ناصحی: تقویت همدلی در تمام ارکان مدیریت شهری مجدانه مدنظر قرار بگیرد حاجی‌بگلو: قانون درآمدهای پایدار شرایط دشواری را برای شهرداری‌ها رقم زده است شهردار مشهد مقدس: تعدادی از پروژه‌های شهری با اعتباری ۸ هزار میلیاردی آماده بهره‌برداری هستند اجرای برنامه‌های مختلف برای دختران مشهدی توسط مهدیه و مجتمع فرهنگی منتظران عاشق پیگیری ایجاد «کافه‌بازی» در بوستان‌های بانوان شهر مشهدمقدس رئیس شورای اسلامی شهرستان مشهد: وعده صادق ۲ انرژی مضاعفی در امت اسلامی ایجاد کرد روایت‌هایی از زندگی کلنل محمدتقی‌خان پسیان به مناسبت سالروز شهادتش | قطرات خونم کلمه «ایران» را ترسیم خواهند کرد تعطیلی دوشنبه‌های بوستان بانوان پارک ملت مشهد مهدی ناصحی: با اجرای پروژه‌های زودبازده، چهره حاشیه شهر مشهد در حال تغییر است گسترش سرمایه گذاری‌های بخش خصوصی در توسعه گردشگری مشهد محافظت از اموال مردم با سازوکار مدیریت حمل و نقل عمومی مشهد | در اتوبوس و تاکسی‌های مشهد چیزی گم نمی‌شود اقساطی کردن هزینه صدور مجوز‌های ساختمانی | وضعیت عمومی درآمدی شهرداری مشهد مطلوب است اقتدار لایزال انقلاب اسلامی هوای کلانشهر مشهد برای چهارمین روز متوالی ناسالم است (۱۲ مهر ۱۴۰۳) همراهی سمن‌ها در رفع مسائل شهری نصب دوربین در زیرگذر تقاطع‌های غیر همسطح مشهد انتصاب سرپرست منطقه یک شهرداری مشهدمقدس (۱۱ مهر ۱۴۰۳) انتصاب مشاور عالی شهردار و مدیر منطقه ثامن شهرداری مشهدمقدس (۱۱ مهر ۱۴۰۳) روند اجرای احداث پروژه بولوار کرامت مشهد به سرعت ادامه دارد اعمال‌قانون ۳۰۶۷ خودروی حادثه‌ساز در مشهد | ۷۵ خودروی متخلف توقیف شدند (۱۱ مهر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

احتمال کسری ۳۰ درصدی منابع آب مشهد در ۶ ماهه سال آتی

  • کد خبر: ۱۴۰۴۶۶
  • ۲۷ آذر ۱۴۰۱ - ۰۰:۰۸
احتمال کسری ۳۰ درصدی منابع آب مشهد در ۶ ماهه سال آتی
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد گفت: برنامه‌ریزی بر اساس یک شرایط بدبینانه است که سال آبی آتی مشابه دو سال گذشته باشد. اگر این اتفاق رخ دهد، تقریبا حدود ۴۱۵۰ لیتر بر ثانیه در پیک مصرف (تابستان) یعنی حدود ۳۰ درصد با کمبود آب مواجه خواهیم شد.

گروه مشهد | شهرآرانیوز، حسین اسماعیلیان در هشتمین جلسه شورای اداری که در فرمانداری مشهد برگزار شد، بیان کرد: در حوزه آب تقریبا ۱۰۰ درصد جمعیت شهری مشهد تحت پوشش خدمات آب شرب بهداشتی قرار دارند. جمعیت تحت پوشش آب شرب روستایی از حدود ۸۲ درصد در سال گذشته به حدود ۹۱ درصد در سال جاری رسیده است. امیدواریم پوشش آب شرب در روستا‌ها را نیز به صورت ۱۰۰ درصدی داشته باشیم.

