وزیر خارجه رژیم صهیونیستی علیه ایران یاوه گویی کرد عراقچی: سال ۲۰۲۵ در رابطه با موضوع هسته‌ای ایران مهم است آیا وزیر اقتصاد استیضاح می‌شود؟ تجاوز هوایی جدید آمریکا و انگلیس به یمن (۸ دی ۱۴۰۳) دستگیری سرشبکه مرتبط با منافقین در اردبیل (۸ دی ۱۴۰۳) پایگاه هوایی «نواتیم» ارتش رژیم صهیونیستی مورد حمله موشکی ارتش یمن قرار گرفت (۸ دی ۱۴۰۳) تداوم درگیری در امتداد خط مرزی بین پاکستان و افغانستان (۸ دی ۱۴۰۳) عذرخواهی پوتین از جمهوری آذربایجان به خاطر سقوط هواپیما فرماندار مشهد مقدس: توسعه زیرساخت‌های مشهد یک ضرورت است داوری: روند خدمت در سه سال اخیر هرگز متوقف نشد | از افتتاح ۷۰۰ کلاس درس تا ۱۰۰ جلسه دیدار مردمی پزشکیان: دولت آماده فراهم‌کردن زیرساخت‌های لازم برای مشارکت دانشگاهیان است مسیر خدمت در فرمانداری مشهد مقدس باید استمرار داشته باشد معاون‌اول رئیس‌جمهور: اصلاح برخی روندهای غلط گذشته، توسعه را شتاب می‌دهد مان‌موهان سینگ نخست وزیر سابق هندوستان کیست؟ + بیوگرافی و فیلم تشییع پیکر فرمانده کل سپاه: یمن در دفاع از فلسطینیان پیروز خواهد شد عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: وزیر امور خارجه با نگاه راهبردی وارد پکن شده است | این سفر محدود و محصور به پرونده هسته‌ای نخواهد بود مجلس به دنبال استیضاح وزیر راه و شهرسازی؟ درباره چالش‌ها و راهکار‌های اجرای قوانینی که روی کاغذ مانده‌اند | قوانین نامیزان ابلاغ ۲ ماده واحده از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی از سوی رئیس‌جمهور بحث و جدل مجلس و شورای عالی فضای مجازی بر سر کاسبان فیلترشکن؛ مقصر کیست؟ ستاد کل نیروهای مسلح: اتفاقات سوریه، محصول نقشه مشترک آمریکا و اسرائیل است امیر نصیرزاده: سلسله رزمایش‌های ما، توان و قدرت دفاعی ما را نشان خواهد داد عراقچی در پکن با وزیر امور خارجه چین دیدار کرد درگیری‌های شدید در شمال شرق استان حلب سوریه انتصاب اولین فرماندار زن در تاریخ استان کرمان + سوابق نمایش قدرت دفاعی کشور با رزمایش‌های هفته آتی حمایت از غزه در قلب انگلستان (۷ دی ۱۴۰۳) روسیه اعلام کرد: در روز سقوط هواپیمای آذربایجان، هدف حملات پهپادی اوکراین بودیم
سرخط خبرها

بازپس‌گیری ۵ میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی در دولت سیزدهم

  • کد خبر: ۱۸۷۶۷۸
  • ۱۶ مهر ۱۴۰۲ - ۱۲:۲۳
بازپس‌گیری ۵ میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی در دولت سیزدهم
رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی با اشاره به ۳۶ میلیارد دلاری که به ۳۶۹ طرح صنعتی توسط صندوق در سال های گذشته تسهیلات داده شده است، از بازپرداخت ۵ میلیارد دلاری این منابع و تعویق ۱۳ میلیارد دلار آن تاکنون خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، مهدی غضنفری، رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی در نشست خبری امروز، با اشاره به عملکرد دو ساله‌ گذشته صندوق توسعه ملی گفت: با توجه به شعار سال و همچنین سیاست‌های دولت سیزدهم صندوق باید استراتژی‌هایی را عملیاتی کند تا رشد ۸درصد در نهایت محقق شود و سعی صندوق این است که ۱ تا ۲درصد از بار این رشد را به دوش بکشد. بر همین اساس، مجلس با تصویب مصوبه تأمین مالی این اجازه را به صندوق داده که در طرح‌ها مشارکت داشته باشد.

وی ادامه داد: همچنین ما برای پس گرفتن طلب سالیان گذشته صندوق از دولت‌ها که حدود ۱۰۰میلیارد دلار است، این اجازه را در برنامه هفتم گرفته‌ایم که از طریق در اختیار گرفتن میادین نفت و گاز حفاری نشده یا سرمایه‌گذاری در میادین مشترک این مبلغ باز پس گیری شود.

غضنفری گفت: صندوق در ۱۰سال گذشته کوله باری از تجربیات داشته که این تجربیات ما را در تغییر ریلی برای آینده مصمم می‌کند. موضوع سرمایه‌گذاری صندوق در طرح‌ها ابهاماتی دارد که برخی می‌گفتند آیا صندوق قرار است مانند بانک‌ها بنگاه‌داری کند و ساختمان متعدد و کارکنان بی‌شمار داشته باشد که به طور کامل به آن پاسخ خواهم داد.

