دستگیری اعضای باند لیلا در لانه سیاه توسط پلیس مشهد + عکس طوفان گرد و خاک در ۱۲ استان کشور (۱۷ تیر ۱۴۰۳) کارت ورود به جلسه مرحله دوم آزمون سراسری توزیع شد (۱۷ تیر ۱۴۰۳) عواملی که ممکن است به ریه‌های ما آسیب بزند جزئیات دستورالعمل بهداشتی وزارت بهداشت برای ایام محرم | نظارت مستمر بر پخت و توزیع نذورات کدام افراد به تب دنگی مبتلا می‌شوند؟ | پشه آئدس از این بو‌ها خوشش نمی‌آید پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (یکشنبه، ١٧ تیر ١۴٠٣) | تداوم وزش باد در استان جزئیاتی از نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۳ تنها ۲۰ درصد از حجم ذخیره سد‌های خراسان رضوی آب دارد (۱۷ تیر ۱۴۰۳) بازرسی بهداشتی از مواکب صلواتی در سطح مشهد | مراقب پشه آئدس باشید نتایج آزمون نهایی دوازدهم بعد از کنکور اعلام می‌شود ۳۷ درصد حجم سد‌های کشور خالی است (۱۷ تیر ۱۴۰۳) این محصولات بهداشتی غیرمجاز کودکان و نوزادان را نخرید + عکس واژگونی پراید در محور راور _ مشهد ۴ کشته و زخمی برجای گذاشت (۱۷ تیر ۱۴۰۳) اعمال‌قانون ۲۱۹۰ خودروی حادثه‌ساز در مشهد | ۶۲ نفر در تصادفات شبانه‌روز گذشته مصدوم شدند (۱۷ تیر ۱۴۰۳) راهکار‌هایی برای جلوگیری از گرمازدگی شناسایی ۱۱۵ کودک‌ کار جدید در خراسان‌رضوی | کودکان اتباع بیشترین سهم را در خیابان‌ها دارند برای پیشگیری از مسمومیت با سم بوتولیسم، غذا‌های کنسروی را حداقل ۲۰ دقیقه بجوشانید پلمب ۳۰ مرکز متخلف و غیرمجاز در حوزه دندانپزشکی در مشهد و خراسان‌رضوی
سرخط خبرها

تبدیل گازهای آلاینده کارخانجات به گازهای بی‌خطر با راکتور ایرانی

  • کد خبر: ۱۹۵۰۵۵
  • ۲۷ آبان ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۰
تبدیل گازهای آلاینده کارخانجات به گازهای بی‌خطر با راکتور ایرانی
گروهی از محققان در کشور راکتوری طراحی کردند که قادر است گازهای آلاینده کارخانجات را به گازهای بی‌خطر تجزیه کند.

به گزارش شهرآرانیوز، رئیس مرکز تحقیقات فمتو دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز با اشاره به طراحی و ساخت راکتور تصفیه‌کننده گازهای خروجی از سوی محققان این مرکز، گفت: در برخی موارد گازهای خروجی کارخانه‌ها حاوی آلاینده‌های گازی است که موجب آلودگی بیشتر هوا می‌شود.

سعید پرهو اضافه کرد: برای رفع این چالش محققان این مرکز، راکتور فوتوکالیستی را به تولید رساندند که می‌تواند طیف گسترده‌ای از آلاینده‌ها را تجزیه و هوای خروجی از دودکش‌های کارخانجات را عاری از آلودگی کند.

پرهوده خاطر نشان کرد: در حال حاضر ۴ نمونه از این راکتورها ساخته و در صنعت نصب شده است.

پرهوده، هزینه ساخت این راکتور را بر اساس میزان تصفیه هوای خروجی دانست و اظهار کرد: این دستگاه می‌تواند گازهای خروجی خطرناک را به گازهای بی خطر تبدیل کند.

دستگاه فیلتر الکترواستاتیک یا «رسوب‌دهنده ایستابرقی» یا Electrostatic precipitator دستگاه دیگر این مرکز است که به گفته پرهوده، با استفاده از ایجاد میدان الکتریکی ذرات گرد و غبار را از خروجی دودکش‌های کارخانه‌ها جمع‌آوری می‌کند.

وی اضافه کرد: این فیلتر طی دو مرحله عمل جداسازی ذرات را انجام می‌دهد. در مرحله اول ذرات معلق در هوا پس از عبور از ناحیه کوچکی در فیلتر که با نور بنفش مشخص می‌شود، باردار می‌شوند. در مرحله دوم این ذرات که به بار اشباع خود رسیده‌اند، توسط یک میدان‌الکتریکی قوی از جریان هوا جدا می‌شوند و به سوی یک الکترود که جهت خنثی‌سازی بار این ذرات به کار می‌رود، حرکت می‌کنند و در آنجا با از دست دادن بار خود روی یک بستر مناسب ته‌نشین می‌شوند.
منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->