استفاده از سامانه تعیین اجاره‌بها در مشهدمقدس الزامی است مبادلات مالی اصناف باید از طریق سامانه وصول مطالبات صنفی و سامانه نوین اصناف انجام شود قاچاق روزانه ۴۰ میلیون لیتر بنزین از کشور | سود قاچاق ساعتی چند میلیارد تومان جرایم بیمه‌نامه شخص ثالث به مدت ۳۰ روز با بخشودگی ۱۰۰ درصدی خواهد بود گزارش وضعیت بازار سهام (۳۱ مرداد ۱۴۰۳) | بورس سبز پوش ماند تشدید نظارت‌ها بر عرضه و ذبح دام‌ها در کربلا و نجف زمان واریز یارانه نقدی مرداد ۱۴۰۳ اعلام شد (۳۱ مرداد ۱۴۰۳) مدیرعامل شرکت برق خراسان: سیاست‌گذاری اعمال محدودیت در توزیع برق بر عهده استان‌ها نیست نرخ طلا و سکه در بازار امروز مشهد (چهاشنبه، ۳۱ مرداد ۱۴۰۳) افزایش نظارت بر فروشگاه‌های اینترنتی شهروند خبرنگار | هر لحظه امکان انفجار در این جایگاه سوخت مشهد وجود دارد! (۳۱ مرداد ۱۴۰۳) + ویدئو بیش از هزار تن عسل در سال ۱۴۰۲ صادر شد قیمت طلا، دلار، سکه و ارز دیجیتال در بازار امروز (چهارشنبه، ۳۱ مرداد ۱۴۰۳) غارت آب در دل دشت خشک مشهد | تشدید بحران آب با کاشت هندوانه مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان‌رضوی: کنترل قاچاق، رونق و جهش تولید را به همراه دارد + ویدئو مشکلات ارزی، بانکی و ناترازی انرژی، ۳ چالش مهم واحد‌های تولیدی صنعتی در خراسان رضوی کشف یک بمب ۵۰۰ پوندی در محل احداث پروژه ریلی شلمچه_بصره قیمت ارز اربعین ۱۴۰۳ در مرکز مبادله و بازار آزاد امروز (۳۰ مرداد ۱۴۰۳) خراسان‌رضوی رتبه دوم کشور را در شمار بازنشستگان صندوق بیمه کشاورزان دارد افزایش ۳۸ درصدی خرید تضمینی گندم مازاد بر نیاز کشاورزان در خراسان‌رضوی واردات لوازم خانگی از شش سال پیش ممنوع شده است | فروش لوازم خانگی ساخت داخل با نشان خارجی گزارش وضعیت بازار سهام (۳۰ مرداد ۱۴۰۳) | شاخص‌های بورسی پس از سه روز منفی شدند قیمت بلیت پروازهای مشهد به شهرهای نجف، اهواز و بندرعباس (۳۰ مرداد ۱۴۰۳) | مشهد-نجف ۷۸ میلیون تومان منابع دولتی بخش مسکن باید به اقشار ضعیف اختصاص یابد | تا سال ۱۴۱۰ باید ۱۲ میلیون واحد مسکونی جدید بسازیم منطقه آزاد دوغارون فرصت رشد برای تجار خراسانی است | ظرفیت بالای خراسان‌رضوی در فراوری معادن و صادرات دانش فنی‌مهندسی قیمت طلا، دلار، سکه و ارز دیجیتال در بازار امروز (سه‌شنبه، ۳۰ مرداد ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

فارغ‌التحصیلان مشغول چه کاری هستند؟ هیچ!

  • کد خبر: ۱۷۵۵۹۱
  • ۰۱ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۴:۵۱
فارغ‌التحصیلان مشغول چه کاری هستند؟ هیچ!
طبق نتایج آمارگیری نیروی کار در بهار ۱۴۰۲ سهم بیکاران فارغ‌التحصیل آموزش عالی از کل بیکاران افزایش یافته است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ بهار امسال ۴۰.۸ درصد بیکاران را افرادی تشکیل داده‌اند که در دانشگاه درس خوانده و فارغ‌التحصیل شده‌اند. این در حالی است که در بهار سال گذشته سهم این افراد از کل بیکاران زیر ۴۰ درصد بوده است.

