صادرات ۱۵۰ میلیون دلاری صنایع آرایشی و بهداشتی رقابت بیش از ۱۵ هزار فرهنگی برای اعزام به مدارس خارج از کشور تمدید مهلت ثبت‌نام در آزمون‌ ورودی مدارس استعداد درخشان و نمونه دولتی نشانه‌های جدید هشداردهنده زوال عقل در سالمندان کشف معادن هخامنشی در آبدانان استان ایلام اتصال برق و انتشار دود در بخش CCU بیمارستان شادگان (۲۲ فروردین ۱۴۰۴) پارکینسون، لرزش بی‌امان، درد بی‌درمان| درباره بیماری مرموز «فلج لرزان» چه می‌دانید؟ صاعقه در کردستان ۲ قربانی گرفت (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) هشدار وزارت بهداشت : ۶۰ درصد فوتی‌های تصادفات زیر ۳۰ سال هستند تولید روزانه ۵۵ هزار تن زباله در کشور دستگیری عاملان قتل خانوادگی در فردوسیه شهریار (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) ارتباط پیشرفت سرطان پستان با مصرف روغن‌های پخت‌وپز استفاده بیش از حد از وسایل دیجیتال باعث اختلال خواب و افسردگی می‌شود راز «چاه شدادی» در معدن فیروزه نیشابور | نخستین بازخوانی یک گزارش دست‌اول از ۱۳۰ سال پیش سیر تا پیاز ورود به طبیعت در فصل بهار | چند واحد طبیعت گردی یادگاری‌های جدید روی آثار باستانی! عظیمی‌راد: پرونده تاثیر قطعی معدل در کنکور سراسری، به نفع کنکوری‌ها بسته شد بهترین زمان غذا خوردن برای ورزش؛ قبل، حین یا بعد؟ مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی واریز شد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) پاسخ‌های رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد به مشکلات مردمی | از تبانی پزشک و آزمایشگاه تا زمان ویزیت هر بیمار کاهش ۳۰ درصدی بارش‌ها در ۱۸ استان کشور نسبت به آمار بلند مدت رمزگشایی از ۴۰۰ فقره سرقت توسط پلیس مشهد | دستگیری سارقان بام بازار‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | احتمال انتقال هوای غبارآلود از ترکمنستان طی روز جمعه باقلا برای چه افرادی مضر است؟ دم‌نوش‌ها و نوشیدنی‌های گیاهی عالی برای هر زمان از روز بازنشستگان تأمین اجتماعی: شرایط دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی را تسهیل کنید آیا گلودرد مداوم نشانه ابتلا به سرطان است؟ پیش‌بینی هواشناسی کشور (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | ۲ سامانه بارشی در راه ایران خوردنی‌هایی که به کاهش آلرژی کمک می‌کنند افزایش عجیب اضافه‌وزن و چاقی در کشور امروز، آخرین مهلت ثبت‌نام نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۴ | غیرقابل تمدید (۲۱ فروردین)
سرخط خبرها

از دست دادن همسر زنگ خطری برای آلزایمر

  • کد خبر: ۱۹۳۱۸
  • ۱۰ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۷:۰۴
از دست دادن همسر زنگ خطری برای آلزایمر
محققان دریافتند که از دست دادن همسر می‌تواند زنگ خطری برای ابتلا به بیماری آلزایمر باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، به نقل از هلث دی، از دست دادن همسر ممکن است یک شکست قلبی برای فرد باشد و تحقیقات جدید نشان می‌دهد که این موضوع بر روی مغز افراد نیز تأثیر دارد.

 

ازدواج عاملی مؤثر در تامین نیازهای عاطفی، رفتارهای بهداشتی بهتر و شبکه‌های اجتماعی بزرگتر است.

 

داشتن همسر، می تواند عامل حفاظتی مهمی برای افراد به‌خصوص سالمندان در برابر بیماری‌ها باشد و همچنین عامل مؤثری در کاهش شناخت افراد و ابتلا به بیماری آلزایمراست.

 

نتایج این مطالعه نشان داد، زمانی که زن یا مرد، همسر خود را از دست می‌دهد، تیزهوشی وی شروع به کاهش می‌کند.

 

محققان افزودند: در حقیقت افرادی که همسرشان را از دست می‌دهند، سطح بالایی از پلاک بتا آمیلوئید(مشخصه بارز بیماری آلزایمر) دارند و کاهش شناخت را سه برابر بیشتر از افرادی که همسرشان را از دست نداده‌اند، تجربه می‌کنند.

 

دکتر نانسی دونووان، در بیمارستان زنان بوستون اظهار کرد: تنهایی زنان و مردان بعد از دست دادن همسر می‌تواند عامل خطری در کاهش شناخت ناشی از بیماری آلزایمر باشد.

 

دونووان گفت: برخی از تحقیقات حاکی از آن است که داشتن روابط نزدیک با خواهر یا برادر یا فرزندان می‌تواند به محافظت در برابر کاهش شناخت افراد کمک کند.

 

محققان به افرادی که همسرشان را از دست داده‌اند، فعالیت ورزشی، تعامل اجتماعی، فعالیت‌های تحریک‌کننده شناختی، رژیم غذایی سالم، مدیریت استرس و کاهش عوامل خطرساز قلبی و عروقی توصیه می‌کنند.

 

افراد در هنگام از دست دادن همسر، منزوی می‌شوند و همین موضوع، عاملی در کاهش شناخت  آنان خواهد بود.

 

در این تحقیق، نزدیک به 260 سالمند موردبررسی قرار گرفتند و سطح بتا آمیلوئید مغزی در شرکت‌کنندگان تعیین شد. محققان، هرسال بر عملکرد شناختی شرکت‌کنندگان نظارت کردند و این عمل به مدت چهار سال ادامه داشت.

 

محققان دریافتند که عملکرد شناختی در بین افراد بدون همسر کاهش‌ یافت، درحالی‌که هیچ تفاوتی در افراد متاهل و مجرد مشاهده نشد.

 

همچنین، کاهش شناخت در بین افراد با بالاترین سطح بتا آمیلوئید، در افرادی که همسرشان را ازدست‌داده بودند، نسبت به افراد متاهل، سه برابر سریع‌تر بود.

 

این یافته‌ها با در نظر گرفتن سن، جنس، وضعیت اقتصادی و افسردگی بدست آمده است.

 

محققان در ادامه افزودند: این مطالعه یکی از عوامل مؤثر بر افت شناختی را برجسته کرده است.

 

این بررسی در نشریه آنلاین JAMA Network Open منتشرشده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->