وزیر نیرو در خصوص ناترازی‌ها به کمیسیون امور داخلی مجلس خواهد رفت وزیر اطلاعات: حضور مستمر رئیس‌جمهور در میان مردم و استان‌ها نقش بسیار مهمی در ارتباط نزدیک‌تر با مردم و حل مشکلات آن‌ها دارد افتتاح هم‌زمان ۵۹ هزار و ۲۶۴ پروژه وزارت راه و شهرسازی با حضور رئیس جمهور رئیس سابق سازمان انرژی اتمی: مذاکرات با اتکا به قدرت نیروهای مسلح انجام شود ماجرای فتح؛ روایت فرماندهان وقت لشکر۷۷ پیروز ثامن‌الائمه(ع) از عملیات بیت‌المقدس و آزادسازی خرمشهر + ویدئو پروازهای بریتیش ایرویز انگلیس به تل آویو تا پایان ماه جاری میلادی لغو شد پزشکیان: باید برق را جایگزین گاز در خانه‌ها کنیم فرار از رسوایی | محدودیت‌های جدید وزیر دفاع آمریکا برای مطبوعات در پنتاگون سپاه پاسداران: آماده پاسخگویی پشیمان‌کننده به هر اقدام خصمانه‌ای هستیم احتمال برگزاری انتخابات تمام‌الکترونیک شورا‌های شهر و روستا در سال ۱۴۰۵ سرلشکر باقری خبر داد: افزایش ۳برابری صادرات دفاعی ایران در دولت شهید رئیسی پیام پزشکیان به اولین کنگره بین‌المللی الگوی حکمرانی شهید آیت الله سید ابراهیم رئیسی سردار تقوی: همدلی و همراهی نیرو‌های مسلح به رمز پیروزی رزمندگان مبدل شد رئیس جدید مجلس شورای اسلامی این هفته انتخاب می‌شود صبحگاه مشترک یگان‌های نمونه نیرو‌های مسلح خراسان رضوی برگزار شد + فیلم روایت رهبر معظم انقلاب از لحظه‌ای که خبر آزادی خرمشهر را شنیدند | اماما! پرچم توحید در خرمشهر به اهتزاز درآمد! سخنگوی وزارت خارجه: سوم خرداد، یادآور یکی از درخشان‌ترین فصل‌های تاریخ معاصر ایران است لغو تحریم‌های سوریه برای ۱۸۰ روز از سوی آمریکا | دمشق استقبال کرد جان کری: اسرائیل توانایی نابود کردن تأسیسات هسته‌ای ایران را ندارد توضیحات مرشایمر درباره راز مواضع ضدونقیض آمریکا درباره ایران اخراج ناگهانی ده‌ها تن از کارمندان شورای امنیت ملی آمریکا امیر سرتیپ امان‌اللهی: نیرو‌های مسلح آمادگی مقابله با هرگونه تهدید را دارند صدای جشن قهرمانی تیم تراکتور به سازمان ملل رسید رئیس جدید شاباک: جنگ غزه ابدی است دستورات اجرایی ترامپ برای گسترش غنی‌سازی اورانیوم در آمریکا عراقچی دیدار با مقامات واتیکان را سازنده توصیف کرد (۲ خرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

معاون وزیر خارجه پاکستان برای دیدار با نخست‌وزیر طالبان به کابل می‌رود

  • کد خبر: ۱۳۷۱۷۰
  • ۰۷ آذر ۱۴۰۱ - ۱۷:۲۲
معاون وزیر خارجه پاکستان برای دیدار با نخست‌وزیر طالبان به کابل می‌رود
یک هیئت دیپماتیک پاکستانی قرار است فردا سه‌شنبه برای دیدار با رهبران طالبان به کابل سفر کند. بر اساس گزارش رسانه‌های پاکستانی، این هیئت را حنا ربانی‌کهر، معاون وزیر خارجه پاکستان رهبری می‌کند. این نخستین هیئت سیاسی اعزامی یک دولت مسلمان برای دیدار با طالبان است که یک زن آن را سرپرستی می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ ربانی‌کهر از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۳ وزیر خارجه پاکستان و پیش از آن، وزیر دارایی و مدتی هم نماینده مجلس عوام پاکستان بود. او آوریل ۲۰۲۲، پس از برکناری عمران خان از نخست‌وزیری و در دولت شهباز شریف، معاون وزیر خارجه شد.

