از نشست دوحه ۳ چه می‌دانیم؟ دیوار کوتاه دانش‌آموزان اتباع | وزیر آموزش‌وپرورش: حضور دانش‌آموزان اتباع دلیل تراکم کلاس‌های درس است + فیلم نماینده ویژه رئیس‌جمهور در امور افغانستان: انتقال نگرانی‌های تهران درباره افغانستان، از اهداف ما در دوحه۳ است کوله‌پشتی‌ها و پوستر‌ها | روایت انتخاباتی محمدکاظم کاظمی سخنگوی طالبان: امیدوارم هرچه خیر مردم ایران است از صندوق بیرون بیاید + فیلم حضور باشکوه ایرانیان مقیم افغانستان در پای صندوق‌های رأی در ۵ نمایندگی سیاسی ایران آغاز رأی‌گیری انتخابات چهاردهمین دوره ریاست‌ جمهوری اسلامی ایران در شهر مزارشریف افغانستان + فیلم سرکنسول ایران در هرات: پنج نمایندگی ایران در افغانستان فردا شعبه اخذ رای هستند قطار حامل کمک‌های ایران با استفاده راه آهن خواف – هرات به ایستگاه روزنک رسید وزیر دفاع پاکستان: ما از حمایت ایران در مبارزه با تروریست‌ها برخورداریم | اما طالبان اینگونه نیستند هفتمین جشن همدلی مهاجران افغانستانی در مشهد برگزار شد + فیلم تیم ملی کریکت افغانستان در یک قدمی فینال جام جهانی احمد مسعود بر نقش مردم در آینده افغانستان تاکید کرد شرکت‌های ایرانی بهترین گزینه برای سرمایه‌گذاری در معادن افغانستان پیروزی تیم ملی کریکت افغانستان در برابر استرالیا برای نخستین‌بار نصرت حق‌پرست، ورزشکار افغانستانی، دربرابر حریف آمریکایی خود به پیروزی رسید تمایل کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی برای گفت‌وگو با طالبان ابراز نگرانی سازمان ملل درباره وضعیت نیاز‌های بشردوستانه در افغانستان نماینده دائم ایران در سازمان ملل: به توانایی طالبان برای مقابله با تهدیدات تروریستی تردید داریم
سرخط خبرها

آخرین اخبار چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

هشدار سازمان ملل درباره وضعیت اقلیمی نگران کننده در افغانستان

  • کد خبر: ۱۹۸۴۹۱
  • ۱۴ آذر ۱۴۰۲ - ۱۲:۲۳
هشدار سازمان ملل درباره وضعیت اقلیمی نگران کننده در افغانستان
استفن رودریکز، نماینده‌ی برنامه توسعه سازمان ملل متحد در افغانستان می‌گوید که این کشور در آستانه‌ یک فاجعه‌ اقلیمی است.

به گزارش شهرآرانیوز، نماینده‌ برنامه توسعه سازمان ملل متحد در افغانستان در مقاله‌ای که در سایت دفتر بخش توسعه سازمان ملل در آسیا و اقیانوسیه منتشر شده گفته است: افغانستان در آستانه‌ یک فاجعه‌ اقلیمی قرار دارد، ما باید اکنون اقدام کنیم.

او آورده است که میلیون‌ها شهروند افغانستان با تهدید دائمی خشکسالی، سیل، دمای شدید و تخریب زمین زندگی می‌کنند؛ تهدید‌هایی که به‌گفته‌ی وی، بر معیشت، امنیت غذایی و رفاه حاکم است.

رودریکز نوشته است: به همین دلیل است که ما باید از هم‌اکنون برای حمایت از افغانستان در ایجاد انعطاف‌پذیری آب‌وهوا و تضمین آینده‌ای پایدار برای مردم و سیاره‌ زمین اقدام کنیم.

به‌نوشته‌ او، افغانستان در سال ۲۰۲۳ در رتبه‌ی ششم در میان کشور‌های آسیب‌پذیر در برابر تغییرات اقلیمی و چهارمین کشور در معرض خطر بلایای طبیعی بوده است.

استفن رودریکز افزوده است که افغانستان از سال ۱۹۵۰ تا اکنون ۱.۸ درجه‌ی سانتی‌گراد افزایش دما داشته است که از میانگین جهانی فراتر رفته است.

او نوشته است: این تغییر دما بر کشاورزی و زنجیره‌ی ارزش کشاورزی -ستون فقرات اقتصادی کشور- آسیب وارد کرده است و اثرات درگیری، فقر و آوارگی را تشدید کرده است.

این مقام سازمان ملل افزوده است که فقیرترین و آسیب‌پذیرترین افراد بیشترین آسیب را از بحران تغییرات اقلیمی می‌بینند.

به‌گفته‌ی او، تحقیقات سازمان ملل بر چالش‌های پیچیده‌ی افغانستان تأکید می‌کند که خشک‌سالی، سیل، تخریب زمین و کاهش بهره‌وری کشاورزی را به‌عنوان تهدید‌های قوی برجسته می‌کند.

براساس گزارش سازمان ملل، بیش از ۸۰ درصد جمعیت افغانستان برای امرار معاش به منابع طبیعی وابسته هستند. با این حال، تنها ۱۲ درصد از زمین کشور قابل کشت است و تنها شش درصد در حال حاضر زیر کشت می‌رود.

رییس برنامه توسعه سازمان ملل در افغانستان اضافه کرده است که تغییرات اقلیمی تهدیدی برای کاهش دسترسی و کیفیت آب، خاک و محصولات کشاورزی است و زندگی میلیون‌ها نفر را در معرض خطر گرسنگی و سوءتغذیه قرار می‌دهد.

افغانستان درحالی‌که یکی از کشور‌های آسیب‌پذیر از تغییرات اقلمی است، اما کم‌ترین مسئولیت در بروز اثرات آن دارد.

دفتر هماهنگ‌کننده‌ کمک‌های بشردوستانه‌ی سازمان ملل متحد در افغانستان (اوچا) می‌گوید که افغانستان با وجودی که آسیب شدید از تغییرات اقلیمی دیده، اما تنها ۰.۰۸ درصد گاز‌های گلخانه‌ای جهان را تولید می‌کند.

اوچا گفته است که ما باید برای «راه‌حل‌های عادلانه» در مورد تغییرات اقلیمی متحد شویم و از کشور‌هایی که در خط مقدم آسیب‌پذیری از این تغییرات هستند حمایت کنیم.

این در حالی است که کنفرانس اقلیمی سازمان ملل متحد موسوم به «کوپ ۲۸» این روز‌ها در شهر دبی امارات متحده عربی ادامه دارد.

یکی از بحث‌های اصلی در این کنفرانس کاهش تولید گاز‌های گلخانه‌ای است.

در این کنفرانس هیچ نماینده‌ای از افغانستان به‌دلیل عدم مشروعیت طالبان حضور ندارد.

منبع: اطلاعات روز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
در دور دوم، شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->