غرق‌شدن کودک سه‌ساله در رودخانه کارون (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) هشدار پلیس به مسافران: ترافیک سنگین در جاده‌های خراسان رضوی و کلان‌شهرها ادامه دارد گردشگری نوروزی در اوج: ۴۰ درصد ایرانی‌ها به سفر رفتند تعمیرات موفقیت‌آمیز ایستگاه پمپاژ | آب، یکشنبه (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) به یزد می‌رسد زاینده‌رود دوباره زنده شد | لحظه ورود آب به سی‌وسه پل اصفهان پس از خشکی طولانی + فیلم (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) توهین به مقدسات بی‌پاسخ نماند | دادستانی گرگان وارد عمل شد واژگونی خودرو در سبزوار خراسان رضوی | یک نفر جان باخت (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زمین لرزه ۳.۹ ریشتری در بندرلنگه هرمزگان (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) پرونده حادثه حمله سگ به روستاییان بینق روی میز دادستان سبزوار پاسخگویی اورژانس به ۸۷۰ هزار تماس در طرح سلامت نوروزی نزاع خونین در روز طبیعت | شرور قبل از خروج از مرز دستگیر شد دُرنا؛ مهمان نوروزی مراتع گنبدکاووس بازدید ۴.۸ میلیونی مردم از آثار تاریخی در نوروز ۱۴۰۴ | تخت جمشید در صدر اماکن پربازدید نوروز در مجارستان جشن گرفته شد بارش باران و برف در جاده های مواصلاتی کشور + وضعیت ترافیکی دختر بچه گمشده اراکی هنوز پیدا نشده است + عکس ۲۷۷ هزار تهرانی هنوز از سفر برنگشته‌اند | بیش از ۵۳۰ میلیون تردد در جاده‌های کشور مدیرکل میراث فرهنگی فارس: هیچ قطعه سنگی از تخت‌جمشید جدا نشده است + فیلم مقصدهای محبوب نوروز ۱۴۰۴؛ صدر جدول سفرها به کدام استان‌ها رسید؟ آغاز نام‌نویسی آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی از فردا (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ورود بیش از ۵ میلیون و ۸۵۲هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) آخرین وضعیت ترافیکی راه‌های کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) شهاب‌سنگ ۱۰۰ میلیاردی در مشهد | آیا سریال پایتخت ۷ بازار سنگ‌های آسمانی را منفجر کرد؟ + فیلم و عکس پیش‌بینی رگبار باران در نقاط مختلف کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زلزله ۴.۴ ریشتری داریان فارس را لرزاند (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

دستگیری زن تبهکار سایبری با بیش از یک میلیارد تومان کلاهبرداری

  • کد خبر: ۱۶۲۵۹۰
  • ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۲:۴۰
دستگیری زن تبهکار سایبری با بیش از یک میلیارد تومان کلاهبرداری
دستگیری زنی جوان که با شگردی متقلبانه از شهروندان سراسر کشور بیش از یک‌میلیارد تومان کلاهبرداری کرده است
مهدی قرآنی
خبرنگار مهدی قرآنی

مأموران اداره فضای‌مجازی پلیس فتای استان خراسان‌رضوی دیروز با شناسایی عامل دستبرد‌های غیرمجاز سریالی و کلاهبرداری از شهروندان در سراسر کشور، راز بزهکاری بیش از یک‌میلیارد تومانی او را برملا کردند.

ماجرای این پرونده درحالی در دستورکار مجریان قانون قرار می‌گیرد که زنی جوان با دردست‌داشتن مرجوعه قضایی به پلیس فتای مرکز استان مراجعه می‌کند و مدعی می‌شود که فردی ناشناس با دستبرد به حساب بانکی‌اش مبلغ ۱۰ میلیون تومان سرقت کرده است.

در بررسی‌های تکمیلی این پرونده مشخص می‌شود که مال‌باخته، پیامکی با سرشماره شخصی با این عنوان را که علیه شما شکایت شده است، به سایت مراجعه کنید، دریافت کرده است. او پس از مراجعه به لینک مدنظر و تکمیل اطلاعات بانکی‌اش، پیامک کسر وجه دریافت می‌کند و تا به خودش بیاید، موجودی حساب بانکی‌اش صفر شده است.

با طرح شکایت این فرد، تحقیقات پلیسی آغاز می‌شود و طولی نمی‌کشد چند کارت بانکی که مبلغ کسرشده به یکی پس از دیگری انتقال داده شده است، شناسایی و مسدود می‌شود. آخرین حساب بانکی، اما متعلق به زنی جوان است که ۲۴ ساعت پس از مسدودسازی حسابش، به مرکز پلیس فتای استان مراجعه می‌کند تا علت مسدودشدن کارت بانکی‌اش را جویا شود.

سوءاستفاده از عروس جوان

زن جوان که متوجه موضوع شده است، به افسر تحقیق پرونده می‌گوید که روحش هم از این ماجرا خبر نداشته است. او بیان می‌کند: تازه ازدواج کرده‌ام و مثل همه زندگی‌ها که اولش با سختی شروع می‌شود، من و همسر هم درگیر مشکلات مالی هستیم. او راضی نشد که من بیرون از خانه کار کنم و می‌گفت حقوقش برای گذران زندگی‌مان کفایت می‌کند.

