دستگیری عاملان قتل خانوادگی در فردوسیه شهریار (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) ارتباط پیشرفت سرطان پستان با مصرف روغن‌های پخت‌وپز استفاده بیش از حد از وسایل دیجیتال باعث اختلال خواب و افسردگی می‌شود راز «چاه شدادی» در معدن فیروزه نیشابور | نخستین بازخوانی یک گزارش دست‌اول از ۱۳۰ سال پیش سیر تا پیاز ورود به طبیعت در فصل بهار | چند واحد طبیعت گردی یادگاری‌های جدید روی آثار باستانی! عظیمی‌راد: پرونده تاثیر قطعی معدل در کنکور سراسری، به نفع کنکوری‌ها بسته شد بهترین زمان غذا خوردن برای ورزش؛ قبل، حین یا بعد؟ مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی واریز شد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) پاسخ‌های رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد به مشکلات مردمی | از تبانی پزشک و آزمایشگاه تا زمان ویزیت هر بیمار کاهش ۳۰ درصدی بارش‌ها در ۱۸ استان کشور نسبت به آمار بلند مدت رمزگشایی از ۴۰۰ فقره سرقت توسط پلیس مشهد | دستگیری سارقان بام بازار‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | احتمال انتقال هوای غبارآلود از ترکمنستان طی روز جمعه باقلا برای چه افرادی مضر است؟ دم‌نوش‌ها و نوشیدنی‌های گیاهی عالی برای هر زمان از روز بازنشستگان تأمین اجتماعی: شرایط دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی را تسهیل کنید آیا گلودرد مداوم نشانه ابتلا به سرطان است؟ پیش‌بینی هواشناسی کشور (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | ۲ سامانه بارشی در راه ایران خوردنی‌هایی که به کاهش آلرژی کمک می‌کنند افزایش عجیب اضافه‌وزن و چاقی در کشور امروز، آخرین مهلت ثبت‌نام نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۴ | غیرقابل تمدید (۲۱ فروردین) گره ۸۰۰ هزار میلیارد تومانی مناسب سازی مدارس کشور قتل زن جوان به دست همسرش در نور | قاتل اعتراف کرد کشف بیش از ۲ کیلوگرم تریاک از معده قاچاقچیان در خراسان‌شمالی طرح‌های کمیته امداد برای سرمایه‌گذاری در تولید ملی| از آموزش تا ایجاد ۱۳ هزار اشتغال برای مددجویان هیچ پروژه قانونی به نام پتروشیمی میانکاله وجود ندارد کمبود کپسول اکسیژن در حادثه حریق درمانگاه مشیریه تکذیب شد محمد درویش: بزرگترین ناترازی آب کشور در خراسان رضوی است حادثه برای سرویس مدرسه در قم | راننده و ۴ دانش آموز دختر مصدوم شدند داروی بیش فعالی مصرف می‌کنید؟ فشار خونتان را کنترل کنید خلع‌سلاح محیط‌بانان نیاز به پشتوانه مطالعاتی دارد| درگیری‌های مسلحانه در صیانت از محیط‌زیست باید برچیده شود
سرخط خبرها

با مصرف این دارو هر چقدر غذا بخوری، چاق نمی‌شوی!

  • کد خبر: ۱۷۸۰۹۳
  • ۱۶ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۷:۱۴
با مصرف این دارو هر چقدر غذا بخوری، چاق نمی‌شوی!
یک داروی امیدوارکننده ممکن است بتواند افراد را لاغر نگه دارد حتی اگر رژیم غذایی ناسالم داشته باشند.

به گزارش شهرآرانیوز، جهانی را تصور کنید که در آن می‌توانید تمام غذاهای شیرین و چرب را که می‌خواهید بدون افزایش وزن یا آسیب رساندن به سلامتی خود بخورید.

این جهان برای واقعی بودن زیادی خوب است. اما باید گفت محققان مرکز علوم بهداشت دانشگاه تگزاس در سن آنتونیو به کشف هیجان انگیزی دست یافته‌اند که ما را یک قدم به این رویا نزدیک می‌کند.

آن‌ها دارویی با یک مولکول کوچک ساخته‌اند که از افزایش وزن جلوگیری می‌کند و از کبد موش‌هایی که در طول زندگی خود از رژیم غذایی با قند و چربی بالا استفاده می‌کنند، محافظت می‌کند. این تحقیق امیدبخش مبارزه با اثرات منفی تغذیه‌ی ناسالم است.

مادش مانیسوامی(Madesh Muniswamy) استاد پزشکی در مرکز علمی سلامت جو آر می‌گوید: زمانی که این دارو را برای مدت کوتاهی به موش‌ها می‌دهیم، شروع به کاهش وزن می‌کنند. همه‌ی آنها لاغر می‌شوند.

برای درک چگونگی عملکرد این دارو، دانشمندان ابتدا نقش منیزیم را در متابولیسم که فرآیند تولید و استفاده از انرژی در سلول‌های ما است، بررسی کردند. منیزیم یک ماده معدنی ضروری است که نقش‌های مهمی در بدن ایفا می‌کند. برای مثال سطح قند و فشار خون را تنظیم می‌کند و به سلامت استخوان‌ها کمک می‌کند. با این حال، محققان دریافتند که دریافت بیش از حد منیزیم باعث کاهش تولید انرژی در نیروگاه‌های سلولی به نام میتوکندری می‌شود.

تراویس آر. ماداریس(Travis R. Madaris) دانشجوی دکترا که این مطالعه حضور داشته است توضیح می‌دهد که منیزیم بیش از حد، تولید انرژی را متوقف می‌کند و باعث کاهش سرعت آن می‌شود. این تیم کشف کردند که با حذف یک ژن خاص به نام MRS۲ که انتقال منیزیم را به داخل میتوکندری افزایش می‌دهد، می‌توانند متابولیسم قند و چربی را در این نیروگاه‌های سلولی افزایش دهند. در نتیجه موش‌ها لاغر و سالم باقی ماندند.

موش‌ها هیچ نشانه‌ای از بیماری کبد چرب نداشتند. کبد چرب یک عارضه جدی مرتبط با رژیم غذایی نامناسب، چاقی و دیابت نوع ۲ است. این یافته هیجان‌انگیز نشان می‌دهد که با محدود کردن مقدار منیزیم ورودی به میتوکندری، می‌توان از افزایش وزن جلوگیری و از اثرات مضر یک رژیم غذایی ناسالم محافظت کرد.

داروی توسعه یافته توسط محققان به نام CPACC، همین اثر را به دست می‌آورد. انتقال منیزیم به میتوکندری را محدود می‌کند. این تیم یک درخواست ثبت اختراع برای این دارو ثبت کرده است که نشان دهنده‌ی پتانسیل آن برای استفاده پزشکی در آینده است.

پیامدهای این کشف قابل توجه است. این دارو پتانسیل کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های متابولیک قلبی مانند حملات قلبی و سکته و حتی کاهش احتمال ابتلا به سرطان کبد را دارد که می‌تواند در نتیجه‌ی ابتلا به بیماری کبد چرب ایجاد شود. محققان متعهد به توسعه‌ی بیشتر این دارو و بررسی تاثیر بالقوه آن بر سلامت انسان هستند.

در این میان، تمرکز بر روی اتخاذ یک رژیم غذایی متعادل که شامل مقدار زیادی میوه، سبزیجات، غلات کامل و پروتئین‌های بدون چربی باشد، اهمیت دارد. ورزش منظم، نوشیدن مقادیر مناسب آب و خواب کافی نیز از اجزای ضروری یک سبک زندگی سالم هستند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->