بررسی مشکلات فعالان صنعت برق در حاشیه هفدهمین نمایشگاه ملی صنعت برق در مشهد سود مرحله جدید سهام عدالت چقدر است و چه زمانی واریز می‌شود؟ قیمت سکه‌های ضرب ۸۶ حراج مرکز مبادله چقدر است؟ آیا ثبات به بازار ارز برمی‌گردد؟ (۶ دی ۱۴۰۳) قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) | بادمجان ۱۵ تا ۲۵ هزار تومان کارگران چطور مالیات‌های مازاد بر حقوق را پس‌ بگیرند؟ سازندگان توان فروش و ساخت مسکن را ندارند سرپرست مدیریت روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان منطقه آزاد کیش منصوب شد وزیر نیرو: هزینه تولید هر کیلووات ساعت برق ۸ هزار تومان است پیش بینی قیمت سکه و طلا (پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳) پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳) بزرگترین کریدور تجاری کشور از خراسان رضوی می‌گذرد مدیرعامل معاینه فنی تهران حرف‌های خودش علیه ایران خودرو و سایپا را تکذیب کرد! ترانزیت، زیربنای ۱۰ درصد اقتصاد کشور پرداخت ۶۰ هزار میلیارد ریال عوارض به شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و فرمانداری‌های خراسان رضوی از محل مالیات بر ارزش افزوده رشد ۴۸ درصدی خانوار‌های مستأجر درگیر فقر، طی ۶ سال تک‌نرخی‌شدن ارز به‌نفع مردم، یا به ضررشان؟ رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی مشهد: قطع برق خانگی اتفاق خوبی است | بخش خصوصی حاضر به رقابت با دولت نیست کاهش نرخ دام | قیمت امروز گوشت قرمز و مرغ (۵ دی ۱۴۰۳) چگونه دولت از گرانی ارز، ۱۰۰ هزار میلیارد تومان به دست آورد؟ | یک نماینده مجلس افشا کرد ارزش معاملات خرد در بورس شگفتی آفرید | گزارش وضعیت بازار سهام (۵ دی ۱۴۰۳) قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۵ دی ۱۴۰۳) | هایما ۲۰ میلیون تومان ارزان شد افت قیمت طلا و سکه در مشهد (۵ دی ۱۴۰۳) بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۵ دی ۱۴۰۳) | خودرو سایپا یک میلیاردی شد ترانزیت، فرصتی برای رونق اقتصادی خراسان رضوی رئیس سازمان امور مالیاتی کشور: یک سوم دنیا مالیات می‌گیریم نرخ امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۵ دی ۱۴۰۳) | دلار بازار آزاد در کانال ۷۹ هزار تومان افت قیمت خودرو بار مالی ۳۰ تا ۵۰ همتی برای بیمه‌ها دارد علت ادامه رشد قیمت طلا و سکه در بازار چه بود؟ (۵ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

افزایش ۳۴ درصدی مبادلات تجاری ایران و افغانستان در مهرماه

  • کد خبر: ۱۳۷۹۰۸
  • ۱۲ آذر ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۹
افزایش ۳۴ درصدی مبادلات تجاری ایران و افغانستان در مهرماه
معاون امور هماهنگی اقتصادی استانداری خراسان رضوی از انعقاد یک تفاهم ۴۷ بندی با والی هرات خبر داد و گفت: مهم‌ترین بند این توافق مربوط به تسهیل حمل و نقل ترانزیتی از پایانه مرزی دوغارون است. در ابتدای سال میزان تردد‌ها در مرز به ۳۰۰ تریلی در روز کاهش پیدا کرده بود واکنون این عدد به ۶۰۰ تریلی در روز رسیده است.

به گزارش شهرآرانیوز، ابولفضل چمندی، معاون امورهماهنگی اقتصادی استانداری در نشست با اصحاب رسانه به ارائه آخرین گزارش‌ها از اقدامات در حوزه دیپلماسی اقتصادی و ترانزیتی استان پرداخت و گفت: سیاست توسعه روابط منطقه‌ای با همسایگان و اتصال کریدورترانزیتی شمال، جنوب و آسیای میانه از سیاست‌های مورد تاکید دولت سیزدهم و رئیس جمهور محترم است.

