لغو تحریم‌های اقتصادی سوریه از سوی اتحادیه اروپا همه مراکز نظامی و انتظامی خراسان رضوی از شبکه برق شهری خارج می‌شوند ولایتی به تناقض‌گویی‌های مقامات آمریکا در مذاکرات واکنش نشان داد بازداشت ۲۰ نفر دیگر به اتهام انتقال ۶۰ زائر غیرمجاز به مکه وزیر خارجه آمریکا: امیدواریم به توافق با ایران دست یابیم ولی آسان نیست دستگاه‌های دولتی تنها ۳ ماه برای اتصال به سامانه پنجره واحد زمین فرصت دارند حمله مسلحانه به پایگاه روسی حمیمیم در سوریه| چند نیروی روس کشته شدند (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزیر دفاع راهی ارمنستان شد (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) ترامپ: پول زیادی از خاورمیانه جمع کردم معاون سیاسی وزیر کشور از احتمال برگزاری هم‌زمان انتخابات ریاست‌جمهوری، مجلس و خبرگان خبرداد عارف: دولت اجازه نمی‌دهد حقی از خانواده جانباختگان و مصدومان حادثه بندر عباس تضییع شود عراقچی: مواضع غیرمنطقی آمریکا باعث شد که زمان برگزاری دور بعدی مذاکرات را تعیین نکنیم پزشکیان: سرمایه‌گذاری‌های مشترک و متقابل میان ایران و ترکمنستان راهبردی برای تامین رفاه دو ملت است آیت‌الله علم‌الهدی: مشکل جمعیت با فرهنگ‌سازی قابل حل است روسیه برای کمک به دستیابی اجماع میان ایران و آمریکا اعلام آمادگی کرد قالیباف در بزرگداشت شهدای خدمت: شهید رئیسی روح انقلاب را در فضای مدیریتی کشور زنده کرد عارف وارد بندرعباس شد (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) آژانس امدادرسانی سازمان ملل در فلسطین، از گسترش سوءتغذیه در نوار غزه خبر داد قدردانی پاکستان از چین برای حمایت قاطع پکن از تمامیت ارضی این کشور ویدئو | سخنان رهبر معظم انقلاب درباره حق غنی‌سازی ایران در مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا و توصیه ایشان به طرف مقابل لغو مذاکرات به نقل از سخنگوی وزارت خارجه، ساختگی است (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) سخنگوی دولت: اتاق بازرگانی ایران و تهران ۲۷۶ میلیارد تومان برای حادثه‌دیدگان بندر شهید رجایی اختصاص داده است ۵ کامیون وارد غزه شد که ۲ کامیون آن حامل کفن بود ابراز امیدواری مسکو برای تصویب سریع‌تر توافق راهبردی با ایران عراقچی بعد از سخنرانی رهبر انقلاب: از نظر ایران موضوع غنی‌سازی قابل مذاکره نیست + فیلم کوچک‌زاده در مجلس در پی تصویب پالرمو در مجمع تشخیص مصلحت نظام جنجال به پا کرد سخنگوی وزارت خارجه: تاکنون زمان و مکان قطعی دور بعدی مذاکرات با آمریکا مشخص نشده است معاون‌اول رئیس‌جمهور با خانواده‌های شهیدان آیت‌الله رئیسی و مالک رحمتی دیدار کرد
سرخط خبرها

طی ۴ روز دو بسته ۴۰ میلیون دلاری به افغانستان ارسال شد

  • کد خبر: ۱۶۴۱۱۵
  • ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۰:۲۲
طی ۴ روز دو بسته ۴۰ میلیون دلاری به افغانستان ارسال شد
بانک مرکزی افغانستان روز یکشنبه اعلام کرد، یک بسته نقدی ۴۰ میلیون دلاری جدید وارد شهر کابل شده و این دومین محموله نقدی است که کابل در چهار روز گذشته دریافت می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز به نقل از خبرگزاری خامه پرس، بانک مرکزی افغانستان اعلام کرد، این کمک نقدی ۴۰ میلیون دلاری بخشی از کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل است که وارد شهر کابل و به یک بانک بازرگانی خصوصی واریز شده است.

از زمان بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان در سال ۲۰۲۱، میزان کمک‌های نقدی منتقل شده به افغانستان از دو میلیون دلار فراتر رفته است.

