چهار شرط وزارت خارجه آمریکا برای برادری با ایران چیست؟ «محمد مهاجری» به دادستانی تهران احضار شد جزئیات حمله مسلحانه به یک مرکز آموزش نظامی در مالی (۲۷ شهریور ۱۴۰۳) با دستور نخست وزیر عراق، کمک‌های پزشکی به لبنان اعزام شد کشته شدن ۵۵۳۰ غیرنظامی از زمان کودتای نظامی در میانمار سازمان ملل آسیب به غیرنظامیان در انفجارهای بیروت را محکوم کرد تهدید جدی گردان‌های عراق برای رژیم صهیونیستی: تاوان سنگینی خواهید پرداخت چهار نظامی صهیونیست در رفح به هلاکت رسیدند (۲۷ شهریور ۱۴۰۳) تماس تلفنی وزیر امور خارجه با همسر سفیر کشورمان در لبنان (۲۷ شهریور ۱۴۰۳) احتمالا آمریکایی‌ها از حمله هکری رژیم صهیونیستی به پیجرها در لبنان، باخبر بوده‌اند + تصویر هلال‌احمر ایران برای کمک‌رسانی به مجروحان انفجارهای لبنان اعلام آمادگی کرد مقام نظامی آمریکایی: احتمال وقوع جنگ بین آمریکا و چین در اقیانوس آرام بیانیه حزب‌الله لبنان در واکنش به انفجار دستگاه‌های پیجر در بیروت سفیر ایران در لبنان کیست؟ حمله سایبری به لبنان | انفجار عجیب دستگاه‌های پیجر در بیروت + فیلم ترور ناموفق رئیس سابق ستاد کل ارتش اسرائیل ساعت آغاز به کار کارکنان در کلان‌شهر‌ها شناور شد (دو هفته اول مهر ۱۴۰۳) تقدیر آیت‌الله علم‌الهدی از عملکرد تشکل‌های خواهران در عرصه عفاف و حجاب | توجه به ابعاد اجتماعی و سیاسی قرآن وظیفه تمام افراد جامعه است رئیس جمهور خطرناک‌ترین منکر را تفرقه و اختلاف دانست رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش: پوشش اسلامی، پاسداری از فرهنگ و تمدن اسلامی است خبر خوش نماینده مردم مشهد در مجلس برای کارگران | پیگیری نمایندگان مجلس برای افزایش حقوق کارگر به اندازه تورم
سرخط خبرها

واکنش وزارت امور خارجه به رای دادگاه لاهه (۱۰ فروردین ماه ۱۴۰۲)

  • کد خبر: ۱۵۶۶۹۹
  • ۱۰ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۹:۲۰
واکنش وزارت امور خارجه به رای دادگاه لاهه (۱۰ فروردین ماه ۱۴۰۲)
وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (پنجشنبه) دهم فروردین ماه در خصوص رای دیوان بین المللی دادگستری بیانیه‌ای صادر کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، در این بیانیه آمده است: رای دیوان بین‌المللی دادگستری در تاریخ ۱۰ فروردین ۱۴۰۲، سند دیگری بر حقانیت مواضع جمهوری اسلامی ایران و بیان کننده رفتار‌های متخلفانه دولت ایالات متحده آمریکا است.

این بیانیه می‌افزاید: دیوان بین‌المللی دادگستری در رای امروز خود با رد کلیه دفاعیات و ادعا‌های دولت آمریکا، هیچ یک از دلایل آن دولت را وارد ندانسته است. دیوان در رای خود با احراز نقض تعهدات بین‌المللی از سوی دولت ایالات متحده آمریکا، تصریح کرده است که دولت آمریکا تعهدات مندرج در ماده۳ (بند۱)، ماده ۴ (بند‌های ۱ و۲) و ماده ۱۰ عهدنامه مودت و روابط اقتصادی و حقوق کنسولی بین ایران و آمریکا ۲۳ مرداد ماه ۱۳۳۴ (مطابق با ۱۵ اوت ۱۹۹۵) را نقض کرده است و مسؤولیت بین‌المللی دولت آمریکا را احراز کرده است.

در این بیانیه عنوان شده است: دیوان بین‌المللی دادگستری پس از احراز مسؤولیت بین‌المللی دولت آمریکا، آن دولت را ملزم به جبران خسارات کرده است. جمهوری اسلامی ایران بر این باور است که رای صادره از سوی دیوان بین المللی دادگستری، نشانگر استواری استدلال‌ها و وثاقت درخواست ایران است. 

این بیانیه می‌افزاید: در این رای مهم، دیوان به درستی همه دفاعیات واهی آمریکا را رد کرده و با تأکید بر نقض تعهدات از جانب آن، ایران را ذیحق تشخیص داده است که الزام آمریکا به جبران خسارات، خود مهمترین دلیل برحق بودن درخواست جمهوری اسلامی ایران خواهد بود.

در این بیانیه عنوان شده است: جمهوری اسلامی ایران مطالبه حقوق ملت ایران را جزو وظایف ذاتی خود دانسته و از همه ابزار‌ها و طرق دیپلماتیک، حقوقی و قضایی برای مطالبه حقوق مردم شریف ایران و منافع ملی ایرانیان استفاده خواهد کرد.

دیوان بین‌المللی دادگستری در رای امروز خود، ۲ سال از تاریخ صدور رای را بعنوان زمان مذاکره برای تعیین میزان خسارت تعیین کرده است. در طول این مدت طرفین می‌بایست از طریق مذاکره نسبت به برآورد و تعیین خسارات وارده به دولت جمهوری اسلامی‌ایران مذاکره و توافق کنند؛ در صورتی که در این مدت توافقی حاصل نشود، بنا به درخواست یکی از طرفین دعوا، دیوان بین‌المللی دادگستری برای تعیین میزان خسارات وارده به ایران نقش آفرینی خواهد کرد.

گفتنی است، رای صادره از دیوان نشانگر استواری استدلال‌ها و وثاقت درخواست ایران است. در این رای مهم، دیوان به درستی همه دفاعیات غیرحقوقی آمریکا را رد کرده و با تاکید بر نقض تعهدات از سوی دولت آمریکا، ایران را ذیحق تشخیص داده که الزام آمریکا به جبران خسارت خود مهمترین دلیل برحق بودن درخواست جمهوری اسلامی ایران خواهد بود.

هر چند دیوان بین‌المللی دادگستری خود را برای رسیدگی به مبلغ حدود ۲ میلیارد دلار از اموال بانک مرکزی ذیصلاح ندانسته، اما این امر بدان معنا نیست که طرف ایرانی، مطالبه خود را از طریق شیوه‌های دیگری پیگیری نکند. دولت جمهوری‌اسلامی‌ایران مطالبه حقوق ملت ایران را جزو وظایف ذاتی خود دانسته و از همه ابزار‌ها و طرق مختلف دیپلماتیک، حقوقی و قضایی برای مطالبه حقوق ملت ایران و منافع ملی ایرانیان استفاده خواهد کرد.

منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->