارد.
علیرضا رزم‌حسینی سپس 2 راه‌حل ارائه کرد: یکی تعدیل نیازها و دیگری توجه به اعتبارات ملی به جای صِرف تمرکز بر بودجه اندک استانی. او برای بار چندم به مدیران یادآوری کرد که اگر با وزیر مربوط رودربایستی دارند، می‌توانند از ظرفیت نمایندگان مجلس و شخص استاندار برای پیگیری مطالبات ملی‌شان استفاده کنند.
استاندار خراسان رضوی به 2840 میلیارد‌تومانی اشاره کرد که در کشور برای ایجاد شغل در نظر گرفته شده است و استان‌ها سهمیه مشخصی ندارند. دستگاه‌های اجرایی‌ای که زودتر دست بجنبانند اعتبار بیشتری می‌گیرند.
استاندار همچنین به جلسه اخیرش با اعضای کمیسیون صنایع مجلس و الزام وزارت نیرو به تخصیص سهم آب استان از محل پروژه انتقال آب دریای عمان ظرف یک هفته نیز اشاره کرد و گفت: برای انتقال آب از خلیج فارس هم مقاومت‌هایی بود. حالا همان مخالفان با پروژه‌ای که پیشرفت فیزیکی پیدا کرده است‌ عکس یادگاری می‌گیرند. می‌خواهیم برای تأمین آب نسل آینده کاری انجام دهیم و حداکثر تا سال 1400 آب را به فلات مرکزی ایران بیاوریم. بابت اجرای این پروژه و استفاده از آب‌ دریا، پول وزارت نیرو را هم نمی‌خواهیم. با وجود این، باید منتظر مجوز این وزارتخانه می‌ماندیم!


توزیع 1031 میلیارد تومان
در جلسه صبح پنجشنبه که تا حوالی اذان ظهر به درازا کشید، تکلیف 1031 میلیارد تومان اعتبار ابلاغ‌شده به استان تعیین شد. از این مقدار، 445میلیارد تومان اعتبار عمرانی، 57 میلیارد تومان برای توسعه ورزش از محل مالیات بر ارزش افزوده و 481 میلیارد تومان اعتبار قانون «استفاده متوازن از امکانات کشور» (ویژه مناطق محروم) بود. 30 میلیارد تومان اعتبار هم برای کمک‌های فنی و اعتباری کنار گذاشته شد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان به فرمانداران و مدیران دستگاه‌‌های اجرایی چند نکته را یادآوری کرد: اینکه حق ندارند از بودجه عمرانی ‌برای پرداخت حقوق و مزایای کارمندان دولت استفاده کنند. همچنین امسال استفاده از بودجه دولت برای احداث ساختمان‌های اداری ممنوع شده است، مگر با اجازه استاندار و از محل فروش ساختمان‌های مازاد دولتی در همان شهرستان.
رضا جمشیدی در تشریح خلاصه‌ای از وضعیت اعتبارات سال 97 گفت: پارسال مجموع اعتبارات عمرانی استان 1686 میلیارد تومان بود که 6/67 درصد تخصیص پیدا کرد. میزان اعتبارات استانی نیز 571 میلیارد تومان و رقم تخصیص آن 76 درصد بود. اعتبارات 3 درصد نفت و گاز هم‌ 220 میلیارد و درصد تخصیص‌ 81 بود. بقیه اعتبارات استان هم 313 میلیارد تومان بود که 72 درصد تخصیص یافت.
به گفته وی، میزان تخصیص اعتبار استان از 27/0 درصد مالیات بر ارزش افزوده که باید صرف توسعه ورزش شود 81 درصد، اعتبار طرح‌های ملی استانی‌شده 95 درصد، جرائم رانندگی 32درصد، تعهدات سفر مقام معظم رهبری 100درصد و اعتبار توازن منطقه‌ای 100 درصد محقق شده است.


وضعیت بودجه 98 استان
جمشیدی ‌به بودجه سال 98 استان نیز اشاره کرد و گفت: امسال میزان درآمدهای دولت از خراسان رضوی با 11 درصد رشد به 239 هزار میلیارد تومان رسیده است. واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای نیز با 47 درصد رشد به 158 هزار میلیارد تومان و واگذاری دارایی‌های مالی با 19درصد کاهش به 51 هزار میلیارد تومان بالغ می‌شود.
دبیر شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان در مورد اعتبارات هزینه‌ای خراسان رضوی اظهار کرد: اعتبارات جاری بودجه عمومی 352 هزار میلیارد تومان است که در مقایسه با پارسال رشد 20 درصدی را تجربه می‌کند. اعتبارات عمرانی با رشد 8 درصد به 67 هزار میلیارد تومان رسیده است. این میزان برای اعتبارات تملک دارایی‌های مالی به‌ترتیب منفی 5 درصد و 29 هزار میلیارد تومان است.
او در توضیح معنای ضمنی آمار یادشده گفت: اعتبارات عمرانی رشد دارد اما چون میزان رشد اعتبارات هزینه‌ای بیشتر بوده، نسبت اعتبارت عمرانی به بودجه عمومی استان از 14 درصد در سال 97 به 13 درصد در سال 98 کاهش پیدا کرده است.
او نیم‌نگاهی به سهم اعتبارات عمرانی استان‌ها از بودجه عمومی کشور انداخت و با بیان اینکه این سهم از 3/38 درصد در سال 97 به 39 درصد در سال 98 رسیده است اضافه کرد: مجموع اعتبارات خراسان رضوی در سال 98، 1322 میلیارد تومان است که در مقایسه با پارسال 13 درصد رشد دارد. این رشد باعث افزایش سهم خراسان رضوی از بودجه استان‌ها می‌شود. این میزان در سال 97 و 98 به‌ترتیب 9/4 درصد و 2/5 درصد است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->