گزارش وضعیت بازار سهام (۳۰ مرداد ۱۴۰۳) | شاخص‌های بورسی پس از سه روز منفی شدند قیمت بلیت پروازهای مشهد به شهرهای نجف، اهواز و بندرعباس (۳۰ مرداد ۱۴۰۳) | مشهد-نجف ۷۸ میلیون تومان منابع دولتی بخش مسکن باید به اقشار ضعیف اختصاص یابد | تا سال ۱۴۱۰ باید ۱۲ میلیون واحد مسکونی جدید بسازیم منطقه آزاد دوغارون فرصت رشد برای تجار خراسانی است | ظرفیت بالای خراسان‌رضوی در فراوری معادن و صادرات دانش فنی‌مهندسی قیمت طلا، دلار، سکه و ارز دیجیتال در بازار امروز (سه‌شنبه، ۳۰ مرداد ۱۴۰۳) ایجاد اشتغال در پارک علم و فناوری خراسان بیشتر از کارخانه فولاد خسارت ۲۱هزار‌ میلیارد تومانی حوادث غیرمترقبه به کشاورزان خراسان رضوی از ابتدای سال ۱۴۰۳ مصوبه منع ساخت استخر در مجتمع‌ها، نیازمند بررسی بیشتر است بازی شهروند و مافیا در بازار خودرو| بازگشت دوباره قرعه‌کشی خودرو، زمینه سوداگری در این بازار را داغ کرد عرضه ارز اربعین ۱۴۰۳ تا کی ادامه دارد؟ رکود تورمی معاملات مسکن در سال‌ جاری ادامه‌دار خواهد بود | رؤیای خرید مسکن مستأجران به باد رفت برخورد قاطع با عرضه‌کنندگان زعفران تقلبی در مشهد ویدئو| پرداخت وام پیش ثبت نام خودرو غیرقانونی شد پرداخت ۱۹۵ هزار فقره وام ازدواج از ابتدای سال تاکنون رکورد شکنی خرید طلا در بازار مشهد همزمان با روز ۱۳ صفر (۲۸ مرداد ۱۴۰۳) شرایط فروش فوری نقدی کامیونت‌نیسان تک‌سوز اعلام شد (۲۹ مرداد ۱۴۰۳) صنعت کفش ایران رتبه ۹ تولید در جهان را دارد | به لحاظ مصرف کفش جزو ۲۰ کشور اول هستیم گزارش وضعیت بازار سهام (۲۹ مرداد ۱۴۰۳) | رشد ۷ هزار واحدی شاخص کل بورس حجم آب سد‌های مشهد؛ فقط ۱۷ درصد! نرخ طلا و سکه در بازار امروز مشهد (دوشنبه، ۲۹ مرداد ۱۴۰۳) آخرین مهلت وکالتی کردن حساب برای طرح ایران خودرو در سال ۱۴۰۳ + مهلت ثبت نام شورای نگهبان اساس‌نامه منطقه آزاد تجاری دوغارون را تأیید کرد نرخ جدید جریمه نگه داشتن خودرو در صحنه تصادفات خسارتی چقدر است؟ چاره‌اندیشی برای مصائب مداوم صنعت تأمین مالی، نوسان قیمت مواد اولیه و بی‌ثباتی قوانین، ۳ مشکل کسب‌وکار خراسان رضوی
سرخط خبرها
هوو‌های ۲۸۶ میلیارد تومانی تولید داخلی

رشد ۳۱ درصدی کشفیات خراسان در مبارزه با قاچاق

  • کد خبر: ۱۴۰۳۶
  • ۱۸ دی ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۵
رشد ۳۱ درصدی کشفیات خراسان در مبارزه با قاچاق
ارزش ریالی کالا‌های مظنون به قاچاق در ۹ ماهه امسال با ۳۱ درصد رشد، نسبت به مدت مشابه به ۲۸۶ میلیارد تومان رسیده است.
همه‌چیز با هم می‌خواند. رتبه‌های نخست در کشفیات مظنون به قاچاق، همان کالا‌هایی هستند که در تولید داخلی‌شان ضعف داریم. این ضعف به خیلی چیز‌ها برمی‌گردد، مثلا به قوانینی که دست‌و‌پای تولید داخلی را زنجیر کرده است، به مواد اولیه و واسطه‌ای که در فهرست ۱۶۵۰ موردی کالا‌های ممنوعه وارداتی قرار گرفته‌اند، به تعرفه‌های گمرکی، به کالا‌هایی که پیش‌نیاز تولید داخل هستند، اما مشمول دریافت ارز نمی‌شوند و.... گزارش ۹ ماهه کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استانداری خراسان رضوی در‌حالی از رتبه سوم منسوجات (اعم از پارچه و لباس) در فهرست کالا‌های هدف حکایت دارد که ۲ روز پیش در همین صفحه، از نابسامانی در بازار چادر مشکی به عنوان یکی از مصداق‌های آن گفتیم. تازه‌ترین گزارش این کمیسیون نکات جالب دیگری هم دارد که می‌تواند با مهندسی معکوس، پشتوانه کارشناسی برای اصلاح وضعیت موجود باشد، اگر عزمی برای اصلاح و اعتنایی به این دست گزارش‌ها وجود داشته باشد.

