خبرگزاری ایتالیایی: «محمد عابدینی» شهروند ایرانی زندانی در ایتالیا آزاد می‌شود سفر قریب‌الوقوع الجولانی به ترکیه شکار چند نظامی و تانک‌های ارتش رژیم صهیونیستی در نوار غزه (۱۹ دی ۱۴۰۳) دیدار استاندار خراسان رضوی با استاندار ایالت پنجاب پاکستان (۱۹ دی ۱۴۰۳) دیدار نخست وزیر عراق با قالیباف (۱۹ دی ۱۴۰۳) توضیحات سخنگوی دولت درباره سند جامع همکاری‌های ایران و روسیه نخست وزیر عراق با رهبر انقلاب دیدار کرد (۱۹ دی ۱۴۰۳) پزشکیان: توسعه بدون آب، سرابی بیش نیست روس‌ها حمله پهپادی اوکراین را خنثی کردند (۱۹ دی ۱۴۰۳) شمار شهدای جنگ غزه به مرز ۴۶ هزار نفر رسید (۱۹ دی ۱۴۰۳) سیسیلیا سالا خبرنگار ایتالیایی آزاد شد (۱۹ دی ۱۴۰۳) هجوم بیماران تنفسی به مراکز درمانی انگلیس سفر وزیر خارجه موقت سوریه به عراق سفر رئیس‌جمهور به سیستان و بلوچستان چه روزی است؟ موافقت فرانسه با لغو تحریم‌های سوریه توسط اتحادیه اروپا آتش نشانی لس‌آنجلس برای اطفای حریق آب ندارد! کنفرانس خبری پزشکیان و السودانی در تهران برگزار شد (۱۹ دی ۱۴۰۳) | تاکید مقامات ایران و عراق به دغدغه های مشترک در سوریه مجسمه نتانیاهو در خون غلتید + فیلم ممنوعیت اشتغال و سکونت اتباع خارجی در حریم پنج‌کیلومتری نیروگاه اتمی بوشهر واکنش قاطع مکزیک به اظهارات ترامپ: نام خلیج مکزیک تغییر نخواهد کرد عظیمی‌راد: باید برای بعد از فیلترینگ برنامه داشته باشیم | پیام‌رسان‌های داخلی نباید تضعیف شوند طحان نظیف: اخذ عوارض از گردشگران خارجی در مشهد مغایر با موازین قانون اساسی شناخته شد | موافقت شورای نگهبان با انتقال سهمیه سوخت به کارت بانکی + فیلم واکنش تند علی‌اف به حواشی مراسم اخیر اردبیل و حمله به سفارت این کشور در تهران بررسی مجدد پرونده هواپیمای اوکراینی در سازمان قضایی نیرو‌های مسلح استیضاح همتی، شاید زمان دیگری + فیلم ورود دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران به باکو (۱۹ دی ۱۴۰۳) دیدار اعضای کمیسیون عمران با رئیس‌جمهور
سرخط خبرها

معاون وزیر خارجه پاکستان برای دیدار با نخست‌وزیر طالبان به کابل می‌رود

  • کد خبر: ۱۳۷۱۷۰
  • ۰۷ آذر ۱۴۰۱ - ۱۷:۲۲
معاون وزیر خارجه پاکستان برای دیدار با نخست‌وزیر طالبان به کابل می‌رود
یک هیئت دیپماتیک پاکستانی قرار است فردا سه‌شنبه برای دیدار با رهبران طالبان به کابل سفر کند. بر اساس گزارش رسانه‌های پاکستانی، این هیئت را حنا ربانی‌کهر، معاون وزیر خارجه پاکستان رهبری می‌کند. این نخستین هیئت سیاسی اعزامی یک دولت مسلمان برای دیدار با طالبان است که یک زن آن را سرپرستی می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ ربانی‌کهر از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۳ وزیر خارجه پاکستان و پیش از آن، وزیر دارایی و مدتی هم نماینده مجلس عوام پاکستان بود. او آوریل ۲۰۲۲، پس از برکناری عمران خان از نخست‌وزیری و در دولت شهباز شریف، معاون وزیر خارجه شد.

