شهردار مشهد مقدس: افتتاح‌های زیادی را تا دهه فجر خواهیم داشت صدور مجوز ۶۰۰ میلیارد تومانی اوراق در حوزه ماشین‌آلات خدمات شهری و پسماند شهرداری مشهد افزایش ۲برابری ظرفیت توقفگاهی ناوگان باری در مشهد نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی مشهد، با دنده سنگین! رونمایی از ۱۰۲ دستگاه خودرو‌ جدید در حوزه پسماند شهرداری مشهد مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری: مشهد پرچمداری حوزه پسماند در کشور را برعهده دارد هوای ۶ منطقه کلانشهر مشهد در وضعیت هشدار قرار گرفت (۱۸ دی ۱۴۰۳) ناصحی: شاخص‌های ارزیابی منتخبان رویداد نشان مشهد الرضا (ع) در سال‌های آتی، افزوده خواهد شد برگزاری مانور آمادگی در برابر نقض حریم ریلی قطار شهری مشهد(۱۷ دی ۱۴۰۳) + فیلم مشوق‌های مادی و معنوی برای منتخبان نشان مشهدالرضا (ع) پیش بینی شده است بهره‌برداری از بزرگترین جزیره ایستگاهی مترو کشور در مشهد تا پایان سال ۱۴۰۳ + فیلم نشان مشهدالرضا ترویج‌دهنده معارف اهل‌بیت(ع) است رئیس اداره تبلیغات فرهنگی حرم مطهر رضوی: رویداد نشان مشهدالرضا(ع) شروعی به‌جا و اثرگذار در هویت مشهد است ۲۵۰۰ اصله درخت آماده روت‌بال در سطح مشهد است رئیس شورای عالی استان‌ها تأکید کرد: ضرورت ایفای نقش بانوان در سطوح مختلف مدیریتی گذری بر سرگذشت زورخانه‌های قدیمی مشهد | خاموشی صدای ضرب‌ها و زنگ‌ها درختان مشهد زیر چتر حفاظت مدیریت شهری تشکیل ستاد خدمات سفر خراسان رضوی از ۲۰ دی‌ماه ۱۴۰۳ سنددارشدن تمام املاک وقفی خراسان رضوی
سرخط خبرها

کاهش تولید زباله مشهدی‌ها در ۶ ماهه ابتدایی سال

  • کد خبر: ۱۴۱۸۱
  • ۱۹ دی ۱۳۹۸ - ۱۶:۳۰
کاهش تولید زباله مشهدی‌ها در ۶ ماهه ابتدایی سال
معاون خدمات شهری شهرداری مشهد گفت: میزان زباله‌هایی که در بهار و تابستان امسال از سطح شهر جمع‌آوری شد، نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته کاهش داشته است.
به گزارش شهرآرانیوز؛ مهدی یعقوبی اظهار کرد: در مشهد روزانه حدود ۱۷۰۰ تا ۱۸۰۰ تن زباله‌تر جمع‌آوری می‌شود و حدود ۱۱ درصد زباله‌های خانگی روزانه، زباله‌های خشک هستند که این میزان معادل ۲۲۰ تن زباله خشک است.

وی افزود: تفکیک از مبدأ سبب کاهش هزینه‌های تفکیک در شهرداری می‌شود. زباله‌گیری در سطح شهر از شب تا صبح انجام و معمولا تا ۷ صبح تمام زباله‌های سطح شهر جمع‌آوری می‌شود.

معاون خدمات شهری شهرداری مشهد خاطرنشان کرد: شهروندان عادت کرده‌اند، زباله‌های خود را بعد از این ساعت در درب منزل می‌گذارند و یا زباله‌های خود را قبل از رفتن به سرکار در گاری‌های شهرداری می‌اندازند. گاری‌هایی که در سطح شهر پیش‌بینی شده است برای جمع‌آوری زباله‌های خیابانی و برخی موارد خاص است. اگر هرچه مقدار زباله‌هایی که توسط شهروندان به داخل این گاری‌ها بیشتر شود، این گاری‌ها باید مرتبا توسط ماشین‌آلات ما تخلیه شوند.

اختصاص ۱۰۰۱ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان اعتبار برای آموزش فرهنگ شهروندی

یعقوبی با اشاره به اینکه «این کار هزینه زیادی بر شهرداری تحمیل می‌کند»، ادامه داد: برای فرهنگ شهروندی حدود ۱۰۰۱ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان اعتبار بودجه‌ای درنظرگرفته شده که یکی از موارد فرهنگ شهروندی همین تفکیک زباله از مبدا است که این کار با همکاری معاونت فرهنگی شهرداری این کار در حال حاضر، انجام می‌شود. آموزش تفکیک از مبدا باید در خانه و فرهنگ‌سرا‌ها انجام شود. انجام این فرهنگ‌سازی چندین سال زمان نیاز دارد.

