۲۰ درصد افراد تجربه کهیر حاد را دارند روند پرداخت یک‌میلیون تومان به بازنشستگان در قالب همسان‌سازی حقوق فعلا ادامه دارد (۱۰ مهر ۱۴۰۳) خودرو‌های توقیفی از شنبه (۱۴ مهر ۱۴۰۳) آزاد خواهند شد + فیلم خراسان رضوی پیشتاز راه‌اندازی و فعالیت خانه‌های گروهی سالمندان در کشور است نماینده مجلس: مطالبات فرهنگیان بازنشسته سریعاً پرداخت شود اقدامات مرکز کنترل ترافیک شهرداری مشهد در آغاز سال تحصیلی  در نیمه دوم سال نگذارید ویتامین D خونتان کم شود ترافیک نیمه‌سنگین در بلوار سجاد، میدان شریعتی و معابر منتهی به حرم امام‌رضا(ع) (۱۰ مهر ۱۴۰۳) موبایل و تبلت را نامحدود دست بچه ندهید | شیوع اختلال نزدیک بینی در کودکان ایرانی اعمال‌قانون ۲۱۱۳ خودروی حادثه‌ساز در مشهد | ۴۵ خودروی متخلف توقیف شدند (۱۰ مهر ۱۴۰۳) حادثه تروریستی در سیستان و بلوچستان | فرمانده سپاه بنت و رئیس شورای این شهر ترور شدند (۱۰ مهر ۱۴۰۳) + تصاویر شهدا پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (سه‌شنبه، ۱۰ مهر ۱۴۰۳) | مشهد گرم می‌شود آخرین جزئیات از طغیان هلیل‌رود جیرفت | ١۵ نفر جان خود را از دست دادند (۱۰ مهر ۱۴۰۳) ارائه آموزش‌های تخصصی به دانش‌آموزان المپیادی برای ورود به بازار کار | دادن پاسخ اشتباه به یک سؤال در المپیاد‌های جهانی، مدال طلا را به نقره تبدیل می‌کند سهم سالمندان تحت پوشش بهزیستی کشور از دریافت خدمات این سازمان چقدر است؟ جامعه سالم، در گرو سلامت دانش‌آموزان است تصادف خودروی قاچاق انسان در جاده‌های سیستان و بلوچستان ۲۵ کشته و مصدوم برجای گذاشت (۱۰ مهر ۱۴۰۳) حفظ و ارتقای سلامت سالمندان در کلیه ابعاد باید در اولویت قرار گیرد آغاز بیستمین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات ۱۰۴ نفر از اعضای سازمان مجاهدین خلق موسوم به منافقین (۱۰ مهر ۱۴۰۳) مدیر عامل سازمان تاکسی‌رانی شهرداری مشهد: سرویس مدرسه به ۹۵‌‌درصد از متقاضیان تخصیص یافت اقدامات زیبایی بر روی دندان، باید محتاطانه و با مشاوره دندانپزشکی انجام شود جوان‌ترین و سالمندترین استان‌های کشور کدامند؟ | حدود ۱۱ درصد سالمندان کشور بالای ۶۴ سال هستند خراسان‌رضوی در طراز اول کیفیت و گستره خدمات مدارس استثنایی
سرخط خبرها

۳۶ روز آسمان پاک، سهم مشهد از ۱۴۰۱

  • کد خبر: ۱۵۷۶۹۸
  • ۱۹ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۲:۲۶
۳۶ روز آسمان پاک، سهم مشهد از ۱۴۰۱
مشهدی‌ها پارسال نسبت به سال پیش از آن، ۲۲ روز بیشتر هوای پاک تنفس کردند.

سعیده آل‌ابراهیم | شهرآرانیوز؛ «در سال ۱۴۰۱، مشهدی‌ها ۳۶ روز هوای پاک استشمام کرده‌اند که این رقم نسبت به سال ۱۴۰۰ که فقط ۱۴ روز هوای پاک در آن ثبت شده است، وضعیت بهتری را نشان می‌دهد.» این خبر خوش را رئیس مرکز پایش آلاینده‌های زیست‌محیطی شهرداری مشهد اعلام می‌کند و البته گفته‌هایش را با یک «اما» ادامه می‌دهد: هنوز کیفیت هوای شهر مشهد با سطوح استاندارد ملی و بین‌المللی فاصله زیادی دارد.

