وزیر اقتصاد: گزارشی از عادی‌سازی پرونده ایران در FATF به رئیس‌جمهور ارائه کردم درآمد ۶ هزار میلیارد تومانی اینفلوئنسر‌های ایرانی اینستاگرام بسته ۱۷ اقدام بورس برای رشد بازار تا پایان ۱۴۰۳ آخرین وضعیت تولید گاز برای زمستان ۱۴۰۳ پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه فردا یکشنبه (۱۵ مهر ۱۴۰۳) هواپیمایی امارات استفاده از «پیجر» را ممنوع کرد ۳ آزمون کشوری توسط سازمان سنجش ۲۰ مهرماه ۱۴۰۳ برگزار می‌شود به‌زودی قیمت خرید تضمینی برنج ابلاغ می‌شود بازگشت دوباره تالار مجازی بورس (۱۴ مهر ۱۴۰۳) آیا زمان واریز مرحله سوم سود سهام عدالت مشخص شد؟ کود‌های کشاورزی بر اساس الگوی کشت شهرستان‌های خراسان رضوی توزیع می‌شود بسیاری از کارگاه‌های مشاغل سخت و زیان‌آور مشمول طرح طبقه‌بندی نیستند قیمت رسمی ۲۰ قلم کالای اساسی اعلام شد برداشت زعفران از مناطق سردسیر خراسان رضوی آغاز شد | هنوز زعفران نوبرانه به بازار عرضه نشده است درخواست جامعه کارگری از مجلس: هرچه سریع‌تر تحقیق در خصوص اموال سازمان تأمین اجتماعی را آغاز کنید پیش‌بینی حجم و نرخ رشد نقدینگی تا پایان سال ۱۴۰۳ ادامه فشار عرضه کنندگان در بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۴ مهر ۱۴۰۳) فرونشست در کمین ۳۵۹ دشت کشور شرایط فروش اقساطی X ۵۵ پرو مدیران خودرو با اقساط بلندمدت از امروز (۱۴ مهر ۱۴۰۳) + جزئیات نوسازی ۸ هزار ناوگان حمل‌ونقل عمومی در سال ۱۴۰۲ | اسقاط بیش از ۱۶۰ هزار خودرو در سال ۱۴۰۳ یک پیش‌بینی دیگر از آینده قیمت ارز (۱۴ مهر ۱۴۰۳) «در صورت افزایش حقوق کارگران، کارفرما‌ها کارگران مازاد را اخراج خواهند کرد» یک نظریه اشتباه است با کمتر از ۲۰ میلیون تومان می‌توان گوشی آیفون خرید؟ (۱۴ مهر ۱۴۰۳) توقیف بیش از ۲۰۰ هزار پاکت زعفران تقلبی در چاپخانه‌های مشهد ۹۶ میلیارد دلار فرصت انرژی در کشور از دست رفت
سرخط خبرها
نایب رئیس اتحادیه باغداران:

نگرانی از سرمازدگی محصولات باغی نداریم

  • کد خبر: ۱۴۷۴۷
  • ۲۴ دی ۱۳۹۸ - ۱۲:۱۹
نگرانی از سرمازدگی محصولات باغی نداریم
نایب رئیس اتحادیه باغداران با بیان اینکه امسال ۲۸ درصد محصولات باغی به دلایل مختلف به ضایعات تبدیل شده است، گفت: با توجه به برداشت محصولات باغی سال ۹۸ نگرانی بابت سرما زدگی وجود ندارد.

به گزارش شهرآرانیوز، مجتبی شادلو  با اشاره به هشدار هواشناسی درباره احتمال یخ‌زدگی محصولات باغی اظهار کرد: در حال حاضر در مناطقی که احتمال سرمازدگی وجود دارد محصولی بر روی درختان نداریم که نگرانی خاصی بابت آن وجود داشته باشد.

 

نایب رئیس اتحادیه باغداران افزود: در حال حاضر پرتقال والنسیا بر روی درختان باقی مانده که زمان برداشت آن‌ها اسفند و فروردین ماه است که ۸۰ درصد آن در مناطق جنوبی و مابقی در مناطق شمال کشور قرار دارد.

 

وی تصریح کرد: بیش از ۹۰ درصد پرتقال کشور تامسون شمال یا جنوب است که برداشت شده است، فصل برداشت پرتقال به صورت متعارف گذشته است و مقداری هم که باقی مانده تا پایان دی ماه برداشت می‌شود، حتی در حال حاضر هم برای برداشت دیر شده است.

