نگاهی به مهم‌ترین موضوعات مطرح‌شده در ششمین نشست «فرمت مسکو» با موضوع افغانستان ششمین نشست مشورتی افغانستان در مسکو با حضور نماینده ایران برگزار شد جزئیاتی جدید از طرح سامان‌دهی اتباع خارجی | پیش‌بینی اقامت‌های یک‌ساله، سه‌ساله و هفت‌ساله در ایران حجت‌الاسلام وحیدی: مجاهدان افغانستانی منتظر فرمان ولی فقیه هستند + فیلم گریستن برای پیروزی، تجربه‌ای تازه برای یک افغانستانی ویدئو | گل اول افغانستان به پاراگوئه در جام جهانی فوتسال ازبکستان پخش زنده بازی تیم ملی فوتسال افغانستان در برابر پاراگوئه در جام جهانی فوتسال ازبکستان (۴ مهر ۱۴۰۳) + تماشای آنلاین عجیب‌ترین زمین والیبال جهان در ولایت سمنگان افغانستان + فیلم از تیم ملی فوتسال پاراگوئه، حریف افغانستان در جام جهانی فوتسال، چه می‌دانیم؟ مردم تاشکند بی‌خبر از برگزاری بزرگترین رویداد فوتسال جهان در شهرشان تاریخ و ساعت بازی تیم ملی فوتسال افغانستان مقابل پاراگوئه در جام جهانی ازبکستان در چه صورتی تیم ملی فوتسال افغانستان از مرحله گروهی جام جهانی ازبکستان صعود می‌کند؟ مراسم اختتامیه مسابقه ادبی فرهنگی «پارسی وطن است» در مشهد برگزار شد نتیجه دیدار تیم‌های ملی افغانستان و اوکراین در جام جهانی فوتسال پخش زنده بازی تیم ملی فوتسال افغانستان در برابر اوکراین در جام جهانی فوتسال ازبکستان (۳۱ شهریور ۱۴۰۳) + تماشای آنلاین تاریخ و ساعت بازی تیم ملی فوتسال افغانستان مقابل اوکراین در جام جهانی ازبکستان بی‌احترامی دیپلمات طالبان به سرود ملی جمهوری اسلامی ایران+فیلم تیم ملی فوتبال افغانستان با یک پله سقوط در جایگاه ۱۵۲ جهان قرار گرفت خلاصه بازی تیم‌ ملی فوتسال افغانستان و آرژانتین + فیلم نتیجه دیدار تیم‌های ملی فوتسال افغانستان و آرژانتین در جام جهانی فوتسال (۲۸ شهریور ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

قتل بیش از ۱۶۵ خبرنگار و کارمند رسانه‌ای در ۲۰ سال گذشته در افغانستان

  • کد خبر: ۱۹۲۲۲۴
  • ۱۱ آبان ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۰
قتل بیش از ۱۶۵ خبرنگار و کارمند رسانه‌ای در ۲۰ سال گذشته در افغانستان
نی یا نهاد حمایت‌کننده رسانه‌های آزاد افغانستان به مناسبت «روز جهانی پایان دادن به معافیت از مجازات جرایم علیه خبرنگاران» اعلام کرد که در ۲۰ سال گذشته بیش از ۱۶۵ مورد قتل خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ای در افغانستان از سوی این نهاد به ثبت رسیده است.

به‌گزارش شهرآرانیوز، نی یا نهاد حمایت‌کننده رسانه‌های آزاد افغانستان روز پنج‌شنبه، ۱۱ آبان با نشر اعلامیه‌ای خواستار پایان دادن به فرهنگ معافیت از مجازات جرایم علیه خبرنگاران و اجرای قانون و تأمین عدالت در مورد رویداد‌های کشته‌شدن خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ای در افغانستان شده است.

نهاد حمایت‌کننده رسانه‌های آزاد افغانستان افزوده است که عدالت در بیشتر جرایم علیه خبرنگاران تامین نشده است.

در این اعلامیه آمده است: «متأسفانه عاملان اکثر این قضایا شناسایی نشده‌اند. آن عده از عاملان قتل خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ای که شناسایی شده‌اند نیز مورد محاکمه قرار نگرفته‌اند. در پی قضایای قتل اکثریت خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ای دست زورمندان بوده که حتی حاکمیت قانون در مقابل آن‌ها عاجز بوده است.»

در همین حال، مرکز خبرنگاران افغانستان نیز به مناسب از این روز اعلام کرده است که در بیش از دو دهه گذشته ۱۲۸ خبرنگار و کارمند رسانه‌ای به‌شمول ۲۰ زن در کشور کشته شده‌اند.

براساس معلومات این مرکز، از زمان بازگشت دوباره طالبان به قدرت، سه خبرنگار و کارمند رسانه‌ای در کشور جان باخته‌اند که «با توجه به شمار قربانیان در سال‌های پیش، از نظر مصونیت جانی، یک تحول مثبت و امیدوارکننده به حساب می‌آید.»

یافته‌های مرکز خبرنگاران افغانستان نشان می‌دهد که طالبان در ۶۰ مورد و داعش در ۳۹ مورد جان‌باختن خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ای متهم هستند.

این درحالی است که طالبان از زمان تسلط دوباره‌شان بر افغانستان، محدودیت‌های گسترده‌ای در برابر کار خبرنگاران و رسانه‌های آزاد وضع کرده‌اند و این گروه بار‌ها خبرنگاران را بازداشت، شکنجه و زندانی کرده است.

منبع: نی

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->