پیش فروش دو محصول سایپا ویژه دی ماه ۱۴۰۳ اعلام شد + شرایط و قیمت وزیر نیرو خبر داد: کسری گاز در مناطق سردسیر ایران چه تعداد واحد نیروگاهی از مدار خارج شده است؟ تأمین ارز واردات کالا‌های اساسی و دارو از مرز ۱۱ میلیارد دلار گذشت نیروگاه برق ری از مدار تولید خارج شد | اتمام ذخیره گازوئیل قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۶ دی ۱۴۰۳) | رشد ۷۵ میلیونی چانگان قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۶ دی ۱۴۰۳) | قیمت کراس اوور ایران خودرو مشخص شد رشد بیش از یک‌ میلیون تومانی قیمت سکه و ۱۱۴ هزار تومانی قیمت طلا طی یک روز در مشهد (۶ دی ۱۴۰۳) ارزان‌ترین موبایل‌های آیفون چند؟ (۶ دی ۱۴۰۳) نرخ امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۶ دی ۱۴۰۳) | طلا به گرمی ۵ میلیون و ۸۰ هزار تومان رسید توزیع گوشت قرمز رایگان برای خانواده‌های کم برخوردار + جزئیات گزارش ۴ ماهه نهضت ملی مسکن منتشر شد خسارت قطعی چندساعته برق به ۲۲ کارخانه سیمانی کشور | توقف تولید سیمان در تهران و خراسان ملک در این منطقه گران خواهد شد کارخانه تولید کاغذ سنگی در فاروج خراسان‌شمالی با حضور وزیر نیرو افتتاح شد (۶ دی ۱۴۰۳) سوختگیری بنزین با کارت بانکی از سال ۱۴۰۴ بررسی وضعیت احداث پروژه آزادراه حرم تا حرم در دستورکار شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی جدول قیمت سکه‌های پارسیان (۶ دی ۱۴۰۳) | سکه پارسیان در آستانه ۸ میلیونی شدن! اعترافات قاتل در بازسازی صحنه جرم: مقتول سال‌ها بازی‌ام داده بود سود مرحله جدید سهام عدالت چقدر است و چه زمانی واریز می‌شود؟ قیمت سکه‌های ضرب ۸۶ حراج مرکز مبادله چقدر است؟ آیا ثبات به بازار ارز برمی‌گردد؟ (۶ دی ۱۴۰۳) قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) | بادمجان ۱۵ تا ۲۵ هزار تومان کارگران چطور مالیات‌های مازاد بر حقوق را پس‌ بگیرند؟ سازندگان توان فروش و ساخت مسکن را ندارند سرپرست مدیریت روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان منطقه آزاد کیش منصوب شد وزیر نیرو: هزینه تولید هر کیلووات ساعت برق ۸ هزار تومان است پیش بینی قیمت سکه و طلا (پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳) پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

تعیین نرخ مسکن به کمک هوش مصنوعی در ایران

  • کد خبر: ۱۷۷۸۶۸
  • ۱۵ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۴:۱۰
تعیین نرخ مسکن به کمک هوش مصنوعی در ایران
مشاور مسکن وزیر راه و شهرسازی گفت: با بهره‌گیری از نخبگان و شرکت‌های دانش بنیان ارائه دهنده خدمات هوش مصنوعی، می‌توانند خلاء فقدان سازوکار‌های کارآمد برای کشف قیمت را برطرف کنند و نهایتا سبب ایجاد شفافیت در بازار معاملات املاک شوند.

به گزارش شهرآرانیوز، سید جواد سادات در رابطه با تصویب طرح «تنظیم بازار زمین، مسکن و اجاره‌بها» در مجلس اظهار کرد: طرح تنظیم بازار زمین، مسکن و اجاره‌بها که در مجلس رأی آورده و در مرحله رفع ایرادات شورای نگهبان است، با هدف کشف قیمت مطرح شده تا وزارت راه و شهرسازی با همکاری معاونت علمی ریاست جمهوری و سازمان امور مالیاتی برای مناطق شهری مختلف بستر‌های لازم برای کشف قیمت را در حوزه مسکن در اختیار داشته باشد.

این دستگاه‌ها با بهرگیری از نخبگان و شرکت‌های دانش بنیان ارائه دهنده خدمات هوش مصنوعی، می‌توانند خلاء فقدان سازوکار‌های کارآمد برای کشف قیمت را برطرف کنند و نهایتا سبب ایجاد شفافیت در بازار معاملات املاک شوند.

