محمد کاملان | شهرآرانیوز؛ مدتها بود که زمزمه تعطیلی قدیمیترین شهربازی مشهد به گوش میرسید، اما کسی آن را جدی نمیگرفت، تا اینکه اداره استاندارد به صورت رسمی و با این علت که بسیاری از دستگاههای این مجموعه فرسوده هستند و استانداردهای لازم را ندارند، کوهستان پارک شادی را در سال ۱۳۹۰ پلمب کرد تا مشهد یکی از فضاهای تفریحیاش را نیز از دست بدهد. پس از تعطیلی کوهستان پارک شادی و واگذاری آن به بانک دی، این بانک اعلام کرد که دنبال واگذاری کوهستان پارک است.
حدود دوازده سال از این تعطیلی و واگذاری میگذرد و تا امروز هم چندین بار مزایده فروش کوهستان پارک شادی با قیمتهای مختلف برگزار شده است، اما هیچ مشتری برای خرید این ملک ۵۹۱ هزار و ۶۰۰ مترمربعی پیدا نشد تا اینکه بانک دی به همین دلیل در تفاهمی کوهستان پارک را به سازمان اقتصادی کوثر، یکی دیگر از مجموعههای بنیاد شهید، واگذار کرد؛ اتفاقی که کورسوی امیدی برای احیای دوباره این شهربازی قدیمی زنده کرده است و حالا رئیس شورای اسلامی شهر مشهد میگوید که بنیاد شهید مخالفتی با نوسازی کوهستان پارک شادی ندارد و نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی از پیگیری برای تفاهمنامه بین شهرداری و بنیاد شهید خبر میدهد.
پس از دو مرحله مزایده نافرجام کوهستانپارک توسط بانک دی، زمزمه تغییرکاربری آن هم به گوش رسید که با واکنش قاسم تقیزاده خامسی، شهردار وقت مشهد، روبهرو شد. تقیزاده رسما اعلام کرد که مدیریت شهری اجازه تغییر کاربری نمیدهد و اگر کسی قصد احیای کوهستانپارکشادی را داشته باشد، شهرداری تسهیلات میدهد و کمکش میکند. تقیزاده همان زمان از پیشنهاد شهرداری به بانک دی برای واگذاری کوهستانپارک به شهرداری در قالب اجاره به شرط تملیک هم پرده برداشت که با پاسخ مثبتی از سوی بانک دی روبهرو نشد.
بعد از کشوقوسهای فراوان پرونده خرید و احیای دوباره کوهستانپارکشادی در دوره پنجم مدیریت شهری تقریبا بسته شد و نه تنها پیگیریهای شهرداری در این دوره به هیچجایی نرسید، بلکه مزایدههای مختلف بانک دی هم هیچ نتیجهای نداشت و خریداری برای کوهستانپارکشادی پیدا نشد.
با این حال، پیگیریها برای تملک و احیای دوباره کوهستانپارک شادی در دوره ششم مدیریت شهری ادامه پیدا کرد و ۲۸ آذر ۱۴۰۰، سید عبدا... ارجائی، شهردار پیشین مشهد، در گفتگو با ایسنا از برداشتهشدن گامهایی برای احیای کوهستانپارک خبر داد. موسیالرضا حاجیبگلو، نایبرئیس شورای شهر مشهد، نیز به صورت کاملا رسمی اعلام کرد که آماده توافق با بانک دی برای خرید کوهستانپارک هستیم و پیشنهاد او واگذاری کوهستانپارکشادی به شهرداری مشهد در ازای مطالبات شهرداری از دولت بود. پیشنهادی که مثل دفعات قبل پاسخ روشنی به آن از سوی بانک دی داده نشد.
اما چهارم خردادماه امسال، بانک دی پس از برگزاری چندین مناقصه ناموفق و به دلیل بزرگ مقیاس بودن کوهستانپارکشادی آن را در قبال دریافت چند ملک سهلالبیع به سازمان اقتصادی کوثر واگذار کرد. جالب اینجاست که براساس نامه منتشرشده ازسوی بانک دی برروی سامانهکدال، قیمت ملک کوهستانپارک ۹۵۰ میلیارد ریال اعلام شده است! این واگذاری به مجموعه کوثر امیدها را برای احیای دوباره کوهستانپارک شادی بیش از پیش زنده کرد.
نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با شهرآرا با بیان اینکه کوهستانپارکشادی مجموعه خاطرهانگیزی برای مردم مشهد و زائران است و باید دوباره راهاندازی شود گفت: ما انتظار داریم که بنیاد شهید به این موضوع توجه کند و لازمه آن این است که تفاهمی میان شهرداری و بنیاد شهید نوشته شود که هم برای شهرداری برد باشد و هم برای بنیاد شهید.
حجتالاسلاموالمسلمین نصرالله پژمانفر ادامه داد: زمین کوهستانپارکشادی قابلیت این را دارد که شهرداری بعضی از بخشهای آن را با مجوزهایی در اختیار بنیاد شهید بگذارد که نیازمندیها و منابع مالی این مجموعه را تأمین کند و بخشی از آن هم در ارتباط با راهاندازی فضای کوهستانپارکشادی در اختیار شهرداری مشهد قرار بگیرد تا این شهربازی که مردم مشهد و زائران از آن خاطرات خوشی دارند دوباره احیا شود. بالاخره هیچکدام از این دو مجموعه نباید متضرر شوند و تلاش ما این است که هرچه زودتر این ماجرا به نتیجه برسد و کمک میکنیم که این موضوع هرچه زودتر انجام شود و رئیس سازمان بنیاد شهید کشور و شهردار مشهد دور یک میز بنشینند و به یک تفاهم مشترک درباره کوهستانپارکشادی برسند.
همچنین رئیس شورای اسلامی شهر مشهد از برگزاری دو جلسه برای تعیین تکلیف این مجموعه خبر داد و گفت: وضعیت کوهستانپارک باید تعیین تکلیف شود؛ تاکنون دو جلسه با دکتر قاضیزاده برگزار کردیم، اما به نتیجه مشخصی نرسیدیم.
حسن موحدیان ادامه داد: در تلاش برای نوسازی کوهستانپارک هستیم تا تجهیزات جدید استفاده شود، زیرا مردم از کوهستانپارک خاطره دارند و نباید آن خاطره از بین برود. پیگیر نوسازی کوهستانپارک هستیم و بنیاد شهید نیز مخالفتی ندارد، ولی تعیین سرمایهگذار برعهده بنیاد شهید است.