پاسخ تجاری چین به آمریکا؛ اعمال تعرفه‌های تلافی‌جویانه بر واردات آمریکایی تعرفه‌های اروپا علیه آمریکا از ماه آینده اعمال می‌شود فیدان: آنکارا به هیچ وجه موافق حمله به ایران نیست رهبر انصارالله: محاصره و کشتار در غزه، جنایتی وحشیانه با حمایت آمریکا است دفاع معاون پیشین ترامپ از اظهارات جنگ‌طلبانه او علیه ایران ناپدید شدن بیش از ۷۰۰۰ نظامی اوکراینی در کورسک رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس: شرط مذاکره با آمریکا، داشتن موضع برابر و دوری از قلدرمآبی است دشمن به دنبال این است که امید به آینده را از مردم ایران بگیرد یونیسف: روزانه ۱۰۰ کودک در غزه کشته یا زخمی می‌شوند محکومیت استفاده ابزاری آلمان و انگلیس از سازوکارهای حقوق‌بشری علیه ایران ۸۳۸ مسافر در تصادفات نوروز ۱۴۰۴ جان باختند حسن فرحات یکی از رهبران حماس، به شهادت رسید (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ادعای جدید ترامپ درباره احتمال مذاکره مستقیم با ایران واکنش عجیب ترامپ به ریزش بازار سهام آمریکا وزیر راه و شهرسازی: ۵ هزار نقطه حادثه‌خیز تصادفات در کشور شناسایی شده است حمله موشکی جنبش انصارالله یمن به سرزمین‌های اشغالی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) پزشکیان در گفتگو با بن‌سلمان: با هیچ کشوری سر جنگ نداریم تقابل شدید کانادا با جنگ تعرفه‌ای آمریکا اعتراض صهیونیست‌ها به حمایت شهردار لندن از مردم غزه ۱۰۰ شهید و زخمی در حمله هوایی رژیم صهیونیستی به مدرسه‌ای در غزه+ویدئو اطلاعیه قوه قضائیه درباره علت درگذشت حجت‌ الاسلام‌ نیری واکنش رؤسای جمهور کشورهای جهان به جنگ تعرفه‌های ترامپ شمار شهدای غزه به ۵۰ هزار و ۵۲۳ تن رسید (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) وزیر خارجه رژیم صهیونیستی: مسیر دیپلماتیک برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را رد نمی‌کنیم ایران حمله رژیم صهیونیستی به زیرساخت‌های غیرنظامی و دفاعی سوریه را محکوم کرد روسیه برای میانجیگری میان آمریکا و ایران اعلام آمادگی کرد بهبود زندگی مردم، پیشرفت کشور و حفظ منافع ملی اولویت دولت خواهد بود تخت‌روانچی در نشست سازمان همکاری شانگهای خواستار محکومیت تهدیدات آمریکا علیه ایران شد
سرخط خبرها

کارکرد نهاد ناظر در انتخابات را باید بی طرفانه و با ملاک قانون سنجید

  • کد خبر: ۱۹۰۹۷۶
  • ۰۴ آبان ۱۴۰۲ - ۱۸:۳۶
کارکرد نهاد ناظر در انتخابات را باید بی طرفانه و با ملاک قانون سنجید
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و سخنگوی سابق شورای نگهبان گفت: نظارت لازمه قانون محوری در انتخابات است، کارکرد نهاد ناظر در انتخابات را باید بی طرفانه و با ملاک قانون سنجید و در آن تردید نداشت.

به گزارش شهرآرانیوز، عباسعلی کدخدایی روز پنجشنبه در نوزدهمین گردهمایی دبیران هم اندیشی اساتید و نخبگان دانشگاهی کشور در مشهد افزود: نظارت در انتخابات در همه جوامع سیاسی وجود دارد و فقط شیوه‌های اعمال آن متفاوت است.

وی بیان کرد: در کشور ما به طور معمول مرز نظارت و دخالت تا حدی خلط شده است، اما شورای نگهبان هر مصوبه‌ای که شامل دخالت یکی از قوا در قوای دیگر باشد را رد می‌کند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: مجلس باید به حل مشکلات کشور کمک کند، چراکه نمایندگان مجلس به طور مستقیم توسط مردم انتخاب می‌شوند.

وی گفت: مردم محوری در نظام اسلامی ریشه دارتر از سایر نظام‌ها است، زیرا اتصال اقشار مختلف مردم به حاکمیت از مسیر انتخابات رخ می‌دهد و در جوامع امروزی هر نظام سیاسی واقعی می‌خواهد اقداماتش را به وسیله مردم انجام دهد.

