رشتخوار خراسان رضوی لرزید ماجرای آلودگی هوای اسلامشهر چه بود؟ واژگونی اتوبوس در محور کرمانشاه کنگاور با ۱۰ مصدوم بر جای گذاشت + ویدئو معاون وزیر اذعان کرد: پرداختی دارو و درمان از جیب مردم بسیار بالاست کمردرد و سردرد شایع‌ترین‌دردها| مصرف زیاد مسکن برای حوزه بهداشت و درمان بار مالی دارد علت دود غلیظ در آسمان ماهشهر اعلام شد شبستری: کلیه بیمارستان‌های مشهد ملزم به پذیرش بیماران اورژانسی با تعرفه دولتی هستند هشدار برف و باران برای پنج استان کشور آیا مدارس و ادارات مشهد فردا (شنبه ۸ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟ شاخص آلودگی هوای اسلامشهر ۵۰۰ شد| توصیه ترک شهر به مردم قاتل خاموش در بجستان خراسان رضوی قربانی گرفت انفجار و آتش سوزی در کوهدشت + جزئیات سهمیه استخدام ۱۲ هزار پرستار در کشور آیا مدارس و ادارات تهران فردا (۸ دی ۱۴۰۳) تعطیل هستند؟ تکذیب تراشیدن موی سر ۱۳۰ دانش آموز ششتمدی برای تنبیه باران و برف در راه خراسان رضوی (۷ دی ۱۴۰۳) مجوز استخدام ۲۴ هزار نفر از کادر درمان صادر شد (۷ دی ۱۴۰۳) پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر نقاط کشور (۷ دی ۱۴۰۳) پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم!
سرخط خبرها

عطر یاس و گل‌های شمعدانی مادربزرگ

  • کد خبر: ۱۶۹۴۳۹
  • ۲۵ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۵:۳۳
عطر یاس و گل‌های شمعدانی مادربزرگ
خانه مادربزرگم پر از شمعدانی‌هایی بود که خودش تک‌تکشان را قلمه می‌زد و باغچه‌اش سرشار از عطر گل‌هایی بود که آن‌ها را سروسامان داده بود.

بعدازظهر‌های بهار و تابستان که کم‌کم آفتاب بساطش را از حیاط خانه جمع و خنکای نسیم از لابه‌لای درختان صورتمان را نوازش می‌کرد، رفته‌رفته زمان دلبری یاس تکیه‌زده به دیوار حیاط خانه بود و آب‌پاشیدن روی نعنا‌ها و ریحان‌های تازه باغچه و عطر خوش شب‌بو‌هایی که می‌توانست از هر آدم دل‌سختی، شاعری احساساتی و رمانتیک بسازد.

خانه مادربزرگم پر از شمعدانی‌هایی بود که خودش تک‌تکشان را قلمه می‌زد و باغچه‌اش سرشار از عطر گل‌هایی بود که آن‌ها را سروسامان داده بود؛ عطری که پس از سال‌ها هنوز در مشامم مانده و کافی است از کوچه‌ای قدیمی عبور کنم تا به‌بهانه عطر اقاقیا یا یاس خانه‌ای قدیمی، دوباره برایم عطر همه آن گل‌ها تداعی شود.

سال‌هاست که جای آن خانه را ساختمانی مرتفع گرفته و آن شمعدانی‌ها را هم باد با خود برده است، اما آن نوستالژی، پیوندی دیرینه با دلی دارد که کودکی‌هایش شبیه خیلی از هم‌نسل‌هایش در خانه‌ای که پله‌هایش، پنجره‌هایش و ایوانش گلدان داشت و دیوارهایش پیچک و یاس را در آغوش گرفته بود، گذشته است. کودکی‌هایی که در فوت‌کردن‌های شیطنت‌آمیز در گل‌های شیپوری گذشت و با قهقهه‌زدن با بازوبسته‌کردن دهان گل‌های میمون سپری شد و با بوی یاس و گل‌های محمدی لای دفتر‌های خاطرات گذشت.

حالا این روز‌ها بیشترمان در زندگی‌های آپارتمانی به گلدان‌های کوچک و بزرگ پناه می‌بریم و هرکسی در گوشه‌ای از خانه‌اش، روی تراس‌ها و پشت پنجره‌ها و روی میز‌ها گلدان‌های رنگین می‌چیند تا در این عصر آهن و دود از این حال خوب بی‌بهره نباشد. یادمان نرود آن عطر خوشی که بی‌دریغ از گل‌های درون گلدان‌هایمان یا از سرسبزی گیاهان و درختان محیط زندگی‌مان می‌گیریم، غنیمتی ارزشمند است که باید در شلوغی روزمرگی‌هایمان مراقبش باشیم، پیش از اینکه آن‌ها هم نوستالژی شوند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->