بررسی دردسر جدید مستاجران با نزدیک شدن به فصل جابجایی افت قیمت طلا در مشهد | سکه ۲ میلیون تومان ریزش کرد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) شعار سال، سواد رسانه‌ای و راهکار‌های استراتژیک قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | افت قیمت دلار در آستانه دومین جلسه مذاکرات قیمت طلای جهانی امروز (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | سقوط دلار جهانی و پرواز طلا به مرز ۳۳۰۰ دلار منتظر عرضه انبوه نوبرانه‌ها از ۲۰ روز دیگر در مشهد باشید | کاهش قیمت ملون از هفته آینده اولویت‌های شعار سال ۱۴۰۴ در خراسان رضوی جنجال خانه‌های خالی در ایران | قانونی که اجرا نشد دستورالعمل وام ودیعه مسکن مستأجران ابلاغ شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | ثبت‌نام فقط در سامانه «تم» حجم دلار خانگی چقدر است؟ (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) نرخ اقلام میوه و صیفی‌جات در میادین تره‌بار مشهد چقدر است؟ (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) + جدول تمرکز قدرت در پایتخت شکسته می‌شود | تفویض اختیارات محلی به استانداری خراسان رضوی، روی میز رئیس‌جمهور تا اطلاع ثانوی، کل تجارت ایران و افغانستان به واحد «ریال» خواهد بود عوارض ویژه صادرات زعفران «صفر» شد | ایجاد نمایندگی جدید صندوق ضمانت توسعه صادرات در خراسان رضوی پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت طلا و سکه (پنجشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۴) افزایش گمرکات خراسان رضوی به ۷ پایانه | تعرفه صفر برای ۸۰ درصد از اقلام تجارتی استان با اوراسیا آیین تجلیل از صادرکنندگان نمونه خراسان رضوی برگزار شد | ۳۰ کشور جهان، مشتری اقلام صادراتی خراسان رضوی تعرفه گمرکی واردات موبایل در سال ۱۴۰۴ اعلام شد+جزئیات پزشکیان: باید تفکر سیستمی و توانمندی کار تیمی را به دانش‌آموزان آموزش دهیم علت عدم شماره‌گذاری محصولات ایران خودرو در سال ۱۴۰۴ چیست؟ سکوت آماری در بازار مسکن ساعات کاری ادارات از ۱۵ خرداد ۱۴۰۴ کاهش می‌یابد + جزئیات نرخ بیکاری ۷.۶درصد شد با تعدیل شدن نرخ ارز قیمت کالا‌ها کاهش می‌یابد؟ قیمت لاستیک از امروز ۱۰ درصد گران‌تر می‌شود (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) + سند کدام بیمه‌ها کام مردم را تلخ کردند | ثبت ۱۰ هزار شکایت در ۱۴۰۳ سهم نفت از بودجه ایران فقط ۱۷ درصد است وزیر صمت: تعرفه خودرو‌های وارداتی کاهش خواهد یافت
سرخط خبرها

اختلاف ۸ هزار تومانی نرخ دلار بازار آزاد و دولت

  • کد خبر: ۱۹۱۶۴۹
  • ۰۸ آبان ۱۴۰۲ - ۱۵:۴۷
اختلاف ۸ هزار تومانی نرخ دلار بازار آزاد و دولت
مدیر اداره پایش بازار ارز بانک مرکزی در حالی نرخ دلار دولتی را ۴۲ هزار تومان اعلام می‌کند که در بازار آزاد در حدود ۵۰ هزار تومان است و نرخ دلار بازار آزاد را مورد تایید دولت نمی‌داند!

به گزارش شهرآرانیوز؛ نرخ ارز مورد تایید بانک مرکزی همان نرخ نیما و اسکناس است؛ این گفته‌های، مدیر اداره پایش بازار ارز بانک مرکزی است. او این صحبت را در پاسخ به انتقاداتی که صادرکنندگان در مورد رفع تعهد ارزی مطرح می‌کنند، عنوان کرده است. صادرکنندگان باید برای رفع تعهد ارزی و ادامه صادرات، ارز حاصل از صادرات را به کشور بازگردانند. آن هم با رقمی که مدنظر بانک مرکزی است؛ نه نرخ دلار در بازار آزاد که بانک مرکزی آن را نرخ غیررسمی می‌خواند. صادرکنندگان می‌گویند نرخ مورد نظر بانک مرکزی برای ما سودی ندارد؛ چرا که با بازار آزاد مواد اولیه میخریم و باید با اختلاف بالا برگردانیم و این امر صادرات را بدون صرفه کرده است؛ در همین راستا به گفتگو با مدیر اداره پایش بازار ارز بانک مرکزی پرداخته ایم.

بهزاد لامعی، در خصوص گله صادرکنندگان گفت: نرخ ارز رسمی کشور، نرخ ارزی است که در نیما و اسکناس تعیین می‌شود. از نظر ما ارز تک نرخی است و آنچه در نیما و اسکناس عرضه می‌شود نرخ رسمی ارز در کشور است. نرخ بازار غیررسمی خروج سرمایه بوده و در این نرخ قاچاق کالا اتفاق می‌افتد و ما این نرخ را قبول نداریم. چراکه بازیگران، حجم و مکانیزم کشف قیمت را نمی‌شناسیم.

او ادامه داد: ما نرخی را رسمی تلقی می‌کنیم که بازیگرانش و مکانیزم کشف قیمتش را بدانیم؛ در غیر این صورت نرخ مورد تاییدمان نیست. صادرکننده مختار است که ارز خود را با نرخ رسمی عرضه کند و یا غیررسمی. اگر با نرخ رسمی عرضه کند، رفع تعهد خواهد شد و مشمول بخشش مالیات ارزش افزوده می‌شود؛ در غیر این صورت هم رفع تعهد نخواهد شد و هم از مزایای دیگر بهره مند نمی‌شود.

لامعی در ادامه اظهار کرد: بانک مرکزی وارد بازاری که بازیگرانش را نمی‌شناسد، نخواهد شد. همین چند روز پیش تب و تاب سیاسی بالا رفت و نرخ ارز افزایش یافت. اما با کاهش تب و تاب، نرخ کاهش یافت. براساس مدل‌های ما نرخ ارز اکنون چیزی حدود ۴۲هزار تومان است.

او در پاسخ به این سوال که اگر فردی بیشتر از ۲هزار دلار بخواهد، ارز ۴۲هزار تومانی برایش وجود ندارد و باید ارز ۵۰هزار تومانی بخرد، گفت: اقتصاد علم تخصیص منابع محدود به نیاز‌های نامحدود است. اگر قرار باشد به همه هرچقدر که می‌خواهند ارز بدهیم که نمی‌شود. حتی مرغ و خودرو هم در مبادی رسمی یک نرخ دارد و در مغازه نرخی دیگر.

منبع: اقتصادآنلاین 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->