سازمان ملل: کوچ اجباری فلسطینی‌ها جنایت علیه بشریت است تماس تلفنی مسعود پزشکیان با همتای عراقی | رابطه با عراق یکی از مهمترین عرصه‌های روابط خارجی ایران است سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: احتمال ادامه یافتن مذاکرات را رد نمی‌کنیم ویدئو | راهپیمایی مردم مشهد در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه آیت‌الله علم‌الهدی: مذاکره با آمریکا، خلاف غرور ملی است | بدعهدی آمریکا، تجربه ۷۰ سال عمر سیاسی ملت ایران رویترز: آمریکا، اروپا را در جریان مذاکرات با ایران قرار نداده است ترامپ: نیازی به ایلان ماسک ندارم شمخانی: عراقچی با اختیارات کامل برای ⁧مذاکره غیرمستقیم⁩ با آمریکا⁩ راهی ⁧عمان است «ویتکاف» فرستاده ویژه ترامپ در امور خاورمیانه با پوتین دیدار می‌کند حملات هوایی آمریکا به پایتخت یمن (۲۲ فروردین ۱۴۰۴) سخنگوی وزارت خارجه: روز شنبه نیت و جدیت طرف آمریکایی را ارزیابی می‌کنیم آغاز مذاکرات ایران و آمریکا از عصر شنبه (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) شکایت رسمی حماس از دولت انگلیس تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران در آستانه مذاکرات عمان هشدار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره نظام دوگانه در مجوز برگزاری تجمعات نگرانی صهیونیست‌ها از هرگونه توافق بین ایران و آمریکا منبع ایرانی: آمریکا مذاکره غیرمستقیم با ایران را پذیرفته است واکنش وزارت خارجه آمریکا به تهدید روزنامه کیهان درباره ترور ترامپ واکنش حماس به حملات بمب‌گذاری در رفح؛ این اقدامات نسل‌کشی وحشیانه است به سطحی از اقتدار رسیده‌ایم که دشمن را وادار به عقب‌نشینی کرده‌ایم مذاکرات آمریکا و روسیه درباره سفارتخانه‌ها سازنده بود وزیر اطلاعات: آرایش نظامی منطقه نشانگر اقتدار نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران است سردار اشعری: عاقبت به خیری شهید صیاد شیرازی به خاطر ولایتمداری او بود امیر سرتیپ امان‌اللهی: وظیفه ما این است که به عنوان سربازان نظام، در رکاب ولایت گام برداریم دستور اژه ای به قضات: مدیرانی که دارای ضعف و نقصان هستند تغییر دهید راز سرخ صیاد | روایتی کوتاه از زندگی خوش‌عاقبت شهید امیر سپهبد صیاد شیرازی دادستانی تهران علیه «حسام الدین آشنا» اعلام جرم کرد معاون هماهنگ کننده ارتش: شهید صیادشیرازی یک الگو در میان نیروهای مسلح بود
سرخط خبرها

اسرائیل برای تبادل اسرا کوتاه آمد؟

  • کد خبر: ۱۹۴۲۶۹
  • ۲۲ آبان ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۵
اسرائیل برای تبادل اسرا کوتاه آمد؟
منابع مصری از توافقی درباره تبادل اسرا میان گروه‌های فلسطینی و رژیم صهیونیستی با نظارت قطر و آمریکا طی روزهای آینده خبر دادند.

به گزارش شهرآرانیوز روزنامه الاخبار لبنان به نقل از منابع مصری اعلام کرد، توافقی درباره تبادل اسرا میان گروه‌های فلسطینی و رژیم صهیونیستی با نظارت قطر و آمریکا وجود دارد که احتمالا طی روز‌های آینده اعلام شود.

این منابع با توجه به اختلافات مربوط به شرط فلسطین برای تحقق این معامله یعنی لزوم برقراری آتش بس انسانی به مدت پنج روز و مخالفت رژیم صهیونیستی با درخواست توقف کامل حملات خیلی وارد جزئیات آن نشدند.