چندی پیش آگهی کار در خانه را در سایتی مشاهده کردم و با شماره درج‌شده تماس گرفتم. شماره تماس متعلق به زنی جوان بود. او گفت که به‌دنبال فردی است که برایش رمزارز دیجیتالی بخرد و مبالغی را نقل‌وانتقال بدهد. در قبال این کار هم حاضر بود به‌صورت ماهانه بین ۹ تا ۱۴ میلیون تومان حقوق بدهد. کارش وسوسه‌برانگیز بود و می‌توانستم بدون اینکه از خانه بیرون بروم، کمک‌خرج همسرم باشم. با همراهی زن که من او را ندیده‌ام، در یکی از صرافی‌های مجازی عضو شدم و کیف پول دیجیتالی‌ام را راه‌اندازی کردم و اطلاعات حساب و رمز آن را در اختیار او قرار دادم.

زن می‌گوید: در این مدت مبالغ متفاوتی به شماره کارت بانکی‌ام واریز می‌شد و من هم مسئولیت داشتم به‌محض واریز وجه، طبق آموزشی که از قبل دیده بودم، با آن مبلغ رمزارز دیجیتالی بخرم. کارم ادامه داشت تا اینکه حسابم مسدود شد و بعد از مراجعه به بانک متوجه شدم که پلیس فتا حسابم را بسته است.

کشیده‌شدن پای چند شاکی دیگر به پرونده

تحقیقات این پرونده برای شناسایی عامل اصلی ادامه داشت که چند شهروند مشهدی دیگر به پلیس فتا مراجعه می‌کنند و مدعی می‌شوند مبالغی را با عناوین مختلف از آن‌ها کلاهبرداری و سرقت کرده‌اند. یکی از مال‌باختگان در تله فیشینگ قرار گرفته و دیگری طعمه واریز بیعانه خرید کالای غیرواقعی شده بود. مال‌باختگان نیز ده‌ها میلیون تومان از دست داده و حالا درپی دادخواهی‌شان بودند.

گروه کارشناسان فضای‌مجازی پلیس فتای مرکز استان خراسان‌رضوی باتوجه‌به حساسیت پرونده، به ادامه پیگیری‌هایش می‌پردازد تا اینکه ردی از یک شماره حساب در خارج از مشهد پیدا می‌کند؛ سرنخی که خیلی زود به شناسایی عامل اصلی این پرونده ختم می‌شود.

۲ سال آموزش برای کلاهبرداری

متهم زنی جوان و ساکن تهران است. زمانی مأموران مرکز پلیس فتای استان به‌سراغش می‌روند و دستگیرش می‌کنند که داخل مخفیگاهش بود. مجریان قانون از طریق نقطه‌زنی، خط تلفن همراه این شخص را ردزنی می‌کنند و او را به دام می‌اندازند.

رئیس‌پلیس فتای استان خراسان‌رضوی در تشریح دیگر ابعاد این پرونده می‌گوید: متهم ابتدا منکر هرگونه جرمی از جانب خود بود، اما زمانی که با شواهد و ادله کافی در پرونده‌اش روبه‌رو شد، به‌ناچار لب به بیان حقیقت گشود و به جرمش اعتراف کرد.

سرهنگ علی‌اکبر قرائی‌پور بیان می‌کند: متهم که بیست‌وهفت‌ساله است، در اظهاراتش گفته است که از دو سال قبل در فضای‌مجازی دوره‌های مختلف را برای کلاهبرداری آموزش دیده و با آگهی جذب نیروی دورکار، نقشه‌اش را عملی کرده است. این شخص پس از جذب نیرو در سراسر کشور با وعده حقوق ۱۴ میلیون تومانی، جوانان جویای کار را فریب می‌داده و با دسترسی به شماره حساب و ایجاد حساب ارزی دیجیتال، قطعات پازل مجرمانه‌اش را تکمیل کرده است.

این مقام ارشد پلیس فتای استان می‌افزاید: تاکنون پانزده شاکی در سراسر کشور شناسایی شده‌اند که هشت تن از این افراد شهروندان مشهدی و بقیه از شهر‌های یزد، تهران و شیراز هستند. مبالغ کلاهبرداری یا سرقت‌شده نیز از ۴۰۰ هزار تا ۶۰ میلیون تومان است که به بیش از یک‌میلیارد تومان می‌رسد. متهم نیز از راه‌های مختلف مانند ارسال پیامک جعلی سامانه ثنا، بیعانه، پیامک سهام عدالت و پول‌شویی، نقشه مجرمانه‌اش را عملی می‌کرده است. باتوجه‌به اینکه احتمال افزایش رقم کلاهبرداری و تعداد شاکیان وجود دارد، تحقیقات پلیس از این شخص تا حصول نتیجه همچنان ادامه خواهد داشت.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->