«بایدن» و «ترامپ» دیدار می‌کنند آخرین خبر‌ها از روند انسداد مرزی در سیستان و بلوچستان (۱۹ آبان ۱۴۰۳) عراقچی: ایران دنبال سلاح‌های هسته‌ای نیست جلسه سران قوا به میزبانی پزشکیان برگزار شد (۱۹ آبان ۱۴۰۳) استاندار خراسان رضوی با وزیر آموزش و پرورش دیدار کرد حمله جدید آمریکا و انگلیس به الحدیده یمن (۱۹ آبان ۱۴۰۳) حمله اسرائیل به چادر خبرنگاران فلسطینی در غزه (۱۹ آبان ۱۴۰۳) سخنگوی دولت: گام دوم دولت برای تولید انرژی پاک برداشته شد عراق با استفاده از حریم هوایی این کشور برای اقدام علیه ایران مخالفت کرد تاری از قالی ایرانی پاره نمی‌شود! علت مسمومیت دانشجویان دانشگاه فرهنگیان تهران چه بود؟ عارف: احداث تونل زیردریایی بین ایران و قطر دنبال می‌شود | دیدگاه‌های ایران و قطر بسیار به هم نزدیک است دستور پزشکیان برای رفع سریع موانع پیش‌روی سرمایه‌گذاران در صنعت برق مؤمنی: بوشهر پایتخت انرژی ایران است و محرومیت زیبنده آن نیست سفیر ایران حمله تروریستی در پاکستان را محکوم کرد معاون علمی رئیس‌جمهوری با مخبر دیدار کرد (۱۹ آبان ۱۴۰۳) دیوان محاسبات، گزارش تفریغ بودجه ۱۴۰۲ را در صحن علنی مجلس قرائت خواهد کرد ظریف: آرامش منطقه با آزادی فلسطین و رعایت حقوق مردمان آن به دست می‌آید قالیباف: شهید نصرالله، حزب الله را تبدیل به سازمانی اجتماعی کرد همایش بین‌المللی «مکتب نصرالله» با حضور مقامات داخلی و خارجی در تهران آغاز به کار کرد رد ادعای مداخله ایران برای سوء قصد به جان مقام‌های آمریکایی از سوی وزارت خارجه سخنگوی وزارت خارجه: ادعای نقش ایران در ترور ترامپ، توطئه صهیونیستی است تماس تلفنی ترامپ و محمود عباس | رئیس جمهور آینده آمریکا: جنگ غزه را تمام می‌کنم حضرت زینب (س) با ایثارگری و از خودگذشتگی خود به مقام پرستار اعتبار بخشید رسانه‌های صهیونیستی: نتانیاهو به خاطر درز اطلاعات از دفترش محاکمه می‌شود عراقچی: شارمهد یک آلمانی تروریست است | ایران به روسیه موشک بالستیک نفروخته است سفیر ایران در مسکو: بیایید ایران را به روس زبانان به درستی معرفی کنیم انهدام ۲ تانک مرکاوای ارتش صهیونیستی توسط مقاومت فلسطین (۱۸ آبان ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

نماینده ایران در نیویورک: حضور القاعده و داعش در افغانستان امنیت منطقه را تهدید می‌کند

  • کد خبر: ۱۵۴۱۳۲
  • ۱۸ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۵:۰۳
نماینده ایران در نیویورک: حضور القاعده و داعش در افغانستان امنیت منطقه را تهدید می‌کند
نماینده ایران در نیویورک گفت: «حضور گروه‌های وابسته به داعش و القاعده و همچنین کشت و قاچاق مواد مخدر، امنیت افغانستان، کشورهای همسایه و کل منطقه را تهدید می‌کند.»

به گزارش شهرآرانیوز؛ امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در نیویورک چهارشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت در مورد وضعیت افغانستان اظهار داشت: از آگوست ۲۰۲۱، افغانستان با چالش‌های متعددی دست و پنجه نرم می‌کند. با وجود تلاش‌های سازمان ملل برای کاهش بحران انسانی، وضعیت همچنان وخیم است و پیش‌بینی می‌شود در سال ۲۰۲۳ حدود ۲۸ میلیون نفر به کمک‌های بشردوستانه و حفاظتی نیاز داشته باشند.

وی افزود: محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های اخیر اعمال شده بر زنان و دختران افغان که مانع از دسترسی آن‌ها به آموزش می‌شود، بسیار نگران کننده است. با این حال، ما باید مراقب سیاسی شدن یا بهره برداری از کمک‌های بشردوستانه برای اهداف سیاسی باشیم. چنین اقداماتی به مردم افغانستان که برای بقای خود به این کمک‌ها وابسته هستند آسیب می‌رساند.