سهم زنان بیکار فارغ‌التحصیل شده از دانشگاه از کل بیکاران در بهار امسال نسبت به بهار سال گذشته تغییر نکرده، اما سهم مردان بیکار فارغ‌التحصیل افزایش یافته است. آمار‌ها نشان می‌دهد که در بهار ۱۴۰۲ تنها ۲۶.۵ درصد شاغلان کشور را افراد درس خوانده در دانشگاه تشکیل می‌دهد. سهم مردان شاغل فارغ‌التحصیل از کل شاغلان کشور در بهار امسال نسبت به بهار سال گذشته تغییر نکرده، اما سهم زنان شاغل درس‌خوانده در دانشگاه از کل شاغلان کاهش یافته است.

سهم درس‌خوانده‌های دانشگاهی از بازار کار

یکی از شاخص‌هایی که می‌تواند نشان‌دهنده وضعیت بازار کار فارغ‌التحصیلان آموزش عالی باشد، سهم این افراد از کل شاغلان و بیکاران کشور است. برای محاسبه سهم شاغلان فارغ‌التحصیل آموزش عالی، تعداد افرادی که شاغل بوده و از دانشگاه فارغ‌التحصیل شده‌اند را بر تعداد کل افراد شاغل در کشور تقسیم می‌کنند. تمام افرادی که در دایره این محاسبات قرار می‌گیرند در سن اشتغال بوده و سنی معادل ۱۵ سال یا بیش‌تر دارند.

بر همین اساس، سهم بیکاران فارغ‌التحصیل آموزش عالی برابر با نسبت جمعیت بیکار فارغ‌التحصیل بر جمعیت کل بیکاران کشور است. در این محاسبات، بیکار فردی در نظر گرفته می‌شود که اگرچه شغل ندارد، اما یا در جستجوی کار است و یا اگر شغلی برای او پیدا شود تمایل به کار کردن دارد؛ بنابراین اگر یک فارغ‌التحصیل دانشگاهی در جستجوی شغل نباشد یا تمایلی به کار کردن نداشته باشد، در این محاسبه قرار نمی‌گیرد.

860 هزار بیکار دانشگاهی در بهار 1402

بررسی‌ها نشان می‌دهد که اگرچه  نرخ بیکاری  کشور در بهار امسال یک واحد درصد کاهش یافته و به ۸.۲ درصد رسیده است، اما سهم بیکارانی که از دانشگاه فارغ‌التحصیل شده‌اند از کل بیکاران کشور افزایش یافته است.

به عبارت دیگر، در بهار سال گذشته ۳۹.۷ درصد از بیکاران کشور را افراد درس‌خوانده در دانشگاه تشکیل می‌دادند در حالی که در بهار امسال ۴۰.۸ درصد از بیکاران، از دانشگاه فارغ‌التحصیل شده‌اند. طبق گزارش مرکز آمار تعداد افراد بیکار در بهار ۱۴۰۲ معادل ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر بوده که از میان آن‌ها ۸۶۵ هزار نفر فارغ‌التحصیل آموزش عالی بوده‌اند.

سهم زنان بیکار فارغ‌التحصیل آموزش عالی از کل بیکاران در بهار امسال تغییری نکرده و ۶۹.۸ درصد باقی‌مانده است. در حالی که سهم مردان بیکار دانشگاهی از کل بیکاران ۰.۶ واحد درصد افزایش یافته و از ۲۷.۱ درصد در بهار سال گذشته به ۲۷.۷ درصد در بهار امسال رسیده است.

سهم زنان دانشگاه‌رفته از بازار اشتغال

سهم شاغلان فارغ‌التحصیل آموزش عالی از کل شاغلان کشور در بهار امسال کاهش ناچیزی داشته است. به طوری که از ۲۶.۶ درصد در بهار سال گذشته به ۲۶.۵ درصد در بهار امسال رسیده است. این در حالی است که سهم زنان شاغل درس‌خوانده در دانشگاه از کل شاغلان کشور بیش از یک واحد درصد کاهش یافته است.

به عبارت دیگر، سهم زنان شاغل فارغ‌التحصیل آموزش عالی از کل شاغلان از ۴۶.۸ درصد در بهار سال گذشته به ۴۵.۷ درصد در بهار امسال رسیده است. در واقع، در بهار ۱۴۰۲ از میان ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار زن شاغل در کشور، تنها ۱ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر از آن‌ها فارغ‌التحصیل آموزش عالی بوده‌اند. در مقابل، سهم مردان شاغل دانشگاه رفته از کل شاغلان در بهار ۱۴۰۲ نسبت به بهار ۱۴۰۱ تغییری نکرده و معادل ۲۲.۹ درصد باقی‌مانده است.

منبع: اقتصادنیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->