 

شادلو گفت: برداشت کیوی تا پایان آذرماه و سیب و انار هم در آبان ماه پایان یافته است.

 

نایب رئیس اتحادیه باغداران ادامه داد: گلخانه داران باید مراقب باشند اگر در صورت سردی هوا با قطعی گاز مواجه شدند سوخت ذخیره آماده داشته باشند تا محصولاتشان آسیب نبینند.

 

وی با بیان اینکه با توجه به برداشت محصولات باغی سال ۹۸ نگرانی بابت سرما زدگی وجود ندارد، گفت: به زودی زمان گل‌دهی درختان فرا می‌رسد امیدواریم فصول در جای خود باشند و موجب خسارت به باغداران نشوند.

 

شادلو ادامه داد: در آبان ماه امسال به دلیل بارندگی مکرر و سرمای شبانه، زمان برداشت سیب، کیوی و انار به تاخیر افتاد و موجب آسیب دیدن به این محصولات شد و ارزش آن‌ها برای عرضه به بازار از دست رفت که این مباحث طبیعی است و همیشه وجود داشته است.

 

نایب رئیس اتحادیه باغداران درباره خسارت وارده به باغات تاکید کرد: در آبان ماه عمده سیب‌ها برداشت شده بود و حدود ۳۰ درصد باقی مانده بود، حدود ۵۰ درصد انار و کیوی هم بر روی درخت باقی مانده بود که حدود ۲۰ درصد آن‌ها تبدیل به ضایعات شد.

 

وی با بیان اینکه در مجموع در مقدار میوه تولیدی امسال، ضایعات حدود ۸ درصد به حد متداول ضایعات کشور افزوده شد، تصریح کرد: حد متداول ضایعات در بخش میوه و تره بار ۲۰ درصد است که امسال این عدد در مجموع به ۲۸ درصد رسید که باید تلاش کنیم این ضایعات را کم کنیم.

 

شادلو با بیان اینکه میوه‌هایی مثل سیب، پرتقال، انار و کیوی در فصل پاییز برداشت می‌شود و به مرور تا بهار به فروش می‌رسد، اظهار کرد: در بسیاری از موارد مثل امسال که بخاطر نبود بازار روان و نبود شرایط توزیع مناسب در قبال این حجم از تولید، بازار همراهی نمی‌کند، مشکلات زیادی برای باغداران ایجاد می‌شود.

 

نایب رئیس اتحادیه باغداران با تاکید بر اینکه امسال تولید رشد قابل قبولی نسبت به سال قبل داشت، گفت: سال گذشته در تولید محصولات دچار سرمازدگی شدید شدیم و در زمان گلدهی باغات دچار مشکل شدند.

 

وی با بیان اینکه امسال با توجه به شرایط خوب آب و هوایی حدود ۴۰ درصد رشد تولید داشتیم، افزود: به دلیل اینکه بازار صادراتی مورد قبولی که بتواند اضافه بر مصرف داخل را جذب کند وجود ندارد، در حال حاضر دچار رکود بازار و عدم جذب محصول تولید شده هستیم.

 

شادلو تصریح کرد: افزایش زمان جذب بازار، حمل و نقل، نگهداری در سردخانه‌ها و چگونگی عرضه موجب افزایش ضایعات می‌شود.

 

نایب رئیس اتحادیه باغداران گفت: در حال حاضر بیش از ۲ برابر مصرف داخلی تولید محصولات باغی داریم که باید بازار صادراتی داشته باشیم در حالی که این بازار وجود ندارد و تولیدکنندگان در شرایط سختی هستند.

 

وی تاکید کرد: در حال حاضر باغداران در قبال فروش محصولات، ۳۰ درصد از اصل هزینه شان را زیان می‌بینند.

 

شادلو درباره پرداخت خسارت به کشاورزان بیان کرد: خسارت سال گذشته به کشاورزانی که بیمه بودند به اندازه معادل بیمه که انجام داده بودند پرداخت شد، اما سایرین که باغات خود را بیمه نکردند هیچ تسهیلاتی از سوی دولت برای جبران به آن‌ها پرداخت نشده است.

 

نایب رئیس اتحادیه باغداران بیان کرد: امسال در اوایل آبان ماه بارندگی خوبی داشتیم، اما در ادامه در مناطق سردسیر بارندگی و برف نداشتیم.

منبع: میزان

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->