باران و برف در راه خراسان رضوی (۷ دی ۱۴۰۳) مجوز استخدام ۲۴ هزار نفر از کادر درمان صادر شد (۷ دی ۱۴۰۳) پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر نقاط کشور (۷ دی ۱۴۰۳) پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان
سرخط خبرها

ویروسی که عامل یک بیماری مرموز کبدی است

  • کد خبر: ۱۴۸۴۷۵
  • ۱۲ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۸:۴۴
ویروسی که عامل یک بیماری مرموز کبدی است
تیمی از پژوهشگران ویروس جدیدی را شناسایی کردند که عامل یک بیماری مرموز کبدی است.

به گزارش شهرآرانیوز، اگرچه انتقال ویروس ها از حیوان به انسان موضوع جدیدی محسوب نمی شود اما در دنیای علم، ویروس های جدید به ندرت کشف می شوند.

با این حال، دانشمندان فرانسوی موفق به کشف یک ویروس شدند که تاکنون کسی از وجود آن اطلاع نداشت. این ویروس HCirV-1 نام داشته و به خانواده ای از ویروس های دی ان ای کوچک و بسیار مقاوم تعلق دارد. این خانواده ویروس برای اولین بار در گونه های جانوری در دهه ۱۹۷۰ شناسایی شده بودند. البته باید توجه داشت سیرکوویروس انسانی کشف شده جدید، به نوعی متفاوت از سیرکوویروس های حیوانی شناخته شده است.

ویروس سیرکوویروس جدید چگونه کشف شد؟

بر اساس گزارش های مقامات بهداشتی فرانسه، یک بیمار زن ۶۱ ساله دچار نوعی هپاتیت مزمن غیرقابل توضیح شده و به مدت ۱۷ سال تحت درمان های مبتنی بر سرکوب سیستم ایمنی در ارتباط با پیوند دوگانه قلب و ریه خود قرار داشت. به لطف نظارت بسیار منظم پزشکی روی این بیمار، محققان توانستند نمونه ‌های بافت پاتولوژیک متعددی را طی چندین سال برداشته و در کمال تعجب، ویروس جدیدی را شناسایی کردند. در واقع این ویروس مسئول شبه هپاتیت این بیمار بود.

در ادامه، نمونه‌ های بافت با استفاده از تکنیک‌ های توالی ‌یابی با توان بالا و الگوریتم‌ های کامپیوتری قدرتمند تعیین توالی شده و توالی های حاصل با توالی پاتوژن های شناخته شده مقایسه شدند.

نتایج این مطالعه باعث شگفت زدگی محققان شد، زیرا این یک سکانس جدید بود که با هیچ نمونه شناخته شده مطابقت نداشت.

بررسی های بعدی نشان دا که این ویروس می تواند در سلول های کبد انسان تکثیر شود. ویروس فوق از ماشین های سلولی برای تکثیر استفاده و سپس سلول را از بین می برد. با تداوم این فرایند، تخریب تعداد زیادی از سلول های کبدی باعث آسیب به عملکرد اندام ها می شود. با این حال، بیمار فقط علائم بسیار خفیف داشت. خوشبختانه او توانست یک درمان ضد ویروسی دریافت کند که در مبارزه با ویروس و جلوگیری از تخریب سلول های کبد موثر بود. با این حال، هنوز مشخص نیست که ویروس فوق چگونه منتقل می شود؟ (خون، تماس، غذا و غیره).

برای اطمینان از اینکه بیماران آلوده به این ویروس جدید می توانند در سریع ترین زمان ممکن درمان شوند، یک آزمایش تشخیصی ویژه در فرانسه ایجاد شده است. در این آزمایشگاه، پزشکان با یک آزمایش سریع و قابل اعتماد می توانند در تمام موارد هپاتیت با منشا ناشناخته را شناسایی کنند.

به گفته پژوهشگران این تیم مطالعاتی، آزمایش سرولوژیکی ویژه تشخیص این ویروس نیز نیز به زودی ساخته خواهد شد.

این بیمار در حال حاضر تنها مورد شناخته شده عفونت انسانی با HCirV-1 است. خوشبختانه آزمایش تشخیصی موجود ممکن است به ما کمک کند تا موارد دیگر دلایل هپاتیت با منشا ناشناخته را روشن کنیم.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->