درگیری‌های شدید در شمال شرق استان حلب سوریه انتصاب اولین فرماندار زن در تاریخ استان کرمان + سوابق نمایش قدرت دفاعی کشور با رزمایش‌های هفته آتی حمایت از غزه در قلب انگلستان (۷ دی ۱۴۰۳) روسیه اعلام کرد: در روز سقوط هواپیمای آذربایجان، هدف حملات پهپادی اوکراین بودیم پزشکیان: از شرایط سخت تامین برق و گاز عبور کردیم| به فکر سال آینده باشیم علت سقوط هواپیمای آذربایجانی مشخص شد جمع‌بندی کمیسیون انرژی مجلس از دلیل قطعی برق پاییز ۱۴۰۳ آیت‌الله علم‌الهدی: اساس فتنه ۸۸ براندازی نظام و انقلاب اسلامی بود | مردم در مقابل فتنه‌های دشمن غافل نباشند عملیات ضدصهیونیستی در تل‌آویو یک کشته برجای گذاشت (۷ دی ۱۴۰۳) موافقت پارلمان کره جنوبی با عزل رئیس جمهور موقت عراقچی وارد چین شد (۷ دی ۱۴۰۳) اوکراین مدعی تلفات سنگین کره شمالی در کورسک شد (۷ دی ۱۴۰۳) رئیس‌جمهور موقت کره جنوبی هم استیضاح می‌شود؟ رژیم صهیونیستی دوباره آتش‌بس لبنان را نقض کرد (۷ دی ۱۴۰۳) عراقچی: بار‌ها به بشار اسد توصیه کردم با ترکیه وارد مذاکره شود حمله موشکی یمن به تل‌آویو فرودگاه بن‌گوریون را به تعطیلی کشاند (۷ دی ۱۴۰۳) درگیری شدید در مناطق علوی‌نشین حمص| «افراد مسلح» با نیروهای تحریر الشام درگیر شدند فرماندار جدید مشهد منصوب شد ویدئو| پزشکیان: اتصال ریلی بجنورد به مشهد مصوب شده است ویدئو| پزشکیان: ۳۵ میلیارد دلار گاز را می‌سوزانیم! پوتین: خواهان پایان جنگ با اوکراین هستیم یاوه گویی تازه وزیر خارجه رژیم صهیونیستی: ایران تهدیدی علیه ما و اوکراین است! پزشکیان ۲۸ دی‌ماه به مسکو سفر می‌کند ایران، عضو ناظر اتحادیه اقتصادی اوراسیا شد ویدئو| حمله جنگنده‌های رژیم صهیونیستی به خاک یمن ویدئو| وزیر نیرو: قول می‌دهم سال آینده مشکلات برقی را رفع کنیم دادستان مشهد: شکایت‌های مردم از خودروسازان را پیگیری می‌کنیم
سرخط خبرها

آموزش ۳۰۰ هزار ناظر توسط شورای نگهبان برای انتخابات اسفندماه ۱۴۰۲

  • کد خبر: ۱۷۴۳۹۴
  • ۲۵ تير ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۵
آموزش ۳۰۰ هزار ناظر توسط شورای نگهبان برای انتخابات اسفندماه ۱۴۰۲
عضو حقوقدان و معاون اجرایی و انتخابات شورای نگهبان از آموزش ۳۰۰ هزار ناظر برای آمادگی انتخابات اسفندماه ۱۴۰۲ خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، محمدحسین صادقی مقدم، عضو حقوقدان و معاون اجرایی و انتخابات شورای نگهبان امروز (یکشنبه ۲۵ تیر) به مناسبت چهل و سومین سالروز تاسیس شورای نگهبان در گفتگوی تلویزیونی، درباره فعالیت‌ها و نقش شورای نگهبان در مسائل روز جامعه صحبت کرد.

