معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم‌میلیون مسافر در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند
سرخط خبرها

نحوه جذب دارو‌ها در بدن چگونه است؟

  • کد خبر: ۱۴۳۵۸۰
  • ۱۴ دی ۱۴۰۱ - ۱۹:۵۷
نحوه جذب دارو‌ها در بدن چگونه است؟
یک تیم تحقیقاتی متشکل از محققان انستیتوی علوم پایه (IBS) و دانشگاه ملی چونگنام (CNU) کره جنوبی، علت عدم صحت در فرمول پیش بینی تعامل دارو را که توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) توصیه شده بود، شناسایی کردند.

به گزارش شهرآرانیوز، به گفته پرفسور کیم جائه کیونگ (Kim Jae-kyung) رهبر این تیم تحقیقاتی، داروهای جذب شده به بدن توسط آنزیم ها در اندام های مختلف از جمله کبد متابولیزه شده و از بدن دفع می شوند. هنگامی که دو یا چند دارو با هم مصرف شوند، یک دارو ممکن است متابولیسم داروی دیگر را در بدن تغییر دهد و این احتمال وجود دارد که اثر درمانی هدفمند حاصل نشده یا عوارض جانبی ایجاد شود.

پرفسور کیم می افزاید: پیش بینی دقیق میزان حذف مواد دارویی با توجه به تداخلات دارویی برای تجویز و تولید داروهای جدید بسیار مهم است. درضمن هنگام تجویز ترکیبی از داروها، پزشک بر اساس اطلاعات تداخلات دارویی مشخص شده در دفترچه راهنمای دارو، نسخه ای دقیق را تهیه خواهد کرد. همچنین در فرآیند تولید داروهای جدید، شرکت ها نیاز به تحقیق و برچسب تداخلات دارویی دارند. در نتیجه، سازمان غذا و دارو برای اولین بار در سال ۱۹۹۷ راهنمایی هایی را برای ارزیابی تداخلات دارویی و به حداقل رساندن عوارض جانبی دارو صادر کرد.

به گفته محققان با این حال، مشکل این است که صحت نتیجه این فرمول ضعیف است. فرمول ارائه شده توسط سازمان غذا میزان واکنش آنزیم ها را توصیف می کند. این فرمول فرض می کند که غلظت آنزیم ها در بدن در متابولیسم دارو کم است.

در مطالعات جدید، تیم تحقیقاتی با تأیید اینکه غلظت آنزیم های درگیر در متابولیسم دارو در کبد واقعی بیش از هزار برابر بیشتر از مقدار مورد استفاده برای پیش بینی است، علت عدم دقت فرمول سازمان غذا و دارو موجود را پیدا کرد. با استفاده از نتایج این تحقیق، پژوهشگران فرمول جدیدی تهیه کردند که می تواند تعامل دارو را از طریق یک رابطه مشترک ریاضی-دارویی توضیح دهد.

به جای فرمول قبلی، این تیم پژوهشی فرمول جدیدی ساخت که می تواند بدون توجه به غلظت آنزیم، میزان متابولیسم دارو را به طور دقیق پیش بینی کند. سپس تیم تحقیقاتی تداخلات دارویی را با استفاده از فرمول تازه نوشته شده پیش بینی کرد و آن را با مقادیر اندازه گیری شده در آزمایش های واقعی مقایسه کرد. در نتیجه، محققان تأیید کردند که دقت پیش بینی فرمول جدید بیش از دو برابر است.

پروفسور کیم سانگ کیم گفت: بهبود صحت پیش بینی تداخلات دارویی به افزایش میزان موفقیت توسعه داروهای جدید و اثربخشی دارو کمک می کند. او در خاتمه گفت: به لطف تحقیقات مشترک بین ریاضیات و داروسازی، ما توانستیم فرمولی را که دقیق نبود، اصلاح کنیم. شرح کامل این پژوهش و یافته های حاصل از آن در آخرین شماره مجله تخصصی Clinical Pharmacology and Therapeutics منتشر شده است.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->