منابع مصری اعلام کردند، مذاکرات کنونی که با مشارکت هیئت اطلاعات رژیم صهیونیستی در قاهره و با تماس‌های فشرده قطر انجام می‌شود، درباره دو مساله است. اول مربوط به وضعیت غیرنظامیان موجود در غزه است که توسط حماس بازداشت شده‌اند و دوم درباره نظامیان صهیونیستی است که با اسرای فلسطینی در زندان‌های رژیم صهیونیستی مبادله خواهند شد. اسرای غیرنظامی دو تابعیتی احتمالا آزاد خواهند شد، اما گروه‌های فلسطینی می‌گویند تحقق این معامله بدون توقف کامل درگیری‌ها توسط رژیم صهیونیستی محقق نخواهد شد.

رژیم صهیونیستی از طریق میانجیگران امکان تمدید ساعت‌های آتش‌بس به صورت روزانه برای تحقق این معامله را پیشنهاد داده‌است، اما گروه‌های فلسطینی آن را کافی نمی‌دانند.

بخشی از اختلافات در مذاکرات درباره عدم توافق در خصوص بهای مطلوب برای آزادی اسرای غیرنظامی است. از جمله شروط گروه‌های فلسطینی فراهم کردن نیاز‌های زندگی ملت فلسطین در غزه و ورود فوری کمک‌های بشردوستانه و حل بحران انسانی ولو به شکل جزئی است تا فلسطینی‌ها حداقل بتوانند شهدای خود را که زیر آوار‌ها هستند، دفن کنند.

منابع مصری اعلام کردند که در حال حاضر همه چیز به دست واشنگتن است به ویژه اینکه فشار‌هایی که بر رژیم صهیونیستی وارد کرده، هنوز کافی نیست. با این حال اروپا نیز می‌تواند ولو به صورت غیر مستقیم مثل موضع فرانسه نقشی را ایفا کند. این فشار‌ها و فشار‌های موجود بر رژیم صهیونیستی از جبهه لبنان تأثیری بر موضع دولت بنیامین نتانیاهو خواهد داشت. نتانیاهو خود به دلیل کشمکش‌های داخل و تظاهراتی که علیه او برگزار می‌شود، تحت فشار است.

به نظر می‌رسد قاهره با درخواست مقاومت فلسطین برای آتش‌بس چند روزه در ازای آزادی اسرای صهیونیست موافق است، اما تل‌آویو تاکنون با ارائه تعهدات واضح در ازای آزادی اسرا که از طریق صلیب سرخ از گذرگاه رفح انجام خواهد شد، مخالف است.

بر اساس محتوای تماس‌های مصر و آمریکا موضع قاهره به دلیل وجود اسرا در چندین منطقه پراکنده در داخل نوار غزه است و در نتیجه گردهم آوردن آن‌ها در یک مکان واحد نیاز به زمان بیشتری دارد. به ویژه اینکه آن‌ها دست یک گروه نیستند، بلکه دست چندین گروه هستند.

مصر معتقد است که صحبت درباره پایان جنگ و توقف دائم درگیری یا حتی آتش‌بس طولانی مدت در زمان کنونی به چند دلیل ممکن نیست که از جمله این دلایل ادامه حمایت آمریکا و اروپا به ویژه آلمان از رژیم صهیونیستی و اظهارات تند کابینه این رژیم است که هنوز هیچ کدام از اهداف جنگ را محقق نکرده‌است.

قاهره نگران این است که تل‌آویو در تخلیه کامل منطقه شمال غزه از ساکنان آن موفق شود و این مساله خطرات در مرز‌های مصر با نوار غزه را افزایش دهد. مصر کاملا به صورت واضح با درخواست‌های رژیم صهیونیستی برای تبادل اطلاعات درباره گروه‌های فلسطینی در نوار غزه مخالفت کرده‌است.

مصر در حال حاضر برای آماده کردن کاروان‌های حامل کمک‌های بشردوستانه برای تسهیل ورود آن به محض توافق چند ساعته آتش‌بس تلاش می‌کند.

قاهره طی دیدار‌هایی که در حاشیه نشست سران کشور‌های عربی و اسلامی در ریاض برگزار شد، نسبت به وجود کمبود شدید کمک‌های انسانی در نوار غزه هشدار داده‌است.

مصر علاوه بر تماس با طرف‌های عربی با پاریس نیز برای بررسی کمک‌های دریایی فرانسه که وارد غزه خواهد شد، صحبت کرده است.

مصر از فرانسه خواست این اقدام را برای حمایت از جان غیرنظامیان و فشار بر واشنگتن برای تسهیل این روند سرعت ببخشد.

منبع: همشهری آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->