جمع‌بندی کمیسیون انرژی مجلس از دلیل قطعی برق پاییز ۱۴۰۳ آیت‌الله علم‌الهدی: اساس فتنه ۸۸ براندازی نظام و انقلاب اسلامی بود | مردم در مقابل فتنه‌های دشمن غافل نباشند عملیات ضدصهیونیستی در تل‌آویو یک کشته برجای گذاشت (۷ دی ۱۴۰۳) موافقت پارلمان کره جنوبی با عزل رئیس جمهور موقت عراقچی وارد چین شد (۷ دی ۱۴۰۳) اوکراین مدعی تلفات سنگین کره شمالی در کورسک شد (۷ دی ۱۴۰۳) رئیس‌جمهور موقت کره جنوبی هم استیضاح می‌شود؟ رژیم صهیونیستی دوباره آتش‌بس لبنان را نقض کرد (۷ دی ۱۴۰۳) عراقچی: بار‌ها به بشار اسد توصیه کردم با ترکیه وارد مذاکره شود حمله موشکی یمن به تل‌آویو فرودگاه بن‌گوریون را به تعطیلی کشاند (۷ دی ۱۴۰۳) درگیری شدید در مناطق علوی‌نشین حمص| «افراد مسلح» با نیروهای تحریر الشام درگیر شدند فرماندار جدید مشهد منصوب شد ویدئو| پزشکیان: اتصال ریلی بجنورد به مشهد مصوب شده است ویدئو| پزشکیان: ۳۵ میلیارد دلار گاز را می‌سوزانیم! پوتین: خواهان پایان جنگ با اوکراین هستیم یاوه گویی تازه وزیر خارجه رژیم صهیونیستی: ایران تهدیدی علیه ما و اوکراین است! پزشکیان ۲۸ دی‌ماه به مسکو سفر می‌کند ایران، عضو ناظر اتحادیه اقتصادی اوراسیا شد ویدئو| حمله جنگنده‌های رژیم صهیونیستی به خاک یمن ویدئو| وزیر نیرو: قول می‌دهم سال آینده مشکلات برقی را رفع کنیم دادستان مشهد: شکایت‌های مردم از خودروسازان را پیگیری می‌کنیم منابع آذربایجانی: شلیک موشک روسی باعث سقوط هواپیما در قزاقستان بوده است! پزشکیان: برای بهترین شدن باید دست به دست هم بدهیم بازدید معاون قوه قضائیه از کارخانه ایران خودرو خراسان (۶ دی ۱۴۰۳) پزشکیان، علی اف را به تهران دعوت کرد معاون قوه قضائیه: اجازه نمی‌دهیم واحد‌های تولیدی دچار وقفه یا تعطیلی شوند + فیلم اسلام‌آباد: در همکاری با ایران علیه تروریسم، تعهد داریم یکی از مرتبطین اطلاعاتی کشورهای همسایه در اردبیل دستگیر شد
سرخط خبرها

خاندوزی: منابع ارزی ایران در کره و دیگر کشور‌ها طی هفته‌های آتی آزاد می‌شود

  • کد خبر: ۱۶۹۱۱۳
  • ۲۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۳۱
خاندوزی: منابع ارزی ایران در کره و دیگر کشور‌ها طی هفته‌های آتی آزاد می‌شود
سخنگوی اقتصادی دولت در پاسخ به سوالی درباره آزادسازی منابع بلوکه شده ایران در کره جنوبی و سایر کشور‌ها اظهار داشت: با تلاش‌های وزارت امور خارجه و بانک مرکزی پیشرفت‌های خوبی در این زمینه رخ داده و در هفته‌های آینده نتایج آن را خواهیم دید.

به گزارش شهرآرانیوز، سید احسان خاندوزی سخنگوی اقتصادی دولت در نشست خبری امروز با خبرنگاران گفت: شاخص کل تولید صنعتی در سال گذشته به‌طور میانگین حدود ۹.۶ درصد رشد داشته است و از ۲۴ صنعتِ بزرگ مورد بررسی، شاخص ۲۳ صنعت نشان می‌دهد چرخ تولید به حرکت در آمده است و بیشترین رشد مربوط به صنایع تولید وسایل نقلیه موتوری است. صنایع تولید ماشین‌آلات و تجهیزات در سال گذشته حدود ۱۷.۵ درصد رشد تولیدات داشته‌اند.