مشاور مسکن وزیر راه و شهرسازی با بیان اهمیت نظارت کافی در بازار املاک و مستغلات، گفت: در طرح تنظیم بازار زمین، مسکن واجاره‌بها که مجلس با همکاری وزارت راه و شهرسازی تدوین کرده، از مهمترین اقداماتی که در نظر گرفته شده، تعیین تکلیف اسنادعادی و رسمی است. مطابق با فرمایشات اخیر رهبر معظم انقلاب، معاملات غیررسمی اموال غیرمنقول منشا فساد است. این مهم علاوه بر آنکه بسیاری از فساد‌های موجود را از بین می‌برد و خود منشا برکات خواهد بود، امکان بهره‌مندی از ابزار‌های فناورانه در حوزه بازار املاک و مستغلات را فراهم خواهد کرد که از جمله آن معاملات برخط اجاره، شفاف سازی و کشف قیمت است.

سادات با اشاره به قیمت‌گذاری در بازار مسکن تاکید کرد: در مسئله قیمت، سکو‌ها و سایت‌های اینترنتی با توجه به عدم شفافیت در حجم معاملات، می‌توانند باعث افزایش قیمت یک ناحیه یا منطقه شوند. به همین دلیل در به کارگیری ابزار‌های فناورانه به دنبال احصای داده‌های تاثیرگذار بر قیمت خواهیم بود تا بتوانیم علاوه بر کاهش جذابیت بازار املاک برای اخلال گران بازار با شناسایی ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری حرفه‌ای این بازار را از وضعیت رکود کنونی خارج کنیم.

وی با بیان اینکه یکی از اقداماتی که به اجرا رسیده در وزارت راه و شهرسازی برای افزایش نظارت‌ها راه‌اندازی سامانه ثبت رایگان قرارداد اجاره بوده است، گفت: به کمک این سامانه، امکان ثبت معاملات اجاره به صورت برخط فراهم شد و استقبال از این سامانه نیز بسیار قابل توجه بود. پیش از این برای انجام معاملات باید به مشاوران املاک مراجعه و در نهایت کد رهگیری دریافت می‌کردند و هزینه‌ای را متحمل می‌شدند، اما با راه‌اندازی این سامانه موجر و مستاجر بدون مراجعه به بنگاه قرارداد‌های مربوطه را می‌توانند در ۲۴ ساعت از شبانه روز منعقد کنند.

دبیر کارگروه ساماندهی بازار املاک و مستغلات افزود: از سوی دیگر سکو‌های فعلی ساز و کار نظارتی مناسبی ندارد. به طور مثال، دراین سکو‌ها آگهی‌هایی مربوط به واحد‌های نهضت ملی منتشر شده درحالی که خرید و فروش واحد‌های نهضت ملی مسکن برخلاف قانون است. همچنین این سکو‌ها اقدام به انتشار آگهی‌های پیش فروش می‌کنند که غیرقانونی است.

سادات تاکید کرد: نگاه ما تا به امروز به این مجموعه‌ها نگاه حمایتی بوده است چراکه بر این باور هستیم که دانش آن‌ها می‌تواند درصورت ساماندهی مناسب به کمک کشور آید. این سکو‌ها می‌توانند با اتصال به سامانه املاک و اسکان که پیشتر ذکر شد، انتشار آگهی مستند و قانونی داشته باشند و در روند معاملات املاک و شفافیت بازار نقش‌آفرینی کنند.

مشاور مسکن وزیر راه و شهرسازی درباره دلایل عدم رعایت سقف ٢۵ درصدی سقف افزایش اجاره‌بها در بازار اظهار داشت: ماده ٨ طرح تنظیم بازار زمین مسکن و اجارب‌ها مربوط به سقف اجاره است و در مفاد آن آمده است که اگر با تورم اضطراری مواجه شدیم و موجران سقف را رعایت نکردند به مستأجران این امکان داده شود که مابه التفاوت این مبلغ را از مسیر قانونی پس بگیرند.

وی ادامه داد: در ضمن عدد ٢٠ درصدی برای شهر‌های متوسط و کوچک عدد مناسبی نیست چراکه بازار کشش افزایش قیمت را ندارد و باید ارقام کمتر باشد. شاید در سیاست تعیین سقف ٢۵ درصدی، این مطلب رعایت نشده، اما اعمال ١٠ تا ١۵ درصد بالاتر و پایین‌تر از این عدد، نشانه کارآیی آن بوده و در عمل یک ابزار چانه زنی برای مستاجر مهیا شده است. درباره نحوه تعیین اجاره پایه که براساس آن نرخ حداکثر ٢۵ درصدی محاسبه شود، لازم به ذکر است، اگر سامانه کشف قیمت راه‌اندازی شود و به اجرا برسد این مشکل برطرف خواهد شد و علاوه بر آن نیز، مردم برای اجاره و مالیات متعلق به هر منطقه مبنای مناسبی خواهند داشت.

منبع: ایلنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->