وی افزود: منابع آب شرب مشهد از ۵۰۰ حلقه چاه، ۴ سد دوستی، کارده، ارداک و طرق، دو رشته قنات و یک دهنه چشمه تامین می‌شود. با توجه به مهاجرت‌پذیری مشهد و افزایش سهم زائران حرم رضوی پیش‌بینی می‌شود در افق ۱۴۲۰ از حدود ۲۸۰ میلیون متر مکعب ظرفیت تامین آب فعلی نیاز آب مشهد به حدود ۴۰۰ میلیون متر مکعب افزایش پیدا کند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد خاطرنشان کرد: قریب به ۳ دهه است که در شرایط خشکسالی قرار داریم. ممکن است در یک سال‌هایی بارندگی از شرایط نرمالی برخوردار بوده باشد، اما کلیت ۳ دهه گذشته خشکسالی بوده که همواره در کل کشور با آن مواجه بودیم. در سال آبی ۱۳۹۹- ۱۴۰۰ بدترین وضعیت بارندگی را در طی ۶۰ سال گذشته داشتیم و ۶۷ درصد کاهش بارندگی به نسبت دوره بلندمدت داشتیم. حتی در سال آبی گذشته که وضعیت بارش‌ها کمی بهتر شد، اما باز هم ۲۳ درصد کاهش بارندگی داشتیم.

اسماعیلیان تصریح کرد: بر خلاف اینکه مشهد در اقلیم نیمه خشکی قرار دارد، هم استان ما نسبت به کشور از وضعیت بارندگی بدی برخوردار است و هم مشهد نسبت به استان بارش بدتری دارد. در سال ۹۹-۱۴۰۰ کاهش بارندگی‌ها در استان ۳۵ درصد بوده، این در حالی است که در مشهد ۶۷ درصد کاهش بارش داشته‌ایم.

وی ادامه داد: در سال آبی که از ابتدای مهر آغاز شده کل بارش مشهد ۱۹ میلی‌متر بوده که نسبت به دوره بلند‌مدت ۴۵ درصد کاهش بارش داشته‌ایم. این نسبت در استان حدود ۲۵ درصد است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد گفت: کاهش بارندگی شدیدی که در ۲ سال گذشته اتفاق افتاده به شدت در کاهش ذخیره آب سد‌ها تاثیرگذار بوده است. در حال حاضر در شرایطی قرار داریم که متوسط ذخیره آب سد‌های ما حدود ۱۷ درصد است.
اسماعیلیان بیان کرد: در متوسط ۱۰ سال گذشته بیش از ۵۰ درصد تامین آب مشهد از سد‌ها صورت گرفته و بخش کمی از آن از آب‌های زیرزمینی بوده است. این در حالی است که در سال ۹۹ و ۱۴۰۰ حدود ۶۵ درصد آب مشهد از طریق منابع آب زیرزمینی تامین شده است.

وی گفت: آن چیزی که ما مدنظر قرار داده‌ایم، برنامه‌ریزی بر اساس یک شرایط بدبینانه است که سال آبی آتی مشابه دو سال گذشته باشد. اگر این اتفاق رخ دهد، تقریبا حدود ۴۱۵۰ لیتر بر ثانیه در پیک مصرف (تابستان) یعنی حدود ۳۰ درصد با کمبود آب مواجه خواهیم شد. اگر همین وضعیت ادامه یابد در ۶ ماهه سال آتی با این کسری آب روبرو خواهیم شد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد ادامه داد: برنامه‌ریزی منسجمی صورت گرفته است و جلساتی در سطح استانداری و ملی داشته‌ایم. آن چیزی که در دستور کار قرار داریم تامین کننده حدود ۱۹۰۰ لیتر از ۴۱۵۰ لیتر کسری ما در پیک مصرف است. با اجرای پروژه‌هایی که در دستور کار قرار داریم، کسری آب مشهد از ۳۲ درصد به ۱۷ درصد کاهش پیدا خواهد کرد.

اسماعیلیان گفت: برای جبران این کسری ۲ راه بیشتر نداریم. یک بخش این است که با رعایت یک سری ضوابط ۳۰ حلقه چاه در داخل شهر مشهد حفاری کنیم تا حدود ۷۵۰ لیتر بر ثانیه افزایش ظرفیت تامین آب شرب داشته باشیم. راهکار دوم برای تامین حدود ۲۲۵۰ لیتر بر ثانیه اجاره چاه‌های کشاورزی و اجاره چاه‌هایی که در مسیر خطوط انتقال چهارگانه آب شرب مشهد هستند که این خطوط توسط همکارانم در شرکت آب منطقه‌ای مورد ارزیابی قرار گرفته است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->