صادقی مقدم، عضو حقوقدان و معاون اجرایی و انتخابات شورای نگهبان درباره تاسیس شورای نگهبان گفت: پس از تصویب قانون اساسی و رای مردم به آن، نهادی به نام شورای نگهبان تاسیس شد؛ در تاریخ قانون اساسی کشور ما و در عصر دوم دوران مشروطه نیز چنین جایگاهی پیش‌بینی شده بود که با شکست روبرو شد. معمار قانون اساسی شهید بهشتی بود که در کنار اعضای محترم خبرگان قانون اساسی هوشمندانه شورای نگهبان را پیش‌بینی کردند.

وی ادامه داد: این نهاد در قانون اساسی کشور‌های دیگر نیز وجود دارد و منحصر به ایران نیست؛ بعضی کشور‌ها وظایف شورای نگهبان را بر عهده قوه قضاییه گذاشته‌اند و برخی دیگر نیز مانند ایران نهاد مستقل شورای نگهبان دارند. حضرت امام (ره) در ۳۰ بهمن سال ۵۸ شش فقیه برای شورای نگهبان را انتخاب کرد. در ۲۶ تیر سال ۵۹ مردم در تشکیل شورای نگهبان همراهی کردند و فقها را انتخاب کردند.

عضو حقوقدان شورای نگهبان افزود: در قانون اساسی مجلس بدون شورای نگهبان امکان فعالیت نداشت و به همین دلیل شورای نگهبان تاسیس شد. ما تاکنون حدود ۲۰ فقیه و ۲۸ حقوق‌دان داشته‌ایم.

وی درباره فعالیت‌های شورای نگهبان گفت: از وظایف اصلی شورای نگهبان نظارت بر انتخابات و نظر نسبت به مصوبات مجلش شورای اسلامی است؛ زمانی که طرح و لایحه‌ای در مجلس مطرح می‌شود، شورای نگهبان به استقبال بررسی مصوبه می‌رود. پس از آنکه مصوبه در اختیار شورای نگهبان قرار گرفت، فقها در قم به بررسی آن می‌پردازند و نظر کتبی خود را اعلام می‌نمایند.

معاون اجرایی و انتخابات شورای نگهبان گفت: در پژوهشکده شورای نگهبان نیز حقوقدانان و مهندسین تشکیل جلسه می‌دهند و گزارش‌های کتبی خود را به شورا ارائه می‌دهند و در آنجا موضوعات مورد بررسی قرار می‌گیرند. ابتدا نظرات پژوهشکده و فقها بررسی می‌شوند. در اینجا هر یک از فقها مسائل را نسبت به تطبیق با مسائل اسلامی و همچنین تطبیق با قانون اساسی بررسی کرده‌اند. اگر یک مصوبه هفت رای داشته باشد رد می‌شود.

وی اظهار کرد: تاکنون ۷۷ اصل از ۱۷۰ اصل قانون اساسی توسط شورای نگهبان تفسیر شده و نزدیک به ۳۴۰۰ رایحه و طرح مورد نظردهی این شورا قرار گرفته‌اند. نظارت بر انتخابات نیز بر عهده شورای نگهبان است. نزدیک به ۳۰۰ هزار ناظر آموزش دیده‌اند تا برای انتخابات آماده باشند.

صادقی مقدم افزود: بر اساس قانون هر داوطلبی برای انتخابات مجلس باید شرایط مشخصی داشته باشد؛ چنانچه فردی در دستگاه قضایی حکمی بر علیه او صادر شده باشد رد صلاحیت می‌شود. ملاک تصمیم‌گیری شورای نگهبان اجرای قانون است.

وی ادامه داد: دستگاه‌های احراز هویت فراهم شده که افراد با کارت ملی می‌توانند احراز هویت کنند. چنانچه این روند بتواند مورد تایید قرار بگیرد شورای نگهبان می‌تواند رای‌گیری الکترونیک را نیز تایید کند، اما تاکنون مراحل لازم به صورت کامل برای این کار طی نشده‌اند.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->