حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی
سرخط خبرها

خطر کمبود دارو‌های ساده و رایج در داروخانه‌ها

  • کد خبر: ۱۹۳۱۰۹
  • ۱۶ آبان ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۶
خطر کمبود دارو‌های ساده و رایج در داروخانه‌ها
دبیر انجمن داروسازان ایران با اشاره به تأخیر چندماهه بیمه‌ها در پرداخت مطالبات داروخانه‌ها نسبت به خطر کمبود دارو‌های رایج در داروخانه‌ها هشدار داد.

به گزارش شهرآرانیوز، محمدرضا دری درباره وضعیت داروخانه‌ها پس از اجرای طرح دارویار اظهار کرد: در قالب اجرای طرح دارویار، ارز دریافتی صنعت داروسازی از ۴۲۰۰ تومان به ۲۸۵۰۰ تومان تبدیل شد؛ این تغییر به طور میانگین منجر به ۵ تا ۶ برابر شدن قیمت دارو‌ها شد، اما برای اینکه هزینه‌کرد مردم و بیماران تغییری پیدا نکند طرح دارویار اجرا شد تا سازمان‌های بیمه این افزایش قیمت دارو را پوشش دهند.

تأخیر بیمه‌ها در پرداخت مطالبات داروخانه‌ها

وی افزود: با اجرای طرح دارویار مقرر شد که افزایش هزینه‌های تولید دارو از روی دوش مردم برداشته شود و به این منظور، قرار شد میزان هزینه‌های افزایش یافته از سوی سازمان برنامه و بودجه به سازمان‌های بیمه پرداخت شود و بیمه آن را به داروخانه پرداخت کند، اما متأسفانه نظام پرداخت یارانه دارو از سوی بیمه‌ها درگیر و دار بروکراسی اداری است؛ سازمان‌های بیمه‌گر از ابتدای مردادماه مطالبات داروخانه‌ها را پرداخت نکرده بودند که این موضوع باعث شده بود چک‌های برگشتی داروخانه‌ها و مطالبات شرکت‌های توزیع افزایش یابد.

دبیر انجمن داروسازان ایران گفت: این تأخیر در پرداخت پول داروخانه‌ها باعث ایجاد مشکل نقدینگی برای آن‌ها شده است؛ به عبارت دیگر به واسطه افزایش چشمگیر قیمت دارو، توان اقتصادی داروخانه‌ها آن‌قدر افزایش نیافته که بتوانند این هزینه‌ها را خودشان پوشش بدهند.

خطر کمبود دارو‌های ساده و رایج در داروخانه‌ها

دری تصریح کرد: این موضوع برای بیماران نیز چالش ایجاد می‌کند، زیرا داروخانه‌ها بعضاً ممکن است به دلیل نبود سرمایه در گردش، نتوانند حتی برخی دارو‌های ساده و رایج را نیز تهیه کنند و این چالش، باعث می‌شود علیرغم تولید دارو در کشور، احساس کمبود دارو ایجاد شود.

پرداخت یارانه دارو در هاله‌ای از ابهام!

به گزارش شهرآرانیوز، پیش از این سید حیدر محمدی؛ رئیس سازمان غذا و دارو از پرداخت یارانه به انتهای زنجیره توزیع دارو خبر داده و اظهار کرده بود: مقرر شده است که یارانه طرح دارویار به جای آن که به سازمان‌های بیمه‌گر داده شده و سپس به مراکز درمانی پرداخت شود؛ مستقیماً به انتهای زنجیره توزیع دارو یعنی داروخانه‌ها و مراکز درمانی داده شود تا مشکلات ناشی از تأخیر بیمه‌ها در پرداخت مطالبات کاهش یابد.

به گفته رئیس سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها نیز قرار بود این اتفاق از مهرماه سال جاری آغاز شود، اما با گذشت یک ماه، هنوز این وعده اجرایی نشده و حتی سازوکار پرداخت مستقیم مطالبات داروخانه‌ها نیز مشخص نیست.

براساس اعلام انجمن داروسازان ایران، با پیگیری‌های مستمر این انجمن، بخشی از مطالبات داروخانه‌ها واریز شده است؛ با این وجود، ضروری است در ماه‌های آینده نظم در پرداخت مطالبات داروخانه‌ها از سوی سازمان‌های بیمه‌گر رعایت شود تا بیماران در دسترسی به دارو دچار مشکل نشوند.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->