لازم و ناکافی
ارزش ریالی کالا‌های مظنون به قاچاق در ۹ ماهه امسال با ۳۱ درصد رشد، نسبت به مدت مشابه به ۲۸۶ میلیارد تومان رسیده است. از این میزان، سهم کالا‌های هدف -یعنی آن‌هایی که با حساسیت ویژه‌تری رصد می‌شوند- ۱۱۷ میلیارد تومان است. مواد غذایی با ۵۷ میلیارد تومان، همچنان در جایگاه نخست قرار دارند، لوازم خانگی با ۱۷ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان در جایگاه دوم و جایگاه سوم از آن منسوجات کشف شده به ارزش ۱۴ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان است.
کشفیات لوازم آرایشی و بهداشتی با ارزش ریالی ۶ میلیارد تومانی آن هم فقط در ۹ ماه و در یک استان، نشان می‌دهد که در فقدان تولید رقابت‌پذیر داخلی، این بازار همچنان برای قاچاقچیان جذاب است. ارزش کشفیات یادشده در مدت مشابه پارسال صرفا ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان بوده است.

کارشناس مسئول اقتصادی کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استانداری خراسان رضوی در گفتگو با شهرآرا به داده‌هایی اشاره می‌کند که از افزایش تلاش‌های استان برای برخورد با قاچاق خبر می‌دهد. سعید محمدی با وجود این به یک نکته نیز اذعان می‌کند: برای کمک به تولید داخل، مبارزه با کالا‌های قاچاق لازم است، اما کافی نیست و اگر با سیاست‌های حمایتی همراه نباشد، نمی‌شود نتیجه لازم را از آن انتظار داشت. وی بازار نقره را در مشهد طی سال‌های ۹۶ و ۹۷ به عنوان نمونه بیان می‌کند، اینکه برخورد‌ها با کالا‌های قاچاق جدی بود و اگر موانع تولید هم برطرف می‌شد، تولید داخلی‌مان می‌توانست با نمونه‌های قاچاق رقابت کند. این اتفاق نیفتاد و سیاست‌های حمایتی به مبارزه با قاچاق اضافه نشد. در نتیجه دوباره قاچاق به‌صرفه شده است.

۸۶ درصد افزایش جریمه
گزارش یادشده نشان می‌دهد هرماه به طور متوسط ۳۵۰ پرونده در تعزیرات استان با موضوع قاچاق تشکیل می‌شود. مجموع ۹ ماه می‌شود ۳۱۴۳ پرونده با ارزش ۵۲ میلیارد تومان. ۲۵۶۸ پرونده به ارزش ۲۵.۵ میلیارد تومان منجر به صدور محکومیت شده است. پارسال این میزان ۱۳ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان بود، یعنی ۸۶ درصد کمتر از امسال.
جریمه تعیین شده برای پرونده‌های با محکومیت قطعی در ۹ ماهه امسال نیز ۳۷ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان بوده است که نسبت به پارسال رشد ۶۵ درصدی نشان می‌دهد.
خبر خوب دیگر اینکه حدود یک‌سوم جریمه‌های تعیین‌شده وصول شده است که از رشد ۱۲ درصدی نسبت به پارسال خبر می‌دهد. بر اساس این گزارش گرفتار شدن ۵۴۹۰ نفر در دام قانون و متلاشی شدن ۳۸ باند قاچاق، نتیجه تلاش ۹ ماهه ۴ دستگاه کاشف، شامل پلیس، سازمان صمت، گمرک و مرزبانی بوده است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->