صفحه ویژه با عنوان «قهرمان؛ سلیمانی» در وبگاه مقام معظم رهبری به‌روزرسانی شد سخنگوی وزارت امور خارجه سانحه هوایی در کره جنوبی را به خانواده قربانیان تسلیت گفت بابک زنجانی آزاد شد؟ + عکس آیت‌الله علم‌الهدی: حرکت مردم در ۹ دی یک حرکت بسیار اصیل و ریشه‌داری بود | دشمن تحریم‌های توفنده و کوبنده اقتصادی نسبت به ما دارد بازخوانی ۲۰ جمله کلیدی از رهبر معظم انقلاب به مناسبت یوم الله ۹ دی | بصیرت، نورافکن و قطب‌نماست عارف: تکمیل و بهره‌برداری کامل از آزادراه تهران-شمال، از اولویت‌های دولت چهاردهم است کمیسیون‌های تخصصی مجلس، میزبان هفت وزیر از کابینه چهاردهم خواهند بود فضائلی: تصمیمات و مصوبات شورای عالی فضای مجازی به تأیید رهبری احتیاج ندارد وزیر امور خارجه عمان به تهران سفر خواهد کرد سپاه و بسیج، آماده برای دفاع از امنیت ملی و مقابله با نقشه‌های دشمن سقوط هواپیمای مسافربری کره جنوبی | احتمال فوت ۱۷۹ نفر + فیلم نهم دی زنگ بیداری برای خواص بود نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونسیتی به سرطان مبتلا شد حماس خواهان اعزام ناظران بین‌المللی به غزه شد نخست وزیر رژیم صهیونیستی زیر تیغ جراحی می‌رود دولت آمریکا درصدد به رسمیت شناختن دولت شورشیان سوری برنامه ریزی رژیم صهیونیستی برای گسترش جنگ در نوار غزه انهدام سیزدهمین پهپاد آمریکایی توسط یمن حمله انتحاری به مقر انتظامی در بندر لنگه| یک فرما‌نده پلیس به شهادت رسید (۸ دی ۱۴۰۳) نشست مشترک استاندار خراسان رضوی با علمای اهل سنت پهپاد آمریکایی توسط یمنی‌ها سرنگون شد (۸ دی ۱۴۰۳) پهپاد «ام کیو ۹» آمریکا در آسمان یمن سرنگون شد وزیر خارجه رژیم صهیونیستی علیه ایران یاوه گویی کرد عراقچی: سال ۲۰۲۵ در رابطه با موضوع هسته‌ای ایران مهم است آیا وزیر اقتصاد استیضاح می‌شود؟ تجاوز هوایی جدید آمریکا و انگلیس به یمن (۸ دی ۱۴۰۳) دستگیری سرشبکه مرتبط با منافقین در اردبیل (۸ دی ۱۴۰۳) پایگاه هوایی «نواتیم» ارتش رژیم صهیونیستی مورد حمله موشکی ارتش یمن قرار گرفت (۸ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

تشدید حملات «تروریستی» در پاکستان پس از تسلط طالبان بر افغانستان

  • کد خبر: ۱۶۷۳۴۱
  • ۱۱ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۷:۱۵
تشدید حملات «تروریستی» در پاکستان پس از تسلط طالبان بر افغانستان
بر اساس گزارش موسسه مطالعات صلح پاکستان (PIPS)، از زمان تسلط گروه طالبان بر افغانستان، پاکستان با افزایش حملات «تروریستی» روبرو شده است.

به گزارش شهرآرانیوز به نوشته روزنامه ایندیپندنت، گزارش جدید موسسه مطالعات صلح پاکستان نشان می‌دهد با گذشت ۲۱ ماه از سلطه طالبان بر افغانستان، میزان خشونت‌ها از جمله حملات «تروریستی» در پاکستان ۷۳ درصد افزایش یافته است و گروه‌های شبه‌‎نظامی فعالیت خود را در بخش‌های مختلف پاکستان به میزان بی‌سابقه‌ای گسترش داده‌اند.

بر اساس این گزارش که روز چهارشنبه در اسلام‌آباد و در نشستی با حضور رسانه‌ها ارائه شد، از ۱۵ اوت ۲۰۲۱ که طالبان قدرت را در افغانستان تصاحب کردند تا آوریل ۲۰۲۳، شمار قربانیان حملات تروریستی در پاکستان در مقایسه با بازه زمانی پیش از سلطه طالبان بر افغانستان، ۱۳۸ درصد افزایش یافته است.

این گزارش می‌افزاید که ایالت‌های بلوچستان و خیبرپختونخوا از افزایش حملات تروریستی بیشترین آسیب را دیده‌اند و در ۲۱ ماه گذشته، میزان حوادث خشونت‌بار در خیبرپختونخوا ۹۲ درصد و در بلوچستان ۸۱ درصد افزایش یافته است.

مسئولیت بیشتر حملات تروریستی را که در این دو ایالت رخ می‌دهند، تحریک طالبان پاکستان، داعش خراسان یا ارتش آزادی‌بخش بلوچستان بر عهده می‌گیرند. این سه گروه پس از سلطه طالبان بر افغانستان، فعالیت خود را در دو ایالت خیبرپختونخوا و بلوچستان افزایش داده‌ و با دسترسی به سلاح‌های آمریکایی رها شده در افغانستان ضربات سنگینی به نیروهای امنیتی پاکستان وارد کرده‌اند.

موسسه مطالعات صلح پاکستان با هشدار درباره قدرت گرفتن افراطی‌گری در پاکستان افزود که فعالیت روزافزون جریان‌های مذهبی افراطی و ملی‌گرایان بلوچ می‌تواند یک تهدید پایدار برای آینده پاکستان باشد. در این گزارش آمده است: «این محیط ناامن و مملو از ستیزه‌جویی و خشونت در مدت طولانی‌تری می‌تواند تهدیدی جدی برای ثبات سیاسی و اقتصادی باشد.»

هم‌زمان با انتشار این گزارش، تحریک طالبان پاکستان نیز از عملیات‌های مسلحانه انجام‌شده علیه دولت پاکستان از ابتدای سال ۲۰۲۳ تا آخر ماه مه گزارشی منتشر کرد. بر اساس این گزارش، تحریک طالبان پاکستان در پنج ماه گذشته، ۵۷ حمله علیه دولت پاکستان سازماندهی کرده است.

تحریک طالبان پاکستان مدعی است ۲۳ حمله در وزیرستان شمالی، ۲۱ حمله در وزیرستان جنوبی، هشت حمله در خیبرپختونخوا و پنج حمله در پیشاور انجام داده است. شماری از حملات تهاجمی و با هدف کشتن نیروهای امنیتی پاکستان و تصرف قرارگاه‌های آنان انجام شده‌اند و برخی نیز تدافعی و در پاسخ به حمله نظامیان پاکستان صورت گرفته‌اند.

تحریک طالبان پاکستان که در سال ۲۰۰۷ از تجمیع چندین گروه شبه‌نظامی فعال در پاکستان ایجاد شد، از متحدان نزدیک طالبان افغانستان است و گزارش ناظران شورای امنیت سازمان ملل در ماه ژوییه سال ۲۰۲۲ نشان می‌دهد که حدود چهار هزار و ۵۰۰ تن از اعضای این گروه در افغانستان حضور دارند. در نزدیک به دو سال اخیر، شماری از فرماندهان تحریک طالبان پاکستان هم در حملات انفجاری و کمین‌های انفرادی در شهرهای مختلف افغانستان کشته شده‌اند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->