وی افزود: یکی از بخش‌های مورد چالش در سال گذشته صنایع غذایی بود و گزارش‌ها حاکی از این است گرچه در نیمه اول سال گذشته کاهش رشد داشتند، اما با اقدامات دولت، در نیمه دوم سال رشد مثبت شکل گرفت. بانک جهانی در آخرین گزارش‌های خود رشد اقتصادی ایران در پاییز سال قبل را ۴.۷ درصد اعلام کرده است و البته بانک مرکزی رشد با نفت را ۵.۳ و بدون نفت را ۴.۵ درصد اعلام کرد.

سخنگوی اقتصادی دولت گفت: این اعداد با گزارش‌های مراکز رسمی کشور برای افزایش سرمایه‌گذاری که ۷.۷ رشد داشته است و جهش صادرات غیرنفتی با ۵۳ میلیارد دلار و هم‌چنین کاهش نرخ بیکاری مجموعاً نشان می‌دهد بسته‌های سازگاری هستند که همدیگر را تأیید می‌کنند و بخش واقعی اقتصاد ایران از آن چاله سال ۱۳۹۷ به بعد برخاسته است و امیدواریم با سیاست‌ها و همت فعالان اقتصادی خروج از این چاله رکودی که سال گذشته داشتیم، امسال هم بهتر ادامه یابد.

خاندوزی درباره تأمین مالی تولید گفت: علی‌رغم اینکه توسط شبکه بانکی برای رشد ترازنامه بانک‌ها سقف‌هایی گذاشته شده بود، تسهیلات پرداختی ۴۵.۳ درصد رشد داشته که سهم خانوار و بنگاه (یعنی مردم) حدود ۱۵.۴ درصد بوده و باقی تسهیلات تولیدکنندگان و شرکت‌هاست. سال گذشته ۱۶۵ درصد به تسهیلات بخش دانش‌بنیان افزوده شده است.

وی هم‌چنین بیان کرد: کاهش تورم تولیدکننده را با سرعتی بیشتر و در تورم مصرف‌کننده از ماه آینده شاهد کاهش خواهیم بود. قله سال‌های گذشته تورم تولیدکننده در اردیبهشت سال ۱۴۰۰ بود که به ۱۰۳ درصد رسیده بود و تا پایان سال ۱۴۰۰ به ۳۳ درصد کاهش یافت و در سال ۱۴۰۱ با عوامل داخلی و خارجی افزایش داشت و منجر شد که در خرداد ۱۴۰۱ به ۴۲ درصد برسد، اما روند نزولی خود را در پیش گرفت و فروردین امسال به ۴۰.۷ کاهش یافت، این میزان در اردیبهشت امسال به ۳۲ درصد رسید و نشان می‌دهد قیمت‌های تولیدکننده تحت کنترل است. انتظار می‌رود تورم مصرف‌کننده هم در ماه‌های آینده به‌دنبال تورم تولیدکننده کاهش داشته باشد.

سخنگوی اقتصادی دولت عنوان کرد: تأکید می‌کنم که این اعداد و ارقام به‌معنای کاهش قیمت‌ها و یا ثبات قیمت‌ها نیست و به‌معنای رضایت دولت از تورم نیست بلکه به‌معنای چرخش مسیری است که سرعت افزایش مستمر قیمت کالا‌ها کمتر می‌شود که می‌تواند حکایتگر این باشد که از فشار تورمی سال ۱۳۹۷ تا پایان ۱۴۰۱، در سال جاری بتوانیم وارد سطوح پایین‌تر تورم بشویم.

خاندوزی در پاسخ به سؤالی درخصوص پرداخت‌های دولت گفت: بر اساس آمار خزانه‌داری کل کشور، دولت بدون استقراض از منابع بانک مرکزی توانسته است پرداخت‌های عمرانی را تا ۹۰ درصد رشد دهد؛ در حالی که بخش عمده پرداخت‌های عمرانی در گذشته به‌صورت اوراق صورت می‌گرفت. هم‌اکنون سهم اوراق کاهش یافته و سهم پرداخت‌های نقدی به پیمانکاران افزایش داشته است.

وی در ادامه سخنان خود بیان کرد: تأمین مالی بخش واقعی اقتصاد سال گذشته رشد خوبی داشت؛ افزایش سرمایه شرکت‌های سهامی عام از ۱۸۱ هزارمیلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ به ۲۸۴ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۱ رسید و رشد ۵۶ درصدی را ثبت کرد.

