کسب مدال نقره در کمان سنتی مسابقات رنکینگ توسط دختر نونهال خراسان رضوی بالاترین علت تمایل به فرزندآوری در کشور، مادر و پدر بودن است موفقیت ۷۵ درصدی اجرای پویش‌های انصراف از سقط جنین در کشور دوست ندارم کسی مرا ببوسد! دعوت تنها فوتبالیست خراسانی به دومین اردوی آماده سازی تیم ملی فوتبال بانوان پیروزی مقتدرانه تیم ملی تنیس‌روی‌میز زنان ایران در مسابقات جهانی ضرورت مستندسازی و معرفی دستاورد‌های زنان اقوام و مذاهب ازدواج آسان با قراردادن مسکن استیجاری و سالن‌های عروسی رایگان در اختیار جوانان توسعه پوشاک ایرانی اسلامی در کشور از طریق سرمایه گذاری بانوان در صندوق‌های پروژه‌ای بسیج زنان فیفا از عملکرد تیم ملی فوتسال زنان کشور در جام ملت‌های آسیا تمجید کرد مردانی که نتوانند مهریه پرداخت کنند، زندانی نمی‌شوند، اما مشمول پابند الکترونیک می‌شوند بررسی جایگاه زن در جهاد اجتماعی امضای تفاهم‌نامه میان ایران و اندونزی با محوریت توانمندسازی زنان سرپرست خانوار تیم خراسان رضوی قهرمان مسابقات کبدی دختران کشور شد
سرخط خبرها
نگاهی به کتاب خاطرات بنیان‌گذار نخستین مدرسه دخترانه مشهد

نگاهی به کتاب خاطرات بنیان‌گذار نخستین مدرسه دخترانه مشهد

  • کد خبر: ۱۹۵۸۵۷
  • ۳۰ آبان ۱۴۰۲ - ۱۶:۱۸
کتاب «سرگذشت ما» نه‌تنها روایتگر داستان پرفرازونشیب زندگی موسس نخستین دبستان دخترانه مشهد را بیان می کند بلکه به اوضاع فرهنگی و اجتماعی زمان خود نیز نگاهی تیزبین دارد.
مریم دهقان
خبرنگار مریم دهقان

به گزارش شهرآرانیوز، خاطره‌نویسی، طی هفت، هشت دهۀ اخیر تاریخ معاصر ایران، میان رجال سیاسی کشور باب شده است؛ اما تا به امروز کم‌تر رسم بوده است که "بانوان" خاطره آن هم از سنخ اجتماعی بنگارند و خانم عزیزالملوک آذرخشی (شیبانی) تولد ۱۲۹۶ ش از این نظر از معدود زنانی است که دست به این کار زده است. 

نگاهی به کتاب خاطرات بنیان‌گذار نخستین مدرسه دخترانه مشهد

در میان زنان موفق و اثرگذار ایرانی، کمتر کسی را می‌توان یافت که زندگی خود را با جزئیات فراوان و در بستر جریان‌های اجتماعی و سیاسی زمانه‌اش روایت کرده باشد.

عزیزالملوک آذرخشی، مؤسس نخستین دبستان دخترانه شهر مشهد، در کتاب «سرگذشت ما» نه‌تنها روایتگر داستان پرفرازونشیب زندگی خود شده است بلکه به اوضاع فرهنگی و اجتماعی دوره حیات خود نیز نگاهی تیزبین دارد.

در حقیقت، کتاب او منبعی مهم برای درک و دریافت شرایط زندگی زنان، و روایتگر بخشی از تاریخ نانوشته و نقش نادیده‌گرفته‌شده آن‌ها در فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی است.

بخش‌هایی از این کتاب به این علت که به جزئیاتی فراوان و جالب درباره خانه‌های قدیمی و روابط صمیمانه زنان سنتی ایران می‌پردازد، رنگ و بوی داستان‌های قدیمی را به خود می‌گیرد.

نکته مهم این است که نویسنده شاهد بسیاری از رویداد‌های مهم و به روایت و تحلیل آن پرداخته است. سرگذشت تأسیس دبستان فروغ مشهد با همه جزئیات تاریخی‌اش را می‌توانید در این کتاب بخوانید.

 او مادری از تبار قاجار داشته و در شهر مقدس مشهد بر خلاف رویۀ آن روزگار، سنت‌شکنی کرد و در مقام تعلیم دختران برآمد و طبیعی است که فرزندان خود را نیز تشویق به آموختن کرد.

دوران نوجوانی و جوانی شیبانی مصادف با تغییر و تحولات بسیاری در عرصۀ سیاسی کشور است و نظام قاجار که بر دیوان‌سالاری عظیم خانوادگی استوار بود، در سال‌های پس از انقلاب مشروطیت در سراشیبی سقوط قرار گرفت و با کودتای سوم اسفند ۱۲۹۹ توسط رضاخان میرپنج، این امر شتاب بیش‌تری یافت و سرانجام در آبان‌ماه ۱۳۰۴ خورشیدی به حیات یک و نیم قرن این نظام توسط رضاخان پایان داده شد.

کتاب «سرگذشت ما» بخشی از تاریخ اجتماعی معاصر ایران از اواخر دورۀ قاجار تا پایان پهلوی به روایت بانویی از طبقۀ ممتاز اجتماعی آن روزگار ایران است.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.