ایروانی تاکید کرد: همچنین بسیار مهم است که آزادسازی دارایی‌های مسدود شده متعلق به مردم افغانستان تسریع شود و تابع شرایط سیاسی نباشد. این برای احیای اقتصاد افغانستان و نجات جان مردم بسیار مهم است.

سفیر ایران در سازمان ملل ادامه داد: برای حصول اطمینان از اینکه مردم افغانستان حمایت مورد نیاز خود را دریافت می‌کنند، کمک‌های بشردوستانه باید بی طرفانه و بدون قید و شرط باقی  ارائه شود. ما باید رفاه مردم افغانستان را بیش از هر چیز در اولویت قرار دهیم.

وی با اشاره به اینکه ایران عمیقا نگران پیامد‌های فاجعه بار وضعیت جاری در افغانستان است، ادامه داد: حضور گروه‌های وابسته به داعش و القاعده و همچنین کشت و قاچاق مواد مخدر، امنیت افغانستان، کشور‌های همسایه و کل منطقه را تهدید می‌کند. اگر این چالش‌ها به طور موثر مورد توجه قرار نگیرد، این وضعیت می‌تواند منجر به فقر گسترده و هجوم گسترده مهاجران به کشور‌های همسایه شود که در حال حاضر با میزبانی میلیون‌ها آواره مواجه هستند.

ایروانی ضمن تاکید بر اینکه ایران از تمدید مأموریت یوناما حمایت می‌کند، گفت: یوناما نقش مهمی در ارتقای صلح و ثبات در افغانستان دارد و ضروری است که مأموریت آن برای تضمین حمایت مستمر از مردم افغانستان در این دوران چالش برانگیز گسترش یابد.

نماینده ایران ادامه داد: ایران میزبان بیش از پنج میلیون افغان است و این کشور را به یکی از بزرگترین کشور‌های میزبان تبدیل کرده است. علیرغم دریافت حداقل حمایت از جامعه جهانی و کشور‌های کمک کننده و مواجهه با چالش‌های ناشی از تحریم‌های غیرانسانی یکجانبه ایالات متحده و کشور‌های غربی، ایران برای بیش از چهار دهه به ارائه خدمات ضروری به افغان‌های مقیم ایران ادامه داده است.

وی افزود: از زمانی که طالبان در اوت ۲۰۲۱ کنترل افغانستان را به دست گرفت، ایران موضعی روشن، منسجم و صریح اتخاذ کرده است. ایران بار‌ها از هیئت حاکمه سرپرستی در افغانستان خواسته است تا یک دولت فراگیر تشکیل کنند که نماینده همه گروه‌های مذهبی، زبانی و سیاسی قومی افغانستان باشد.

سفیر ایران در سازمان ملل گفت: ایران بار دیگر تاکید کرده است که به رسمیت شناختن هیئت حاکمه سرپرستی منوط به رعایت تعهدات آن‌ها از جمله ایجاد یک دولت فراگیر و منتخب است. این موضع تغییر نکرده و به قوت خود باقی است. ما متعهد به رعایت اصول خود هستیم. با این حال، ما باید مطمئن شویم که این موضع اصولی ما بر زندگی و معیشت برادران و خواهران افغانی تأثیر منفی نمی‌گذارد یا وضعیت وخیم بشردوستانه در افغانستان را تشدید نمی‌کند.

وی ادامه داد: ما متعهد هستیم که با همه کشور‌های همسایه افغانستان و سایر شرکای مرتبط برای حمایت از مردم افغانستان در این دوران چالش برانگیز همکاری کنیم. در این راستا، اخیراً کشور‌های همسایه افغانستان به همراه روسیه اولین نشست نمایندگان ویژه خود در امور افغانستان در تاریخ ۷ مارس ۲۰۲۳ در تاشکند برگزار کردند. گفتگو‌ها در این نشست پیرامون وضعیت کنونی افغانستان و چگونگی همکاری طرفین برای بهبود وضعیت این کشور و ایجاد صلح و ثبات بلندمدت در افغانستان متمرکز بود.

ایروانی همچنین گفت: هدف ما دستیابی به صلح همه جانبه و پایدار در افغانستان و نیز توسعه پایدار در کشور است. ما معتقدیم که این امر تنها از طریق تلاش مشترک و همکاری جمعی میان همسایگان، کشور‌های مربوطه در منطقه و جامعه بین‌المللی محقق می‌شود.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->