سخنگوی اقتصادی دولت ادامه داد: با انضباط مالی و استفاده کمتر دولت از ظرفیت بازار بدهی، سهم بخش خصوصی از بازار بدهی افزایش یافت؛ به‌طوری که انتشار اوراق شرکتی در بورس از عدد ۳۲ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ به ۱۲۴ میلیارد تومان در سال قبل افزایش یافت که حاکی از رشد ۴ برابری یا حدود ۳۰۰ درصدی است.

خاندوزی هم‌چنین درباره تسهیلات مسکن تصریح کرد: در مجموع حدود ۸۷ هزار میلیارد تومان تسهیلات حوزه مسکن تاکنون پرداخت شده است؛ ضمن اینکه تسهیلات خرد بدون ضامن نیز از بهمن ۱۴۰۰ تا پایان اردیبهشت امسال به ۱ میلیون و ۸۵۰ هزار نفر بدون ضامن پرداخت شده که معادل ۶۷ هزار میلیارد تومان است.

سخنگوی اقتصادی دولت در پاسخ به سؤالی درباره اعطای تسهیلات به اشخاص مرتبط با بانک‌ها نیز اظهار داشت: بعضاً در مواردی با وجود ضوابط در این زمینه، اجرایی نمی‌شد و بانک‌ها کوتاهی می‌کردند تا به اشخاص مرتبط خود تسهیلات بدهند؛ به آن بانک‌ها تذکر داده شده است و هیئت انتظامی بانک مرکزی نیز در حال شناسایی متخلفان و تدوین احکام بازدارنده است، دراین‌باره برخی از بانک‌ها توسط هیئت انتظامی سلب اعتبار شدند که برخی از بانک‌ها اعتراض داشتند که احکام در حال بررسی است.

وی درباره روند رشد نقدینگی نیز عنوان کرد: رشد نقدینگی در دو ماه اخیر نسبت به مدت مشابه سال قبل کمتر شد و در دوماهه ابتدایی سال جاری، نرخ رشد نقدینگی به ۲.۱ درصد رسید. این رشد در دوماهه اول سال ۱۳۹۸ به ۳.۱، دوماهه اول سال ۱۳۹۹ نیز ۵ درصد و دوماهه اول سال ۱۴۰۰ به ۳.۶ درصد و دوماهه اول سال ۱۴۰۱ به ۲.۳ درصد بود، با این روند برآورد می‌شود هدف‌گذاری صورت‌گرفته برای کاهش رشد نقدینگی به ۲۵ درصد در پایان سال جاری برسیم.

سخنگوی اقتصادی دولت در ادامه سخنان خود در پاسخ به سوالی درباره آزادسازی منابع بلوکه شده ایران در کره جنوبی و سایر کشور‌ها اظهار داشت: با تلاش‌های وزارت امور خارجه و بانک مرکزی پیشرفت‌های خوبی در این زمینه رخ داده و امیدواریم در هفته‌های آینده شاهد رویت نتایج عملی آن باشیم.

خاندوزی همچنین در پاسخ به سوالی درباره برخی اظهارنظر‌ها پیرامون وام از منابع ایران از سوی صندوق بین المللی پول گفت: این وام به‌معنای ایجاد تعهد بازپرداخت از سوی ایران نیست که در بعضی از رسانه‌ها این اشتباه وجود داشت؛ این موضوع به معنای افزایش سرمایه ایران در صندوق بین‌المللی پول است و البته یک تیم فنی مستقلی مشغول بازکردن مسیر آن است. امید مجموع این اقدامات توان بانک مرکزی در مدیریت بازار ارز را بهبود ببخشد.

وی هم‌چنین درباره مالیات بر عایدی سرمایه گفت: مهم‌ترین زیرساخت مالیات بر عایدی سرمایه، پیاده‌سازی قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان است که در حال تکمیل است. اقدامات دیگری هم در جهت شناسایی معاملات در بازار‌های مختلف دارایی در دست اجراست که از جمله آن‌ها می‌توان به تشکیل کارپوشه تجاری و یا غیر تجاری برای افراد، ثبت صورت‌حساب‌های الکترونیکی توسط سازندگان و فروشندگان صنوف طلا، نقره، پلاتین، مسکوکات و جواهرآلات در خصوص هرگونه خرید از اشخاص غیرتجاری و تجاری مجاز به خرید و فروش انواع ارز و مسکوک طلا از قبیل بانک‌ها، مؤسسات مالی و اعتباری و صرافی‌ها و انتقال اطلاعات ثبت شده در صورتحساب‌های الکترونیکی به کارپوشه تجاری یا غیرتجاری افراد اشاره کرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->