به گزارش شهرآرانیوز در پی آلایندگی و گردوغباری که برای دومینبار در بیست روز گذشته، نفس مشهد را تنگ کرده، دستگاه قضا بار دیگر به ماجرا ورود کرده و این بار به ادارهکل حفاظت از محیط زیست خراسانرضوی سه ماه مهلت داده است تا عملکرد دستگاهها را در این زمینه بررسی کند.
ریزگردهایی که در روزهای گذشته از صحرای قرهقوم بهعنوان میهمانان ناخوانده خود را به مشهد رسانده اند، سبب شدهاند در نبود اقدام جدی و مسئولانه برای مقابله با آنها، چشم امید مشهدیها به آسمان شهر باشد تا شاید بارشهای تابستانه به داد هوای شهر برسد. اگرچه هواشناسی خراسانرضوی حجم بارشهای عصر یکشنبه را در مشهد ۶.۵میلیمتر اعلام کرد، دیروز برای دومین روز پیاپی گردوغبار میهمان آسمان شهر بود و هوا در وضعیت هشدار و شرایط ناسالم قرار داشت.
این ریزگردها البته سبب شدند خروجی جلسه کارگروه شرایط اضطراری گردوغبار استان خراسانرضوی تعطیلی مراکز آموزشی، مهدهای کودک، باشگاهها و مجموعههای ورزشی مشهد برای دومین روز متوالی باشد. همه اینها حکایت از آن دارد که ماجرای ریزگردها و گردوغبار مشهد که مهدی الهپور، مدیرکل حفاظت محیطزیست خراسانرضوی، بهتازگی آن را پدیدهای نوظهور توصیف کرده، بسیار جدی است و حتی باران هم چارهساز این بحران نیست.
به دنبال تکرار پدیده گردوغبار در مشهد، پای دستگاه قضا نیز به این موضوع باز شده است. دراینباره معاون پیگیری حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادسرای مرکز خراسانرضوی، از مهلت سهماهه به ادارهکل حفاظت از محیط زیست استان برای بررسی عملکرد دستگاههای مسئول خبر داد و گفت: درصورت وصول گزارش مبنی بر قصور دستگاههای مسئول مراتب در دادسرای عمومی و انقلاب مرکز خراسانرضوی پیگیری و رسیدگی خواهد شد.
به گزارش روابطعمومی دادگستری خراسانرضوی، سیدهادی شریعتیار بخش بزرگی از پدیده ریزگردها را ناشی از منشأ خارجی دانست و با اشاره به برگزاری جلسه ویژه بررسی وضعیت ریزگردها و گردوغبار گفت: نماینده وزارت خارجه نیز در این جلسه حضور داشت و از وی خواسته شد با همکاریهای منطقهای و بینالمللی و استفاده از ظرفیتهای موجود در این زمینه بهمنظور کاهش تأثیرپذیری پدیده گردوغبار و نیز استفاده از تجارب سایر کشورها در این زمینه بهرهبرداری شود.
او مواردی مانند پیشبینیهای بهموقع، ارائه هشدارهای لازم، شناسایی کانونهای گردوغبار داخلی و... را مطالبه کرد و ادامه داد: اقدامات دستگاههای متولی امر باید متناسب با شرایط پیشرو و آیندهنگرانه باشد و آگاهسازی مردم از طریق فرهنگسازی برای حفظ محیطزیست باید بهصورت ویژه صورت بگیرد.
شریعتیار ادامه داد: از جمله اقداماتی که باید در این حوزه مورد توجه قرار گیرد، افزایش جنگلهای دستساز و احیای منابع و جنگلهای طبیعی، افزایش پویشهای مردمی برای کاشت و نگهداری از گیاهان مقاوم، نظارت بر آلایندههای صنعتی و خودروهای آلاینده هوا و... است.
او تأکید کرد: به هیچروی در شرایط پیشرو نباید منفعل باشیم و دستگاه قضایی نیز بر حسن اجرای وظایف توسط دستگاههای متولی امر نظارت میکند و اگر ترک فعلی مشاهد شود، برخورد خواهد شد.