رسانه پاکستانی د نیوز در گزارشی، نوشت که حنا ربانی‌کهر قرار است با ملا محمدحسن آخوند، نخست‌وزیر طالبان، مولوی امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان، و برخی دیگر از رهبران این گروه ملاقات کند. محمد صادق، فرستاده ویژه دولت پاکستان در امور افغانستان و وزیر دارایی پاکستان، نیز از جمله اعضای این هیئت اعزامی به کابل است.

حنا ربانی‌کهر در سال ۲۰۱۲ که سکان وزارت خارجه پاکستان را در دست داشت، نیز به کابل سفر کرده بود. او در آن زمان، با حامد کرزای و مقام‌های دولت وقت افغانستان دیدار کرد و کوشید روابط پرتنش افغانستان و پاکستان را بهبود دهد.

هرچند پاکستان در افغانستان به عنوان یکی از دولت‌های همسو و حامی طالبان مطرح است، پس از بازگشت طالبان به قدرت، هیچ یک از مقام‌های زن حکومت عمران خان و شهباز شریف، به کابل سفر نکرده‌اند. همچنین در یک ‎‌سال گذشته، شماری از مقام‌های پاکستانی به طالبان توصیه کردند ممنوعیت‌های وضع‌شده بر کار، تحصیل و زندگی زنان در افغانستان را لغو کنند.

هرچند از جزئیات موضوع‌هایی که قرار است در ملاقات میان حنا ربانی‌کهر و ملا محمدحسن آخوند مطرح شود، اطلاعی در دست نیست، به نظر می‌رسد این سفر به قصد تلاش برای بهبود روابط طالبان و دولت پاکستان که اخیرا پس از درگیری‌های مرزی آسیب دید، انجام می‌شود.

در یک ماه اخیر، طالبان و مرزبانان پاکستانی، دست‌کم چهار بار در مناطق مرزی میان دو کشور در استان‌های پکتیا و قندهار، با هم درگیر شدند. در یک مورد، یک عضو طالبان در تاریخ ۲۳ آبان، به مرزبانان پاکستانی تیراندازی کرد که به کشته شدن یک مرزبان و زخمی شدن یک تن منجر شد. در درگیری‌های مرزی در شهرستان دندپتان استان پکتیا، نیز شماری از مرزبانان پاکستانی و اعضای طالبان کشته و زخمی شدند؛ اما دو طرف درگیری تاکنون از اعلام جزئیات این درگیری‌ها خودداری کرده‌اند.

کابینه طالبان که اوایل سپتامبر ۲۰۲۱، دو هفته پس از فروپاشی دولت اشرف غنی، و با حضور ژنرال فیض حمید، رئیس سابق سازمان اطلاعات نظامی پاکستان (آی.اس.آی) در کابل اعلام شد، تاکنون از طرف هیچ‌یک از دولت‌های جهان به عنوان حکومت رسمی افغانستان به رسمیت شناخته نشده است.

مولوی امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان، هفته گذشته در هرات، مدعی شد که کشورهای دنیا «بالاخره امارت اسلامی را به رسمیت خواهند شناخت».

پس از بازگشت طالبان به قدرت، بسیاری از دولت‌های جهان برای به رسمیت شناختن حکومت جدید در افغانستان پیش‌شرط‎‌هایی را مطرح کردند؛ از جمله شکل‌گیری دولتی فراگیر، رعایت حقوق بشر، اجازه ندادن به سازمان‌های تروریستی برای حمله به کشورهای جهان و تامین حقوق زنان و اقوام در افغانستان؛ اما در ۱۵ ماهی که از سلطه طالبان بر افغانستان می‌گذرد، ضمن اینکه حقوق بشر در این کشور به‌صورت گسترده نقض شده، دولتی فراگیر هم شکل نگرفته است و طالبان به گفت‌وگو با بقیه جناح‌های سیاسی افغانستان هیچ تمایلی نشان نداده‌اند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->