رضا اسماعیلی در گفتگو با خبرنگار شهرآرا دراین‌باره ادامه می‌دهد: در سال ۱۴۰۰ مشهد ۱۴ روز هوای پاک و ۲۶۱ روز هوای قابل قبول داشته و ۸۸ روز نیز برای گروه‌های حساس ناسالم و ۲ روز برای همه افراد ناسالم بوده است.

او خاطرنشان می‌کند: پارسال ۳۶ روز هوای پاک و ۲۳۳ روز هوای قابل قبول سهم شهروندان مشهدی شده است. از سوی دیگر، شهروندان ۹۰ روز تحت‌تأثیر هوای ناسالم برای گروه‌های حساس و ۶ روز ناسالم برای همه افراد قرار گرفته‌اند. با وجود اینکه شمار روز‌های پاک پارسال نسبت به سال ۱۴۰۰ افزایش یافته است، شمار روز‌های با وضعیت هشدار بیش از ۱۰۰ (شاخص کمتر از ۱۰۰ نشان‌دهنده هوای سالم و بیشتر از این عدد به‌عنوان هوای ناسالم ثبت می‌شود) تفاوت معناداری با سال پیش از آن ندارد.

رئیس مرکز پایش آلاینده‌های زیست‌محیطی شهرداری مشهد با بیان اینکه پارسال میانگین آلاینده ذرات کوچک‌تر از ۲.۵ میکرون در شهر، ۲۹.۳ میکروگرم در مترمکعب بوده است، خاطرنشان می‌کند: استاندارد ملی این آلاینده ۱۲ میکروگرم بر مترمکعب است؛ بنابراین میانگین سالانه این آلاینده در مشهد ۲.۵ برابر سطح استاندارد ملی را نشان می‌دهد.

اسماعیلی معتقد است که پارسال نسبت به سال ۱۴۰۰، مقدار متوسط دی اکسید گوگرد در هوای مشهد افزایش یافته است و می‌گوید: آلوده‌ترین ایستگاه‌ها در مشهد از حیث این آلاینده امامیه و الهیه بوده است که به‌نظر می‌رسد یکی از عوامل افزایش آلاینده در این نقاط نزدیکی به نیروگاه توس بوده است. همچنین پارسال، آلوده‌ترین ایستگاه از نظر آلاینده اصلی ایستگاه واقع در بولوار شهید کریمی، چمن، بولوار رسالت و سمزقند بوده است.
او پدیده وارونگی هوا را عامل تشدیدکننده آلودگی هوا می‌داند و بیان می‌کند: بیشترین علت آلودگی هوا وضعیت حمل‌ونقل، سوخت‌های فسیلی، مصرف انرژی در شهر و... بوده است.

روز‌های ناسالم بیشتر شد

کارشناس مسئول بررسی آلودگی هوا و تغییر اقلیم محیط زیست خراسان‌رضوی هم با استناد به برآورد‌های آماری از میزان روز‌های پاک و ناسالم در دو سال گذشته، اظهار می‌کند: متأسفانه پارسال نسبت به سال ۱۴۰۰، به شمار روز‌های ناسالم افزوده شده است. نقطه قوت سال ۱۴۰۱ این بود که روز‌های با هوای پاک بیشتری را تجربه کرده‌ایم. بااین‌حال، نه می‌توان خوش‌بین و نه می‌توان بدبین بود، زیرا این اختلاف‌ها فاحش نیست.

فرخ‌لقا امینی در گفتگو با خبرنگار شهرآرا، با اشاره به اینکه پارامتر‌های اقلیمی و وضعیت بارش در آن‌ها مؤثر است، می‌گوید: نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی، توسعه حمل‌ونقل ریلی، معاینه‌فنی خودرو‌ها و... از راهکار‌هایی است که برای بهبود شاخص کیفیت هوا مدنظر سازمان محیط‌زیست است، اما باید گفت که وضعیت اقتصادی و تحریم‌ها، اقدامات در همه حوزه‌های محیط‌زیستی را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد و اقدامات آن‌طور که باید و شاید نمی‌تواند مؤثر باشد. او درباره پیش‌بینی وضعیت آلودگی هوا در سال ۱۴۰۲ نیز بیان می‌کند: کیفیت هوا را نمی‌توان به‌صورت بلندمدت پیش‌بینی کرد، زیرا وضعیت اقلیمی بر آن مؤثر است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->