افزایش تعداد جان‌باختگان حادثه معدن طبس به ۵۲ نفر دستگیری ۵ جوان شرور در شهرک رجائی مشهد (۱۱ مهر ۱۴۰۳) مسمومیت الکلی در مازندران ۱۳ فوتی برجای گذاشت (۱۱ مهر ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: خودکفایی در تأمین مواد اولیه دارویی نیازمند سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی است کمبود نیروی متخصص بیهوشی، از بزرگ‌ترین چالش‌های حوزه بیهوشی کشور است تیم دانش‌آموزان مخترع ایران در مسابقات جهانی علوم و اختراعات انگلستان ۲ مدال نقره کسب کردند ترافیک نیمه‌سنگین در بولوار سجاد، میدان قائم(عج) و تقاطع خسروی در مشهد (۱۱ مهر ۱۴۰۳) حدود ۷۰ درصد سهم مالیات مودیان مالیاتی به مدرسه‌سازی اختصاص داده شده است تذکر دوباره قالیباف: دولت باید قانون همسان‌سازی حقوق بازنشستگان را اجرا کند + فیلم (۱۱ مهر ۱۴۰۳) درباره مهم‌ترین پیامد‌ منفی استفاده زیاد از گوشی تلفن همراه | همراه آزار چرا مردم از دسترسی به نان سالم و استاندارد، محروم هستند؟ چرا در فصل پاییز پوستمان خشک می شود؟ انتقاد وزیر سابق بهداشت از مصوبه افزایش ظرفیت رشته های پزشکی دست کوتاه بازنشستگان تأمین‌اجتماعی از متناسب‌سازی حقوق | بازنشستگان کشوری ۶ بر ۳ از بازنشستگان کارگری جلو افتادند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (چهارشنبه، ۱۱ مهر ۱۴۰۳) | کاهش محسوس دما از بعدازظهر جمعه مصوبه کنکوری شورای انقلاب فرهنگی بدون تغییر تا سال ۱۴۰۵ اجرا می‌شود صدور اجرائیه مهریه الزاماً به معنای طلاق نیست | کاهش ۱۳ درصدی درخواست ثبت اجرای مهریه در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال گذشته تأکید دوباره مجلس بر لزوم اجرای قانون متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از سوی دولت (۱۱ مهر ۱۴۰۳) نمونه‌برداری دامپزشکی از گوشت‌های ارزان یک فروشگاه در مشهد | دست‌های لرزان برای خرید گوشت ارزان سرانه فضای آموزشی در خراسان رضوی ۳۰ درصد افزایش یافته است راهکارهای جلوگیری از جعل گذرنامه‌های بین‌المللی از زبان رئیس پلیس مهاجرت و گذرنامه فراجا پرداخت یک میلیون تومان علی‌الحساب متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری تا زمان صدور احکام پیش‌بینی بارش باران، همراه با رعد و برق و وزش باد برای استان‌های ساحلی خزر و شمال شرق در روز شنبه (۱۴ مهر ماه ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

شناسایی یک سویه جدید کرونا با شمار زیادی جهش

  • کد خبر: ۱۸۰۴۹۶
  • ۳۱ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۴:۱۲
شناسایی یک سویه جدید کرونا با شمار زیادی جهش
سازمان جهانی بهداشت (WHO) و مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های آمریکا (CDC) اعلام کرده اند یک سویه دیگر جهش‌یافته کروناویروس جدید را به فهرست سویه‌هایی که زیر نظر دارند، افزوده‌اند و این سویه جدید اندکی با سویه‌های قبلی متفاوت است.

به گزارش شهرآرانیوز به نقل از یواس‌ای تودی این سویه جدید کروناویروس عامل بیماری کووید۱۹ دارای جهش‌های فراوانی است که آن را باعث برخی از تمایز‌های آن با سایر سویه‌ها می‌شود. این سویه جدید با نام رسمی BA.۲.۸۶ که نام مستعار «پیرولا» (Pirola) به آن داده شده است و از هفته پیش در فهرست سویه‌های تحت نظارت CDC و WHO قرار گرفته است، با وجود شمار اندک موارد رسمی گزارش‌شده عفونت با آن توجه‌ها را به خود جلب کرده است. گرچه تنها هفت مورد ثابت‌شده عفونت با این سویه جدید در آمریکا گزارش شده است، اما موارد عفونت با آن در کشور‌های متعددی در قاره‌های متفاوت ازجمله در دانمارک و انگلیس در اروپا گزارش شده است.

گزارش GISAID (یک پایگاه داده‌های جهانی توالی‌یابی ژنومی کروناویروس‌ها) حاکی از آن است که سویه BA.۲.۸۶ بیش از ۳۰ جهش دارد که بیشتر از جهش‌های سایر سویه‌های در حال حاضر در گردش است و سازمان جهانی بهداشت آن را به عنوان سویه‌ای با «شمار بزرگی از جهش‌ها» طبقه‌بندی کرده است.

دانشمندان هنوز نمی‌دانند که آیا این تعداد زیاد جهش‌ها باعث میزان بالاتر واگیری این سویه می‌شود یا نه.

یک مورد عفونت گزارش‌شده ابتلا به سویه BA.۲.۸۶ در یک سالمند ایالت میشیگان آمریکا با علائم خفیفی همراه بوده است و این بیمار به طور فوری به بستری شدن نیاز پیدا نکرده است. با توجه به اینکه اکنون بسیاری از کشور‌ها دیگر موارد عفونت به یک سیستم مرکزی ردیابی کرونا گزارش نمی‌شود، در حال حاضر معلوم نیست که آیا این سویه جدید خطری بیشتر از سایر سویه‌های در حال گردش ویروس دارد یا نه. در حال ردیابی عفونت‌های ویروس عمدتاً بر اساس موارد بستری شدن و داده‌های مربوط به نمونه‌برداری از فاضلاب انجام می‌شود که برای ردیابی عفونت‌ها قابلیت اتکای کمتری دارند. اما با همین روش‌های محدودتر هم افزایش اخیر در موارد عفونت‌های کروناویروس در کشور‌ها ازجمله در آمریکا نشان می‌دهند.

در انگلیس افزایش ۱۷/۴ درصدی در بستری‌شدن‌ها در هفته منتهی به ۱۲ اوت (۲۱ مرداد) نسبت به ۷ روز پیش از آن گزارش شده است.

هنوز معلوم نیست که آیا عفونت با سویه پیرولا علائم اختصاصی ایجاد می‌کند یا نه. در نتیجه همان علائم ذکرشده برای سایر سویه‌ها یعنی آبریزش و گرفتگی بینی، سردرد، خستگی، عطسه کردن، گلودرد، سرفه کردن و تغییرات حس بویایی در این مورد هم باید مورد توجه باشند.

منبع: همشهری آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->