وی با بیان اینکه «پروژه سی‌مپ، راه‌اندازی خواهد شد»، افزود: اگر این نرم‌افزار راه‌اندازی شود، مشکلات ما در جمع‌آوری زباله خشک، حل خواهد شد. با این نرم افزار هرزمان که شهروند برای زباله خشک با ما تماس بگیرد در همان لحظه ماشین‌آلات را به خانه‌شان بفرستیم و به جمع‌آوری زباله خشک او اقدام کنیم. این کار در راستای فرهنگ‌سازی است. شهروند با این کار ترغیب می‌شود که زباله خشک خود را جمع کند. با این کار شهروندان در کار تفکیک راحت‌تر خواهند بود.

معاون خدمات شهری شهرداری مشهد بیان کرد: زباله گرد‌های سطح شهر با پاره کردن کیسه زباله شهروندانی که زباله‌های خود را تفکیک نمی‌کنند، زباله‌های خشک را برمی‌دارند که این کار آن‌ها چهره زشتی در سطح شهر ایجاد می‌کند. برخی شهروندان زباله تفکیک شده خود را در درب منزل می‌گذارند که این کار بازاری برای زباله‌گرد‌های سطح شهر است. این افراد مشکلاتی برای شهر ایجاد کرده‌اند و این مسئله نارضایتی‌هایی از سوی شهروندان نیز دارد. امیدواریم با اجرای سی‌مپ این مشکلات حل شود.

یعقوبی عنوان کرد: میزان زباله‌هایی که در بهار و تابستان امسال از سطح شهر جمع‌آوری شد، نسبت به سال گذشته کاهش داشته است. این مسئله علل‌های مختلفی دارد. تفکیک زباله از مبدا، وضعیت اقتصادی کشور، تولید کم زباله، صرفه‌جویی، پرهیز از اسراف از جمله این علت‌هاست. یکی از آموزش‌های فرهنگ شهروندی، تولید کم زباله است.

وی با بیان اینکه «برخی از شهروندان وسایلی که خراب هستند را به جای تعمیر در درب خانه خود به عنوان زباله می‌گذارند»، گفت: در برخی مناطق و در سطح شهر تولید زباله کاهش پیدا کرده است. باتوجه به این مسئله، در برخی مناطق تعداد نیرو و ماشین‌آلات خود را تعدیل کرده‌ایم. درصد جمع‌آوری زباله خشک از شهروندان رو به افزایش است. این درصد در سه سال آینده باید به بالای ۱۶ درصد برسد. میزان زباله پاییز امسال تقریبا شبیه به پاییز سال گذشته و کمی کم‌تر است.

معاون خدمات شهری شهرداری مشهد اظهار کرد: در پاییز سال جاری، حدود ۱۵۲ هزار تن زباله از مناطق مختلف شهر جمع‌آوری شده است. به طور متوسط در هر روز هزار و ۶۸۰ تن زباله توسط شهروندان تولید و به همت پاکبانان خدمات شهری در مناطق ۱۳ گانه شهر مشهد جمع‌آوری می‌شود.

کدام مناطق مشهد بیشترین و کمترین میزان تولید زباله را داشته‌اند؟

یعقوبی خاطرنشان کرد: بیش‌ترین تولید زباله از مناطق دو و سه، کم‌ترین میزان تولید زباله، از منطقه ثامن گزارش شده است.

وی با بیان اینکه «هزینه روزانه جمع‌آوری زباله در سه ماه پاییز، ۱۰۲ میلیون تومان برآورد شده است»، تاکید کرد: بیش از ۹ میلیارد و ۲۲۵ میلیون تومان برای جمع‌آوری زباله شهر مشهد در سه ماه پاییز هزینه شده است.

معاون خدمات شهری شهرداری مشهد عنوان کرد: روزانه هزینه بسیاری برای نظافت و جمع‌آوری زباله به شهرداری تحمیل می‌شود که در همین راستا شهروندان می‌توانند با بیرون گذاشتن زباله در ساعات تعیین شده از دوباره کاری شهرداری برای جمع‌آوری زباله، پسماند و تحمیل هزینه مازاد جلوگیری کنند.

یعقوبی بیان کرد: تنظیف و جمع‌آوری زباله در مناطق مختلف این کلان شهر توسط ۵ هزار و ۶۰۰ نیروی کارگر انجام می‌شود و روزانه ۱۱ درصد زباله‌های خانگی در کلان‌شهر مشهد از مبدا تفکیک می‌شود.
 
منبع: ایسنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->