بانک مرکزی افغانستان از دریافت این کمک در چارچوب کمک‌های نقدی بشردوستانه سازمان ملل استقبال کرده و خواستار همکاری هر چه بیشتر در سراسر حوزه‌ها با جامعه بین المللی شد.

نحوه هزینه‌کرد این اعتبارات همواره مورد مناقشه بوده و کشورهای اهدا کننده به ویژه آمریکا اجازه به تحقیقات درباره چگونگی استفاده از این اعتبارات نداده اند.

پیش از این، نهاد موسوم به بازرس کل ویژه بازسازی افغانستان (سیگار)‌ فاش کرد که کمک های اهدایی آمریکا  به افغانستان چندان واضح نیستند و وزارت امور خارجه آمریکا از ارائه جزئیات در این زمینه خودداری کرده است.

برخی از سیاستمداران افغان از سازمان ملل از بابت تحویل مداوم کمکهای نقدی به دولت طالبان و کمک به این گروه در تامین مالی حکومت دوفاکتوی خود انتقاد کرده‌اند.

هیات کمکی سازمان ملل در افغانستان (یوناما) پیش از این تصریح کرده بود که پولهای نقد منتقل شده به افغانستان در حسابهای سازمان ملل در یک بانک خصوصی واریز شده‌اند و توسط نهادهای سازمان ملل صرفا برای کمک‌های  بشردوستانه و دیگر برنامه‌های حمایتی مورد استفاده قرار خواهند گرفت. بر طبق بیانیه این هیات، این پول تحویل "امارت اسلامی افغانستان" (طالبان) نخواهد شد.

با سلطه طالبان بر افغانستان، نظام بانکی کشور زیر تحریم جامعه جهانی قرار گرفت و انتقال پول از کشورهای اروپایی و آمریکایی به افغانستان از طریق بانک صورت نمی‌گیرد. بسته‌های ۴۰ میلیون دلاری پول نقد، مستقیم به افغانستان منتقل می‌شود و از طریق دفترهای سازمان ملل متحد، برای مبارزه با بحران انسانی کنونی به مصرف می‌رسد. 

تحت حاکمیت طالبان، نرخ فقر در افغانستان به بالاترین سطح رسیده است و میلیون‌ها شهروند این کشور به کمک‌های فوری بشردوستانه نیاز دارند. حکومت طالبان قادر به ارائه کمک به نیازمندان نیست.  

نشست دوحه به ابتکار آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، با حضور نمایندگان بیش از ۲۰ کشور جهان، اول و دوم مه برگزار شد. سازمان ملل در این نشست کوشید کمک‌کنندگان بزرگ به افغانستان را متقاعد کند که به بحران انسانی در افغانستان توجه کنند.  

در دوران حکومت ۲۱ ماهه طالبان، بیش از دو میلیارد دلار در قالب بسته‌های ۳۲ میلیون دلاری و ۴۰ میلیون دلاری به افغانستان منتقل شده و تا حدودی توانسته است از فروپاشی کامل اقتصاد افغانستان جلوگیری کند.  

در حکومت طالبان، بسیاری از سرمایه‌گذاران و صنعتگران افغانستان کشور خود را ترک کرده‌اند و تمایل شهروندان این کشور به سرمایه‌گذاری، به پایین‌ترین سطح رسیده است. بیشتر ثروتمندان سرمایه‌های خود را به امارت متحده عربی، ترکیه و چندین کشور دیگر منتقل کرده‌اند. 

کمک‌های جامعه جهانی و به‌ویژه ایالات متحده آمریکا به افغانستان، باعث افزایش نگرانی‌ها از احتمال دستیابی طالبان به بخشی از کمک‌ها شده است. سیگار، بازرس ویژه آمریکا برای بازسازی افغانستان، اوایل ماه میلادی جاری گفت که آمریکا همچنان بزرگ‌ترین کمک‌کننده به افغانستان به شمار می‌رود و از زمان سرنگونی حکومت پیشین این کشور تاکنون، حدود ۲.۱ میلیارد دلار به افغانستان ارسال کرده است.  

جان ساپکو، بازرس ویژه ایالات متحده در امور بازسازی افغانستان، به کمیته نظارت کنگره آمریکا گفت که نمی‌تواند با قاطعیت بگوید که کمک‌های نقدی واشنگتن، به کمک‌ مالی به طالبان نمی‌انجامد. 

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->