کدخدایی در ادامه پیرامون جایگاه انتخابات در ایران اظهار کرد: چنانکه در اصول ۶ و ۷ قانون اساسی و بیانات امامین انقلاب آمده است، نظام جمهوری اسلامی از همان ابتدای ایجاد تاکنون مردم سالار بوده و هست؛ نظام جمهوری اسلامی در دوران دولت‌های مدرن، نظام سیاسی جدیدی را طرح کرد که از یک سو احکام اسلامی اساس آن تلقی می‌شود و از سوی دیگر مردم در شکل گیری و استمرار آن حضور واقعی و اصلی دارند.

وی با اشاره به اینکه گاهی انتخابات از سوی برخی امری تزیینی و ظاهری تلقی می‌شود، افزود: این در حالی است که رهبر معظم انقلاب همیشه تاکید دارند انتخابات یک امر جدی و واقعی و اصیل در جمهوری اسلامی است نه امری برگرفته از غرب. به عبارت دیگر ایشان جمهوریت و اسلامیت را از یک ریشه می‌داند به نحوی که جمهوریت از دل اسلامیت برمی خیزد، نه اینکه دو مقوله جدای پیوند خورده باهم باشند. اصولا ارزش انتخابات در نظام اسلامی به حدی است که تکلیف دینی و شرعی به شمار می‌رود.

انتخابات شاخصی برای دفاع از نظام است

سخنگوی سابق شورای نگهبان انتخابات را شاخصی برای دفاع از نظام جمهوری اسلامی دانست و گفت: رأی مردم در صندوق‌ها به منزله دفاعشان از نظام است؛ لذا مشارکت مردم در انتخابات در حوزه‌های داخلی و خارجی کشور تاثیر بسزایی دارد.

وی در تشریح اهداف انتخابات خاطر نشان کرد: هدف از برگزاری انتخابات، صرفا کسب قدرت نیست بلکه هدف، تجلی مردم سالاری و خدمت به مردم است چرا که نظام دینی، نظام مسئولیت تک تک افراد است و وقتی می‌گوییم حضور در انتخابات، تکلیفی شرعی است، یعنی اسلام از ما به عنوان عضو جامعه انتظاراتی دارد و تکالیف و مسئولیت‌هایی برعهده ما می‌گذارد که نمی‌توانیم نسبت به آن بی تفاوت باشیم.

کدخدایی حضور مردم، قانون محوری، سلامت انتخابات و مرزبندی جناح‌ها و افراد با دشمن را جزو الزامات پایه‌ای انتخابات در نظام اسلامی برشمرد و گفت: هر انتخاباتی دو بعد اجرایی و نظارتی دارد که به منظور پیشگیری از انحراف صورت می‌گیرد و در نظام اسلامی بر اساس اصل ۹۹ قانون اساسی، شورای نگهبان از طریق هیات‌های نظارت مردمی این مهم را انجام می‌دهد.

وی بیان کرد: اگر انتخابات به سلامت و قانون مدارانه برگزار شود نماد وحدت ملی، مایه یأس دشمن و اعتماد متقابل مردم و نظام خواهد شد.

این حقوقدان درباره دفاتر استانی شورای نگهبان نیز گفت: با توجه به اینکه دسترسی‌های شورای نگهبان در استان‌ها محدود بود و ادارات مختلف همکاری لازم را نداشتند، رهبر معظم انقلاب اواخر دهه ۷۰ پیشنهاد ایجاد این دفاتر را دادند تا امور شورا راحت‌تر انجام شود، اما اصالت با هیات‌های نظارت است و این دفاتر اجرایی هستند و اختیار مستقل ندارند.

وی در بخشی از سخنانش با اشاره به فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر نقش نخبگان در جهاد تبیین اظهار کرد: نخبه، جستجوگر حقیقت است و پس از اینکه آن را یافت همچون آیینه به جامعه انتقال می‌دهد.

عضو مجمع تشخیص مصحلت نظام بازگو کردن و تبیین حقایق، امید آفرینی و مبارزه با ناامیدی را مطابق فرمایش رهبر انقلاب از رسالت‌های نخبگان معرفی و تصریح کرد: وقایع امروز غزه یکی از مصادیق جهاد تبیین است، آنچه سال هاست در فلسطین شاهد هستیم، ظلم و اشغالگری صهیونیست‌ها است که به رغم قطعنامه‌ها و اسناد بین‌المللی همچنان ادامه دارد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->