تصمیمات فراصندوقی عامل عدم برگشت منابع صندوق

رئیس هیئات عامل صندوق توسعه ملی گفت: در ده سال گذشته صندوق، گام‌های بزرگی برداشته است. اینکه برخی از تسهیلات ما با عدم بازگشت مواجه شده است تصمیمات فراصندوقی بوده و در اختیار مدیران صندوق نبوده است.
به عنوان مثال ۴۶طرح نیروگاهی با پشتیبانی صندوق بهره‌برداری شده که ظرفیتی ۷هزارو۲۰۰مگاواتی به ظرفیت نیروگاهی کشور افزوده است که حدود ۶هزارمگاوات آن هم اکنون در شبکه قرار گرفته است. از طرفی حدود ۳/۷میلیارد دلار به نیروگاه‌ها تسهیلات دادیم که تاکنون ۱۰۰میلیون دلار آن‌ها برگشته است، اما ۱/۱ میلیارد دلار آن معوق شده و مابقی آن سررسید نشده است.

۱۶/۵میلیارد دلار تسهیلاتی داده شده به حوزه نفت و گاز در  ۱۰ساله گذشته

غضنفری گفت: در حوزه نفت و گاز (با تضمین شرکت نفت) صندوق توسعه ملی به ۵۶ طرح وام داده که حدود ۱۶/۵میلیارد دلار تسهیلات مربوط به این طرح‌ها بوده است که تنها ۱/۲ میلیون دلار آن بازپرداخت شده و ۱۰میلیارد دلار آن معوقه شده است.

وی گفت: در کل صندوق در ده ساله گذشته از ۳۶۴طرح صنعتی پشتیبانی کرده است، ۳۶میلیارد دلار از منابع صندوق به این طرح‌ها اختصاص یافته و تنها ۵میلیارد دلار آن بازپرداخت شده است و ۱۳/۳میلیارد دلار آن معوقه شده است. عدم بازپرداخت منابع صندوق به معنی ناترازی در برق و آب و انرژی و گاز است و اگر این منابع برمی‌گشت ما می‌توانستیم آن‌ها را برای طرح‌های بعدی اختصاص دهیم.

بازپس‌گیری ۵میلیارد دلاری منابع صندوق توسعه در دولت سیزدهم

رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی گفت: صندوق در دولت سیزدهم ۵میلیارد دلار از منابع خود را پس گرفته است. لازم به ذکر است صندوق همچنان به طرح‌های زیر ۱۰۰میلیون دلار تسهیلات‌دهی خواهد کرد. اما برای طرح‌های بزرگ‌تر در قالب سرمایه‌گذاری به روش I-HOPE عمل خواهد کرد.

پالایشگاه قشم، نیروگاه‌های تجدیدپذیر و پروژه‌ آهن اسفنجی برنامه‌های آتی صندوق برای سرمایه‌گذاری و تسهیلات‌دهی

غضنفری با اشاره به احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر در آینده‌ای نزدیک گفت: لازم به ذکر است حدود ۲میلیارد دلار در دو سال آتی صرف نیروگاه‌های تجدیدپذیر خواهد شد. البته باید به این نکته اشاره کرد کرد که در مقایسه با نیروگاه‌های با سوخت فسیلی، نیروگاه‌های تجدیدپذیر بازپرداخت بسیار بهتری داشته‌اند، بنابراین مطمئن هستیم که منابع صندوق را پس خواهند داد. همچنین صندوق در پالایشگاه قشم با ۳۰۰میلیون دلار و پروژه‌ آهن اسفنجی با ۷۵میلیون دلار برنامه‌ سرمایه‌گذاری دارد.

مدل سرمایه‌گذاری غیرمداخله‌ای

رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی با اشاره به تفاوت روش سرمایه‌گذاری صندوق توسعه ملی با بنگاه‌داری گفت: ما با این مدل سرمایه‌گذاری، بنگاه‌داری نمی‌کنیم و در واقع این اقدامات با دست بخش خصوصی صورت خواهد گرفت و این مدل سرمایه‌گذاری با سرمایه‌گذاری بانک‌ها و صندوق‌های بازنشتسگی متفاوت است. از طرفی این سرمایه‌گذاری‌ها در حوزه‌های پتروشیمی، نیروگاهی و انتقال آب خلیج فارس صورت خواهد گرفت.

جزئیات سرمایه‌گذاری صندوق توسعه با مدل سرمایه گذاری غیرمداخله‌ای

غضنفری ادامه داد: کل طرح‌های مصوب در معاونت سرمایه گذاری حدود ۵۰ میلیارد دلار است که صندوق ۲۳ میلیارد دلار در آن سرمایه‌گذاری خواهد کرد.

وی گفت: در پتروشیمی ۴میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خواهد شد که حدود ۳میلیارد دلار آن مربوط به صندوق توسعه ملی است. همچنین ۴۲میلیارد دلار در حوزه‌ نفت و گاز در حال مذاکره است که ۱۸ میلیارد دلار آن بر عهده‌ صندوق است.

تسویه بدهی دولت با صندوق توسعه ملی با اجرای روش I-Hope

طلب ۱۰۰ میلیارد دلاری از دولت‌ها در سال‌های گذشته، این پیشنهاد داده شده است که ما در چاه‌های مشترک سرمایه گذاری کنیم. البته لازم به ذکر است ما با مدل I-HOPE (برون سپاری) کنیم و شرکت‌های خصوصی این‌کار را انجام دهند و ما منابع را از بخش خصوصی و شرکت‌های تخصصی به کار گیریم که البته این مجوز‌ها در ماده‌۳ برنامه هفتم داده شده است.

منبع: تسنیم 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->