معاون امور هماهنگی اقتصادی استاندار خراسان رضوی تصریح کرد: حضور رئیس جمهور در کشور‌های آسیای میانه و عضویت در پیمان شانگ‌های نشان دهنده همین سیاست گذاری است. جلسات دکتر رئیسی با رئیس جمهور ترکمنستان منجر به حل شدن مشکلات مرزی ما با این کشور و باز شدن دروازه‌های آسیای میانه به روی ما و بی اثر شدن تحریم‌ها شده است.

چمندی با اشاره به تحولات افغانستان در سال گذشته گفت: تحولات افغانستان همه را غافلگیر کرد و تجارت  خارجی استان را تحت تاثیر قرار داد. دولت برای ترمیم روابط با این کشور تلاش کرد از این رو رفت و آمد‌هایی در سطح وزرا بین دو کشور اتفاق افتاد و ما در خراسان رضوی نیز از این اتفاقات استقبال کردیم.

کاهش ۲۴ درصدی تراز تجاری خراسان رضوی با افغانستان در ۸ ماهه ۱۴۰۱

وی با اشاره به برگزاری پنجمین اجلاس مشترک اقتصادی هیئت‌های هرات و خراسان رضوی در ابتای آذر ماه گفت: در این رویداد که با سرپرستی بنده به عنوان رئیس هیئت اقتصادی استان با آقای اسلام جار والی هرات و مدیران اقتصادی این ولایت جلسات متعددی را طی ۳ روز داشتیم که منجر به تفاهمی با ۴۷ بند شد.

 معاون امور هماهنگی اقتصادی استاندار خراسان رضوی در خصوص مفاد این تفاهم نامه توضیح داد: مهم‌ترین مسئله در این تفاهم، تسهیل حمل و نقل در مرز دوغارون بود. تردد تریلی‌ها در این پایانه مرزی در ماه‌های ابتدایی سال به کمتر از ۳۰۰ دستگاه رسیده بود که اکنون توافق کردیم روزانه تا ۱۲۰۰ دستگاه افزایش یابد و اکنون نیز این آمار روزانه حدود ۶۰۰ تریلی است.

چمندی با اشاره به آمار ۸ ماه تجارت با افغانستان گفت: در ۸ ماهه امسال نسبت به سال گذشته بلحاظ ارزشی تراز تجارت با افغانستان ۲۴ درصد کاهش یافته است. البته این کاهش آمار به دلیل تحولات افغانستان و کاهش تراز تجاری در ماه‌های نخست سال است که اکنون در حال جبران هستیم به عنوان مثال در مهرماه امسال نسبت به ماه مشابه سال قبل ۳۴ درصد رشد صادرات به افغانستان داشتیم. از این رو امیدواریم تا پایان سال بلحاظ روابط تجاری با افغانستان وضعیت ماه‌های نخست سال را جبران کنیم.

تعیین نماینده ویژه والی هرات و استاندار خراسان رضوی در مرز دوغارون

وی با اشاره به تفاهم درباره تعیین نماینده ویژه از سوی والی هرات و استاندار خراسان رضوی در مرز دوغارون نیز گفت: برای تسهیل بیشتری رفت و آمد‌ها در مرز دوغارون و حل مشکلات احتمالی قرار بر این شد که والی هرات و استاندار خراسان رضوی نماینده‌های ویژه‌ای را در مرز دوغارون تعیین کنند. از سوی استاندار محترم نیز فرماندار تایباد برای این کار تعیین شدند.

معاون امور هماهنگی اقتصادی استاندار خراسان رضوی با اشاره به سوتفاهم‌هایی درباره مسئله صادرات سوخت به افغانستان نیز گفت: ما به افغانستان هیدرو کربن صادر می‌کنیم، اما تجار افغانستان با تغییر اسناد، هیدورکربن را به عنوان گازوئیل و بنزین وارد کشورشان میکنند و این مسئله موجب سوتفاهم‌هایی میان دو کشور شده است. از این رو توافق شده که گمرکات خراسان رضوی، اسناد لازم در این باره را در اختیار افغانستان بگذارند که سوتفاهم رفع بشود.

چمندی با اشاره به تشکیل کارگروه تخصصی کشاورزی میان استان خراسان رضوی و هرات برای صادرات خدمات فنی و مهندسی ادامه داد: مسله بعدی تولید داخلی است افغانستان است. اکنون زمان صادر کردن خطوط تولید است. کشور‌های توسعه یافته نظیر آلمان نیز همین کار را میکنند، چون ارزش افزوده بالایی دارد. از سوی دیگر پیشرفت و امنیت افغانستان، پیشرفت و امنیت خراسان رضوی و ایران است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->