پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی
سرخط خبرها

چند راه حل ساده برای تشخیص چای مرغوب ایرانی از تقلبی

  • کد خبر: ۱۷۲۵۰۵
  • ۱۳ تير ۱۴۰۲ - ۰۱:۴۴
چند راه حل ساده برای تشخیص چای مرغوب ایرانی از تقلبی
چای یکی از پر طرفدارترین نوشیدنی‌ها در کشور ایران است. بسیاری از ایرانیان با نوشیدن این محصول احساس شادابی و نشاط پیدا کرده و قادر به انجام فعالیت‌هایشان خواهند بود. این افراد ترجیح می‌دهند از میان انبوه چای‌های موجود در بازار به خرید چای ایرانی خوب، اصیل و با کیفیت دست بزنند تا طعم و عطر واقعی این نوشیدنی را احساس کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، چای ایرانی انواع بسیار مختلفی دارد؛ بنابراین بهتر است راه‌های شناسایی و تشخیص چای مرغوب و اصل را بدانید تا خرید خوبی داشته باشید و از نوشیدن چای ایرانی با کیفیت لذت ببرید. در این مطلب با نشانه‌های چای ایرانی خوب آشنا می‌شوید.

دم کردن چای ایرانی و تشخیص عطر و طعم آن

ناسایی چای از روی ظاهر آن بسیار سخت است. شاید فقط چای‌کاران و کارخانه‌داران می‌توانند از روی ظاهر چای، کیفیت آن را تشخیص دهند چرا که چای مرغوب بهاره، عطر و طعم و نرمی و لطافت خاصی دارد.

چای سرگل و بهاره ایرانی بهترین نوع چای محسوب می‌شود. این چای دارای بهترین عطر و طعم و کیفیت است. وقتی چای بهاره را درون قوری می‌ریزید، هنگام اضافه کردن آب جوش، عطر بسیار دلنشین چای بهاره به همراه بخار آب بلند می‌شود و بسیار به دل آدم می‌نشیند؛ بنابراین یکی از راه‌های شناسایی چای مرغوب این است که چای را دم کنیم و عطر و طعم چای را مقایسه کنیم.

بهترین راه خرید چای ایرانی، خرید مستقیم از کشاورز است. یکبار چای سرگل بهاره را در فصل بهار به صورت مستقیم از کشاورز خریداری کنید و کیفیت آن را مد نظر داشته باشید؛ و از آن به بعد می‌توانید کیفیت بقیه انواع چای را با آن مقایسه کنید.

آزمون آب سرد

یکی از روش‌های ساده تشخیص وجود رنگ مصنوعی در چای ایرانی یا خارجی، انجام آزمون آب سرد است، به این صورت که یک چای مرغوب و طبیعی که هیچ گونه رنگدانه شیمیایی به آن اضافه نشده است وقتی درون آب سرد ریخته می‌شود پس از گذشت زمان، آب را رنگی نخواهد کرد؛ اما بار‌ها مشاهده کرده‌اید که چای کیسه‌ای و یا چای نمونه‌های خارجی به راحتی حتی در آب سرد هم رنگ می‌دهد.

آزمون یک ساعت: تغییر رنگ و لایه چربی

یکی دیگر از نشانه‌های وجود مواد شیمیایی (معطر کننده‌ها و رنگدانه‌ها) در چای، کدر شدن چای و تیره شدن رنگ فنجان چای بر اثر گذر زمان است. چای خارجی که دارای مواد معطر شیمیایی است، پس از نیم ساعت یا یک ساعت به دلیل واکنش مواد شیمیایی با اکسیژن هوا، رنگ آن به سمت تیرگی و سیاهی میل می‌کند، که یکی از نشانه‌های بارز تفاوت چای ایرانی طبیعی با چای خارجی است.


چای ایرانی مرغوب با گذشت ساعت‌ها در فنجای چای تغییر رنگ نمی‌دهد و این موضوع یکی از راه‌های مهم تشخیص چای مرغوب و اصل است. حتی در بسیاری از چای‌های موجود در بازار که با نام چای خارجی یا چای سیلان عرضه می‌شود، دیده شده که پس از مدتی که در لیوان باقی ماند، یک لایه مانند چربی و به رنگ قهوه‌ای تیره بر روی سطح لیوان تشکیل می‌شود. درواقع وقتی چای وارد بدن شما می‌شود نیز همین رفتار را در دستگاه گوارش انجام می‌دهد و در بلندمدت مصرف این گونه چای‌ها برای سلامت بدن بسیار مضر است.

رنگ چای؛ راه مهم تشخیص چای اصل

چای ایرانی کاملا رنگ طبیعی دارد و دیر رنگ گرفتن چای در آب داغ نشان از مرغوبیت و اصالت چای ایرانی دارد، به طوری که چای ایرانی مرغوب و طبیعی برای دم کشیدن نیاز است که حداقل ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بر روی سماور (شعله غیر مستقیم) قرار داشته باشد تا عصاره طبیعی و رنگ‌دانه‌های گیاه خارج شود. اما در چای خارجی که دارای رنگ مصنوعی است و یا در چای غیر اصل و تقلبی چنین نیست و می‌بینیم که پس از اضافه کردن آب جوش به چای خارجی، بلافاصله رنگ می‌گیرد؛ بنابراین مشخص است که این چای خالص و طبیعی نیست.

منبع: همشهری آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->