اماکن جدید استراحت شبانه زائران در حرم امام رضا(ع) تعیین شد کدام نهادها بیشترین سهم را در اجرای طرح «زندگی با آیه‌ها» داشتند؟ پژمان‌فر: باید مسجد را از نمازخانه صرف خارج کنیم عمران و آبادانی، هم‌تراز عبادت نسخه‌ای اعلا برای مؤدب بودن ثبت‌نام سفر به عتبات ویژه عرفه ۱۴۰۴ آغاز شد | افزایش هزینه‌ها بین ۵ تا ۲۰ درصد کتاب «دینامیک به‌روز»، روایتی از طراح سازه‌های مهندسی جبهه، رونمایی می‌شود برنامه ریزی برای افزایش چشمگیر بازدید‌ها و اعزام‌ها به مناطق عملیاتی دفاع مقدس رحیم‌پور ازغدی: ایمان به وعده‌های الهی، مسیر آرامش، رشد و پیروزی در زندگی است لباسی که با عشق پوشید | خادمی امام رضا (ع) برای رئیسی یک هویت بود پیشنهاد نام‌گذاری مجتمع قضایی به نام شهید آیت‌الله رئیسی | ضرورت بازخوانی نقش دستگاه‌ها در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت «سه فصل در یک برداشت»؛ روایتی تحلیلی از سیره عدالت‌محور شهید رئیسی رونمایی از مستند شهید آیت‌الله رئیسی در مشهد هم‌زمان با اولین سالگرد شهادت ایشان مدیر عالی حرم مطهر رضوی: فعالین حوزه روابط عمومی به حوزه زیارت توجه ویژه داشته باشند تولیت آستان قدس رضوی: اخلاق و سیره رضوی باید سرمشق فعالیت‌ها و رفتار خادمیاران باشد حسینیه معلی تولید فصل جدید خود را آغاز کرد | تغییرات در میز ذاکران یاد مرگ، ذکر مبارکی که رهایی‌بخش است سی‌ونهمین جشنواره قرآن و عترت دانشجویان سراسر کشور برگزار می‌شود نقش توکل در سبک زندگی اسلامی | توکل؛ سدشیطان، رمز عزت
سرخط خبرها

مکان‌هایی در سفر حج که دعا در آن مستجاب است

  • کد خبر: ۱۶۶۰۱۶
  • ۰۴ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۳:۵۹
مکان‌هایی در سفر حج که دعا در آن مستجاب است
خانه خدا در شهر مکه عربستان واقع شده است که هر ساله در ایام مختلف مسلمانانی از سراسر جهان به زیارت خانه خدا می‌آیند.

به گزارش شهرآرانیوز، در ایام حج نیز به تناسب جمعیت هر کشور، زائران به مکه و مدینه مشرف می‌شوند که برای برپایی حج تمتع آیات و روایات متعددی وجود دارد که مسلمانان را به برپایی حج تشویق می‌کند تا جایی که حضرت امام صادق (ع) فرمودند: «تا زمانی که حج برپاست، دین اسلام نیز پابرجا است».

امسال در کنار میلیون‌ها زائر خانه خدا، ۸۵ هزار نفر از کشورمان نیز به حج مشرف می‌شوند که اولین گروه زائران خانه خدا ۲۷ تیرماه به مدینه تشرف یافتند تا پس از آن به زیارت خانه خدا بروند.

بر همین اساس لازم است تا با ساختمان کعبه و اماکن مهم اطراف آن آشنا شد.

بنای فعلی کعبه یا همان خانه خدا توسط حضرت ابراهیم (ع) ساخته شده که این مکان مقدس دارای چهار رکن، شمالی یا عراقی، جنوبی یا یمانی، شرقی یا حجرالاسود، غربی یا شامی و دارای یک ناودان بر فراز حجر اسماعیل (ع) است.

به سنگی که حضرت ابراهیم (ع) برای بنا کردن کعبه روی آن ایستاد، مقام ابرهیم می‌گویند. حجر اسماعیل (ع) میان رکن عراقی و شامی است که خانه حضرت اسماعیل (ع) و محل دفن هاجر و اسماعیل (ع) و برخی دیگر از انبیای الهی است.

فاصله بین حجرالاسود تا مقام ابرهیم (ع) را «حطیم» می‌گویند، جایی که توبه حضرت آدم (ع) پذیرفته شد و وعده داده‌اند که دعا در آنجا مستجاب است.

درب کعبه نیز در شمال شرقی کعبه و بین رکن حجرالاسود و رکن عراقی است. دیوار حد فاصل حجرالاسود و درب کعبه «ملتزم» نامیده می‌شود که دعا در این مکان نیز همچون حطیم به اجابت می‌رسد.محل قرارگیری چاه زمزم نیز در این مکان است. حجرالاسود در رکن شرقی کنار درب کعبه قابل مشاهده است.

پرده کعبه نیز روپوشی از پارچه ابرایشمی به رنگ سیاه است. به برآمدگی و برجستگی دیوار کعبه که در چهار طرف آن وجود دارد، «شاذروان» می‌گویند.

همچنین دیوار کنار رکن یمانی و درب کعبه و مقابل ملتزم که محل ورود فاطمه بنت اسد برای تولد حضرت علی (ع) به کعبه است، «مستجار» نامیده می‌شود که بسیاری از زائران این اماکن مقدس را زیارت کرده و در آنجا به راز و نیاز با خالق هستی می‌پردازند.

افرادی که به حج تمتع مشرف می‌شوند، در کنار زیارت این اماکن مقدس شامل رحمت بسیاری قرار می‌گیرند تا جایی که حتی زائرانی که تنها به خانه خدا بنگرند مورد رحمت الهی قرار می‌گیرند. همچنین امام صادق (ع) فرمودند: «انّ للَّه عزوجلّ حول الکعبة عشرین و مأة رحمة منها ستّون للطائفین و اربعون للمصلّین و عشرون للناظرین»، همانا که خداوند در اطراف کعبه ۱۲۰ رحمت دارد، ۶۰ رحمت خاص طواف‌کنندگان و ۴۰ رحمت ویژه نمازگزاران و ۲۰ رحمت براى نظر کنندگان است.

ایام حج از ۵ تا ۱۳ ذی‌الحجه یعنی به مدت ۹ روز برگزار می‌شود، اما با توجه به محدودیت فرودگاه مدینه و جده امکان اعزام زائران تنها در این بازه زمانی وجود ندارد و بسیاری از زائران کشور‌های مختلف از ذی‌القعده به مدینه تشرف می‌یابند تا در زمان مقرر بتوانند خود را به برپایی حج برسانند.

منبع: دانشجو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->