به گزارش شهرآرانیوز، رضا خواجه نائینی در نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی که صبح امروز در اتاق بازرگانی خراسان رضوی برگزار شد، به ارائه گزارش درباره آخرین آمار عملکرد هیئت مقرراتزدایی و بهبود محیط کسبوکار در استان پرداخت و اعلام کرد: در شش ماهه نخست سال، ۶۵۱۹ درخواست از طریق درگاه اینترنتی ثبت درخواست مجوزها ثبت شده و تاکنون ۱۵۵۹ مجوز صادر شده است.
وی ادامه داد: در شش ماه نخست امسال برای ۲۳۴۵ درخواست مجوز صادر نشده، ۱۵۰۶ درخواست در مرحله تکمیل مدارک، ۵۰۰ درخواست در مرحله تأیید مدارک توسط دستگاههای مربوط، ۱۷۴ درخواست در مرحله استعلام و ۴۳۵ درخواست نیز با انصراف متقاضی متوقف شده است.
مسئول دبیرخانه استانی هیئت مقرراتزدایی و بهبود محیط کسبوکار اعلام کرد: ۴۶درصد درخواست مجوزها از نوع «ثبت محور» است که بدون نیاز به تأیید دستگاه خاصی این مجوزها صادر میشود.
خواجه نائینی اعلام کرد: سهم مشهد از تعداد کل درخواستهای مجوزها ۲۴۷۰ تا است که این رقم معادل ۳۸ درصد کل مجوزهای درخواست شده است. بعد از مشهد، نیشابور با ۳۶۳ درخواست مجوز رتبه دوم بیشترین درخواستها از طریق درگاه ملی مجوزهای کسبوکار را داشته است.
رضا خواجه نائینی ضمن بیان اینکه این روند بهصورت آزمایشی در حال انجام است، گفت: اکنون فرایند آزمایشی است و پیشنهادهای اصلاحی قابل طرح و ارائه است. این سامانه از ابتدای سال آینده بهطور صددرصدی اجرا خواهد شد و امکان رصد لحظهای شرایط صدور مجوزها را فراهم خواهد کرد.
وی با اشاره به ۷۰ مصوبه هیئت مقرراتزدایی و بهبود محیط کسبوکار گفت: حذف گواهی عدم سوءپیشینه در صدور مجوز، حذف آزمون شفاهی و دریافت مدارک فقط به روش الکترونیک از جمله مهمترین مصوبات آسانکننده صدور مجوز است.
مسئول دبیرخانه استانی هیئت مقرراتزدایی و بهبود محیط کسبوکار در ادامه گفت: درگاه ملی مجوزهای کشور که مرجع صدور همه مجوزها بهصورت برخط است، مجوزها را به دو دسته «ثبت محور» و «تأیید محور» تقسیم کرده است. در مجوزهای «ثبت محور» صرف ثبتنام بدون نیاز به هیچگونه تأییدیه منجر به صدور مجوز میشود؛ مثل مجوز مشاغل خانگی.
خواجه نائینی با اشاره به اهمیت ایجاد اطلس سرمایهگذاری در کشور گفت: برای اینکه مجوزهای حوزه صنعت و سایر مشاغلی که اکنون «تأیید محور» است، به «ثبت محور» تبدیل شود، نیازمند ایجاد اطلس سرمایهگذاری در کشور هستیم که امکانات هر نقطه از کشور را در قالب نقشههایی GIS بهصورت لایهبندیشده نشان دهد. بهعنوان مثال یک کسی که قصد تأسیس یک صنعت آببر را دارد، بداند که در کدام نقطهها امکان ایجاد این صنعت برایش فراهم است.