رسانه پاکستانی د نیوز در گزارشی، نوشت که حنا ربانی‌کهر قرار است با ملا محمدحسن آخوند، نخست‌وزیر طالبان، مولوی امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان، و برخی دیگر از رهبران این گروه ملاقات کند. محمد صادق، فرستاده ویژه دولت پاکستان در امور افغانستان و وزیر دارایی پاکستان، نیز از جمله اعضای این هیئت اعزامی به کابل است.

حنا ربانی‌کهر در سال ۲۰۱۲ که سکان وزارت خارجه پاکستان را در دست داشت، نیز به کابل سفر کرده بود. او در آن زمان، با حامد کرزای و مقام‌های دولت وقت افغانستان دیدار کرد و کوشید روابط پرتنش افغانستان و پاکستان را بهبود دهد.

هرچند پاکستان در افغانستان به عنوان یکی از دولت‌های همسو و حامی طالبان مطرح است، پس از بازگشت طالبان به قدرت، هیچ یک از مقام‌های زن حکومت عمران خان و شهباز شریف، به کابل سفر نکرده‌اند. همچنین در یک ‎‌سال گذشته، شماری از مقام‌های پاکستانی به طالبان توصیه کردند ممنوعیت‌های وضع‌شده بر کار، تحصیل و زندگی زنان در افغانستان را لغو کنند.

هرچند از جزئیات موضوع‌هایی که قرار است در ملاقات میان حنا ربانی‌کهر و ملا محمدحسن آخوند مطرح شود، اطلاعی در دست نیست، به نظر می‌رسد این سفر به قصد تلاش برای بهبود روابط طالبان و دولت پاکستان که اخیرا پس از درگیری‌های مرزی آسیب دید، انجام می‌شود.

در یک ماه اخیر، طالبان و مرزبانان پاکستانی، دست‌کم چهار بار در مناطق مرزی میان دو کشور در استان‌های پکتیا و قندهار، با هم درگیر شدند. در یک مورد، یک عضو طالبان در تاریخ ۲۳ آبان، به مرزبانان پاکستانی تیراندازی کرد که به کشته شدن یک مرزبان و زخمی شدن یک تن منجر شد. در درگیری‌های مرزی در شهرستان دندپتان استان پکتیا، نیز شماری از مرزبانان پاکستانی و اعضای طالبان کشته و زخمی شدند؛ اما دو طرف درگیری تاکنون از اعلام جزئیات این درگیری‌ها خودداری کرده‌اند.

کابینه طالبان که اوایل سپتامبر ۲۰۲۱، دو هفته پس از فروپاشی دولت اشرف غنی، و با حضور ژنرال فیض حمید، رئیس سابق سازمان اطلاعات نظامی پاکستان (آی.اس.آی) در کابل اعلام شد، تاکنون از طرف هیچ‌یک از دولت‌های جهان به عنوان حکومت رسمی افغانستان به رسمیت شناخته نشده است.

مولوی امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان، هفته گذشته در هرات، مدعی شد که کشورهای دنیا «بالاخره امارت اسلامی را به رسمیت خواهند شناخت».

پس از بازگشت طالبان به قدرت، بسیاری از دولت‌های جهان برای به رسمیت شناختن حکومت جدید در افغانستان پیش‌شرط‎‌هایی را مطرح کردند؛ از جمله شکل‌گیری دولتی فراگیر، رعایت حقوق بشر، اجازه ندادن به سازمان‌های تروریستی برای حمله به کشورهای جهان و تامین حقوق زنان و اقوام در افغانستان؛ اما در ۱۵ ماهی که از سلطه طالبان بر افغانستان می‌گذرد، ضمن اینکه حقوق بشر در این کشور به‌صورت گسترده نقض شده، دولتی فراگیر هم شکل نگرفته است و طالبان به گفت‌وگو با بقیه جناح‌های سیاسی افغانستان هیچ تمایلی نشان نداده‌اند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->